About

Jumaat, 23 April 2010

DuHai hATi

3.01 pm....
.
aku br blk dr k.b town...pegi td kul 11a.m...jap jer aku pegi...BosAn GilLerrR...al-maklumla, aku pegi seorg diri, mau x kejap...bosan giler...hohohoho...jln2 sorang2, beli barang sorang2...law ader org teman, best ckt...tp nak wat camner, k.tie xdpt nk temankan aku...katanyer nk g umah yusran...wat pew la....ajak si dier, pengarang jantung tangkai ati aku tu, ntah mana ilang nyer....dr ptg semlm lg ilang nyer.....uUuwWWwaaAAaa.....sedey...sedey... :( ..... :( ......
nk g wat report polis la....


masa nk gerak blk pas keje semlm msg ngan dier, katanyer dier da sampai umah...pas aku sampai, aku msg dier, tanya samada nk dtg umah ke x, utk amik broadband...lagipun, bley jumpa sat...aku daa WwiiNnddDUu gGilLLeeR da kat dier daa tahap cipan da....huhuhuuhu....tp tu la kisahnyer, si bdk comel nie, tunggu la...tunggu...tunggu...n tunggu...tunggu lg...n tunggu....................................langsung xder maklum bls....walau 1 msg....penat tunggu msg, aku col...tut...tut...tut...x berjawab gak...col lg, keputusan tetap sama.....duhai ati, sabarla....mungkin dier penat n tido....lam area kul 8pm, aku msg lg, tanya naper xnak jwb col n reply msg....ttp xder respon....dgn ati yg mula sedey, sakit ati, geram, aku pun taip 'nape abg xnak reply msg n pick up fon syg?xper la, x yah da"......ati da sakit da....tp lam ati tetap berharap yg dier akan reply msg....setiap 5 minit, tgk tel...kot2 xdgr bunyi msg...bila bukak fon, xder msg dr dier....sedey sgt....sedey sgt.....abg, nape??syg slalu ckp kat abg, jgn wat syg camni..........pe salah syg???


sebagai seorg kekasih yg tetap setia, aku terus kan kesetiaan ku, sampai la kul 12a.m bila mata da hampir nk tertutup da, aku pun masuk ke kamar ku...sebelum aku di nuai di taman bunga, aku msg gudnite pada nyer.....harap2 ader balasan...bangkit dr tido pg td, terus tgk fon....tetap xder msg drnyer.......abg, naper nie???syg rindu abg...jgn wat camnie...syg sedey sgt bila abg wat camnie...abg pun taw syg cammaner...kan??
syg riso sgt bila abg xjwb msg syg n pick up fon....ye la, kiter x taw kan dier wat pew n pew terjadi kat dier kan....


Dan sampai skrg, aku still lg jd penunggu yg setia...masih lg xdpt maklum balas dr dier....xper, syg tetap akan tunggu....em, bila d fikirkan, aku ingat aku nk wat blk padanyer sebagaimana dier wat nie...bkn nk bls dendam ek, cuma nk tgk apa yg dier akan wat....tp MasALahNyERrr, AkU X PERNAH berJAYA.....punyer la duk fikir, xnak msg, xnak coll, nk off enset, xnak top up, nk tinggal fon kat umah, etc....tp alih2, dpt jew 1 msg dr nyer, terus aku CAIR...!!!napew la aku jd camnier ek....xsuka...xsuka..xsuka...!!! TAPI, xper...untuk dier, lelaki yg aku CINTAI sepenuh HATI aku, aku sanggup terima segalanyer...biar apa pun...dr dulu lg, aku sudah nekad, walau apa yg terjadi n apa yg akan aku harungi, aku tetap bersama nyer.....!!!!

