About

Sabtu, 31 Julai 2010

baki 2 jam

30/07/2010

tepat jam 7.45a.m, gerak p akademi memandu anda..punyer la rancang nk gerak kul 7.30a.m lg..hampess..!!!tp bley di kira awal lg la, cz lewat 15 minit jew..bley di maafkan.. :)

sampai sana, terus daftar, lgpun still x ramai lg org..turn aku no.3..punyer la semangat nk habiskan pra-L keta...hhehe...semangat weii...tepat jam 8.00a.m, sampai giliran aku utk blaja keta...aktiviti kali nie utk jam ke-2, lebih kurang sana jer ngan jam pertama..kali nie ngan cikgu zahari...agak pendiam org nyer...selepas 1/2jam, barulah aku berjaya pancing dier utk bersembang...ye la, bosan gak aku, diam jew sepanjang blaja tu..tu yg aku usaha gak utk ajak dier bersembang...

pas siap, utk 1 jam lg, kul 10a.m lak..alhamdulillah, bley wat terus..xperlu la dtg belah petang lak... (^-^)
sambil nk tunggu, g mkn sat..perut pun da wat konsert search da..kui..kui..
kul 10.00 a.m, blaja ngan cikgu maheran lak..cikgu nie agak garang +++ serius...kali nie memang mencabar...blaja 3-penjuru, parking n bulkit...dkt bukit mmg terasa ketakutan yg teramat...pucat lesi muka, rasanyer law berdarah pun mungkin darah x kuar2...hohoho...bape kali terundur ke belakang...terlebih dr garisan la...biasa la, buah cempedak di luar pagar, sayakan budak baru belajar... :)

urhm, rasanyer aku lum ingat lg step2 nie..cammana ek??kena blaja byk2 kali lg nie..ntah2 dtg minggu lupa, da lupa semua step...jangan la...plezzz...

apa2pun, pra-L da setel...!!da bayar rm30 utk wat lesen L..skrg tunggu siap lesen L utk blaja selama 8 jam lak...skrg nie duk terfikir-fikir bila la aku nk g daftar bengkel moto lak nie...asyik tertangguh-tangguh lg...**sigh..

Khamis, 29 Julai 2010

ganti puasa

yeay...
"(>_<)/ sangat sonok...!!
mood baik nih..awal2 lg da sonok2..law x, asyik sedey2 jew... :)
bkn pew, sebenarnyer ari nie last day pose ganti..sok da rayer...!!!ngeh..ngeh..
selepas 3 minggu, baru ari nie setel sumer nyer...3 minggu??lama kan??tp 2 la kenyataan nyer...
bkn pew, yg jadi lama sgt tu, start minggu pertama, settle 4 hari...minggu ke-2 lak, langsung xder cz demam, n last skali minggu ke-3, settle 4 hari....settle la process penggantian pose ku...
tahun depan ,awal2 lg nk ganti..xnak da jd camnie...hohoho..insaf..insaf..(bley caya kew)...xper, kiter cuba ek..xsalah mencuba utk berubah ke arah kebaikan..kan...??

Rabu, 28 Julai 2010

1 panggilan

10.00a.m..dpt 1 col dr satu company..da di nyatakan company apa tp napew la x terlekat lam mind aku??problem tol la kotak ingatan aku nie...dier bgtaw,aku ada hantar resume..tp aku dr kelulusan civil engineering..dan katanyer ader kekosongan utk QA/QC...

aku da excited da, pastu aku tanya r, bila bley dtg utk interview..bila aku bgtaw yg aku kerja kat klate skrg nie, katanyer nanti dier akan inform laen cz dier nk bincang dlu dgn project manager di tapak projek...katanyer projek tu di kemaman, wat tpt istirehat cam RNR...

so, skrg nie kena la tunggu blk dier col...utk aturkan temuduga..tetiba berdebar plak rasanyer...tp duk tertanya-tanya nie, apa nama company tu ek??bila masa aku anta resume??aku try check lam sent item, website elx, sume xdpt beri aku jawapan...

**sigh...

urhm..xpew la..tunggu je la..nanti tanya blk...law ader rezki aku, x ke mana kan??

tukar lg..

ok dah...!!!
guna background laen da..
tukar lg..*sighh...
tukar background jew..
yg laen da xlarat nk edit..
so, cam ni la...
blog aku yg terbaru...!!!
>>bangga kew<<
?????...................!

Selasa, 27 Julai 2010

nape plak nie??

ari nie bukak blog...adoii..
tension tol...hohoho...
bkn tension keje, 
tp tension bila tgk background blog sendri...
mau x, sumer merah jew...
apsal la lak???
adooii...
 benciiiiiiiiii...!!!!!!!!!
sakit jiwa tol...
semlm elok jer..
masalahnyer aku x usik pun bhgn setting...
tulun..tulun...
kenapa ini macam??
pastu dier tulis, 
photobucket is move or del..
x faham...confuse tol..
pastu cammana??
edit balik semula??
semua skali?
oh tidak...*sighh...
SGT TIDAK PUAS HATI

Isnin, 26 Julai 2010

kembali bekerja..