Khamis, 22 April 2010

Ofis kesuma

kat ofis....


pah makan tengahri td, terus round tapak ngan moto...p amik gambar...baru dpt rasa bahang kepasanan skrg nie..slalu duk ofis, lam aircond..hehehehe....naik atas roof slab td...terketar2 kaki...gayat x hbs2 aku nie...huahuahua...law camni cam mana nk jd engineer nie...bkn nyer tinggi mana pun da terketar-ketar...hahhaha....


pg td bos baru masuk, merangkap project manager kat cn, en nizam, namanyer, bg menggantikan en.hisham...nanti bermulalah pergandingan tenaga bersama bos baru bg menyiapkan kerja2 yg tinggal ckt jew lg...chew ah...skrg nie xbyk da, yg main nyer keje da setel...tinggal yg 'mengutip' jew lg...hehehehe....


pas hbs projek nie, xtaw la pe nasib aku...kat cn keje pun sbg assistant QA/QC...bila nk jd eng pun x taw...harap sgt dpt jd eng lam taun nie....insyaAllah law ader rezki aku, mesti aku akan dpt gak...hik hik hik....xpew, wat masa nie kumpul dlu ilmu sebanyak yg mungkin....


masuk ari nie da bp ari ek aku guna broadband abg syg??da seminggu rasa nyer...bila d tanya, xnak dtg amik...jd aku pakai la...wat harta sendri...xpew, bkn org laen, bakal suami aku gak lagi..hehhehe..gatai gak aku nie ek....


perancangan sok, ingat nk kuar bandar, habiskan sisa duit yg tertinggal...da ajak k.tie, tp xtaw la bley ke x...law dier xnk kuar, nampaknyer keseorgan la aku...k.tie, jom la kuarrrrrr...............!!!!

Isnin, 19 April 2010

kisah yg di kisahkan...

15hb, start bley check ujian Medsi untk DPLI....dgn penuh debaran, semangat la aku ngadap laptop bukak website www.mpm.edu.my...tunggu punyer tunggu, xdapat bukak..hohohoho...sampai la 17hb, baru la dpt taw keputusannyer...pas masukkan no, ic ngan dup-dap d dada, akhirnyer aku cukup-cukup pasrah...'harap maaf, permohonan anda untuk menduduki ujian medsi adalah tidak berjaya'....sedey nyer saat tu...da nk menitis airmata...tp masa tu kat office...jd tahan la, kuat kan semangat...mungkin belum rezki....

satu ari kat office tu kumpul kan balik kekuatan...mungkin lum tiba masanyer untuk menjadi seorang guru...teruskan kerja-kerja yg tertangguh...habiskan wat report mingguan...huuhuhu...belah ptg, jln2 kat site sambil amik gambar utk ltk lam report..baru la dpt merasai kepanasan mentari...itam la aku yg sememangnyer da itam...hhahahaha....xpew la, itam2 si tompok manis, walaupun itam isinye manis...hohohoho...jap, aku nk try, manis ke masin aku nie...wakaakkaahh...

kul 8.20p.m pas makan nasi berlauk kan ikan goreng, sayur campur goreng, ikan haruan kering goreng yg dimasak bersama-sama abg aku, kakak aku n suami nyer dtg umah...membawa buah tgn untk kitarang...abg ipar aku br blk dr beijing, china...hohoooh...mak aku dpt beg duit yg didlm nyer ader beg duit lagi, bukak lg, ader beg duit lg....bila di kira ader 5 semuanyer...besar,sederhana besar,kecil, sederhana kecil, sgt kecil...huhuuhuhu...






mat dapat sehelai bj warna itam..aku dpt bj gak warna merah...






n tidak di sangka2 ader gak bahagian 'dier' sehelai bj, berwarna putih...




bila agaknyer aku dpt bg kat dier...sampai skrg still d tgn aku...hoohohoho....aku pakai dlu la, pastu br bg kat dier...ok x????

ke esokan hari nyer, ari ahad, 18hb april 2010, aku n wani pg site lg 1, dkt semerak, projek pengairan...1 hari kat sana...teman wani wat report untk meeting pd 20hb April 2010...wani jew wat report, aku tolong mengacau jew kat sana, bergandingan ngan m'c jue, supervisor kat sana...hahhahaha....sebelum balik, si dier msg nk dtg umah cz nk dtg amik broadband tp x jd cz aku kata still nk guna lg....nk wat anta report mingguan...jd aku pegang lg broadband nyer...hihiiihi..nie mmg da jd harta aku da nie...huahuhahua....

apa lg ek???ha, bermula dr blk dr semerak aku bermsg ngan si dier sampai la mlm...tgh2 duk msg tu...tersentuh la ati aku...nk wat cammana, aku nie jenis yg sgt sensitif...maka ngan x laen dan x bukan, menangisla diri ini....buruk jew muka tu, nangis sendu2...hohohho...tp sat jew, cz dpt ucapan istimewa dr dier...pandai tol dier amik ati aku yer...hohohooho...
"syg, i love u, mmuaahh"...terus cair aku...mmuuahh..mmuuaahh kat abg gak..!!! maka tido la dgn kesenyuman sampai ke pipi...heheehhe...pas lap2 air mata...hik hik hik...

bgn pagi2, pg keje...ari nie pg ngan abg ipar aku...x rempit ngan wani cz wani pg semerak n aku p TEMAN...
tp masuk lewat, kul 8.20a.m br gerak dr umah...tp xpe, kul 8.00a.m, msg bos, bgtau dtg lambat...
stat keje ngan wat trip pasir...bila da bowink bukak tenet sat n msg si dier...si dier bgtaw yg dier mc ari nie...cz sakit perut...katanyer doc blm sahkan penyakitnyer samada buasir or ulser..minggu dpn, check blk...lau ader pe2 kena xray lak nanti...riso nyer aku...da la dier sememangnyer ader gastrik....harap2 xder yg serius...
ptg nie aku blk kul 7.15p.m, abg ipar aku terlewat amik cz byk keje, sok pg2 kena naik k.l...aku msg si dier untk dtg amik broadband dier, tp katanya xjd amik lg..n aku bley guna lg...hohohoho...xdpt lg jumpa dier...bila dpt jumpa nie???syg windu sgt2 kt abg...mujur la ader enset...bley la msg2, lepaskan rasa windu...walaupun tetap windu...law da jumpa pun, windu x ilang gak..duk sebelah dier pun, aku masih windu kan dier...makin windu..!!!

Sabtu, 17 April 2010

16 april 2010

Hari nie cuti, ari jumaat...seharian duk rumah,baring, baca novel... bertajuk : satu janji...tp lum habis lg...x sampai ending lg...setakat nie ok la, best gak, sekurang2 nyer masa terluang aku bley gak di isi ngan 8tvt yg berfaedah..hhahaha...tp boring gak rasa, lbh2 lg x bermain msg ngan si dia...selalunyer tel asyik bunyi jew...huhuhu...kredit xder katakan..da bg duit top-up minta dier tolong top-up, hari khamis lg da bg...pas pg pasar malam ngan dier,blk dr keje dier dtg umah coz nk amik broadband aku, tp aku x bg cz nk guna lg...hhahaa, cam harta aku plak...xder org kat umah, so aku ajak pg pasar malm, bergandingan naik motor ngan dier,sajer usik dier u pg ngan 1 motor jew, tp dier xnak...kat pasar mlm, aku pow dier..hohohoh, hbs duit dier, RM 26...hahahaha...nk blk tu aku bg duit suh top-up tp x top-up lg..huhuuhuhu..katanyer xnak aku msg dier...sedey x bunyinyer...huhuhuuhu..tp dier da bgtaw yg dier penat, so, aku xder la terasa sgt lgpun ari nie katanyer kena teman umi p pasir mas...n bila dier bersama umi, faham2 jew la...hahhaha...mana der dah masa untk aku...peh, jeles la lak...huhuhu....syg sunyi tanpa abg...n syg sgt pada abg, tu yg syg jadi giler cam nie...not my fault, k....




bila borink2 cam nie teringat lak hari selasa,13hb april...bgn dr tido, bersiap2 nk dtg keje, kabus punyer la tebal, cam ader slji lak..hohohoho....


gambar nie lam perjalanan ke tpt keje, da kul 8.30a.m da tu...tp cam kul 6a.m...member aku bwk moto pun slow jer, semua kenderaan bergerak cam kura2,ntah2 kura2 berjalan lg laju...


                                                             (gambar x di 'rotate')


yg nie pulak gambar kat site aku keje..tu blok buah dan sayur yg nampak samar2 jew...menara tangki air kat penghujung jalan tu plak terus ilang dari pandangan...dkt2 kul 10 lbh gak baru la ilang kabus tu....


keesokkan nyer plak, meting bulanan kat ofis, tp aku x terlibat, so duk ofis jew la meyiapkan keje2 aku yg terbengkalai...pastu dgr2 org jkr nk wat audit lak pas meting, pe lagi kelam-kabut la, cek yg mana x setel..di bilik mock-up, bilik jkr, fail2, rfi, etc...huhuuhuhu...nk menangis rasa cz secara tetiba...2 la, padan muka, saper suh x siapkan awal2, bila da kelam kabut, baru nk kalut..hahahaha....lam kelam kabut tu, akhirnyer aku dpt siapkan jugak sumer nyer n audit tu x jd...hohohohoho....maka ngan terjadiyer kejadian tersebut, di sebelah ptg nyer ake x wat keje...semua org da mls..pe lg maen games sat...sembang2...hahahahha...cam tu la...


di sebelah mlm nyer, memandangkan keesokkan hari nye(ari nie ler) x keje, jd aku pun mengambil keputusan untuk menahan mata untuk maen internet...sambil2 nk check DPLI....bukak punyer bukak, tunggu punyer tunggu sampai kul 2a.m stil x dpt lg...line tenet slow giler...dgn penuh kekecewaan n kegeraman meresap di seluruh jiwa, aku pun tutup laptop n tido...!!!

Isnin, 12 April 2010

bowink + + +

ari nie, bowink sgt kat ofis...keje pun x byk sgt...duk menunggu jew, untk di buat ptg nie..huhuhuhuhu...ptg nie siap la, x sempat duduk la jwbnyer...hohohoho...tu skrg nie berpanas kerusi aku dok, x bangkit2 dr kerusi...huhuhuhu...


duk maen tenet, bukak facebook, blog nie, sampai da xtaw nk bukak per lg...iklan cari keje, xder...erm...guna broadband abg syg sementara dapat peluang, nanti dier da amik blk, xdpt la....ha, sebut sal abg syg nie, aku windu giler kat dier...msg dier pun, bknnyer nk reply...busy ngan keje la tu...xpew2...em, msg semlm pun x reply, sampai kul 11p.m aku tunggu, x muncul2 gak...da selalu pesan, wish gudnite sebelum tido, tp x kunjung tiba gak...sedey...sedey...tp tu la...susah gak law syg sgt kat org nie kan??sakit ati pun org tu jgk yg aku duk puja2...

al-fatihah

                                                                   my lovely dad...


            anak mu ini merindui dirimu...
            aman lah ayahanda tercinta di sana....
            ku panjatkan doa buat dirimu di sana...
           segala pesanan dirimu tetap menjadi ikutan dlm menjalani kehidupan ini...
                                                  

Sabtu, 10 April 2010

Langkawi :)

3 ari 2 mlm di langkawi....




bertolak dr rumah, kul 3.30a.m, 29.04.2010...sampai di kuala perlis kul 10.30am, 30.04.2010, terus amik feri ke langkawi...sampai sana check in eagle bay hotel...


belah petang g ronda2 di pekan kuah...byk tol coklat,,,rasa nk jew beli sumer...hahahhaha....
hohhoho...sonok tol anak sedara aku..pas mandi kolam nie, pg kat taman dpn hotel...huhu..punyer la suh maksu dier trn mandi kolam, aku turun diorang da lari ke taman..wat penat maksu dier jer..huhuhuhu...


keesokannyer, pg ronda2 seluruh pulau lak...pg makam mahsuri...pg kg beras terbakar..pg pantai chenang,...etc...nk pg naek cabel car, x dpt lam maintenance...sedey tol...


                                                                      di makam mahsuri
                                                            


nak di jadikan citer lak utk lagi dramatik, anak saudara aku yg bernama amsyar, yg pakai bj belang2 itam putih tu, kena chicken pop lak...hohoho..terpaksa la ditamatkan perjalanan kitarang pd ari tersebut...n lbh menyedihkan lg di sebelah ptg plak, aku di tinggalkan utk menjaga nyer kerana yg laen kuar membeli belah di kedai idaman suri...nk cari pinggan mangkuk katanyer...tp tulah, sempat lg diorang bergambar...hohohoho...




hari terakhir, bkn setakat di jangkiti oleh amsyar, tp skali ngan anak sedara aku lg 1, nourel'ain alissa n kak za aku...huhuhuh...pembawa virus tol la...hahhahaha....oleh kerana aku yg belum bergambar bersama helang (alissa memanggil nyer burung puyuh), aku memaksa jgk cameramen aku..hahhaha...jd dpt la aku terbang bersam helang....








habisla sesi bersama helang di langkawi...sesi pemunggahan barang2 yg bertimbun plak...mujur la dtg ngan hilux, law x mau kena sewa pengangkutan barang2 ke kel. lak...hahahahaha....semangat tol kakak aku shopping walaupun menderita ngan chicken pop...huhuhu....begitulah kira2 nyer....

round k.b..hohohoho...

cuti ari jumaat...

dpt cuti 1 hari, bknnyer nk rehat kat umah, tp kuar p bandar lak..hohhoho...aku pg ngan sepupu aku, ziana namanyer (bkn penyanyi tu ek, cuma mak dier jew yg minat, tu letak nama anaknyer ziana....hhahha..iyo o jew aku nie)...

erm, janji nk kuar skali ngan memb baek aku, k.tie, tp last minit dier cancel..sakit ati tol...

1 ari pusing k.b sampai melecet kaki aku...huhuuhu..mau x, asyik jln jew, dari pantai timor, ke parkson, ke the store, kfc, pasar ct khadijah, mydin, avon, etc...sume yg ader kat c2 sume aku ronda..hahhaha...padahal window shopping jew...tp duit lam poket hbs rm 200.00..aku beli pe ek???hahhaha...campur skali ngan akak aku kirim...x cukup tgn nk bawak di buatnyer...

masa blk tu, lam bas, msg la buah ati pengarang jantung, bgtaunyer, kaki da melecet, konon2 nk ngadu la, sambil nk manja2...huhhuuhu...tp kena marah lak, katanyer x pakai stoking...hahahaha...camtu la...hihk..hihk..

ehm, esok, dier ada ujian...wish u all d best..gud luck, abg...syg sentiasa ader bersama abg...phewwitt...hahaha...

Khamis, 8 April 2010

windu..

erm time bowink2 nie, teringat lak kat my best prenz kat uitm shah alam...

nama dier pella...(promote) ehhehe...tp akak nie...jgn marah ek kak....
lawak bila ingat blk kat gambar nie...eksyen jew lebih...sume peralatan bknnyer bersambung pun...setakat pegang jer...konon2 karoeke la...hhahaha...da la waktu keje di FSSR nie...hahhaha...cam ponteng la lak...ops, kantoi ngan bos...en adri... :)

07 April 2010

hari nie pg keje mcm biasa...wat keje, byk plak keje minggu nie semata-mata minggu dpn ader meting bulanan...hohohohho..jd buzy la ckt...ehm...sok cuti...yuhuuu...walaupun 1 hari jew..yg ptg, cuti...hohohho
sok, nk g jln2 ke k.b...pusing town..tp jln kaki..hahhaha...bila la nk ader keta ek?/berangan tol la, lesen moto pun xder lg...hahhahaha....

Rabu, 7 April 2010

permulaan

06 march 2010
erm..cammana nk memulakan nie ek???huuhhu...xtaw nk catit pew kat cn..hahahhaa...rasa cam beku jew otak aku nie...kena wat bahasa bunga2 kew???kaw2 kew??ke camer ek??
hehhehe...


klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp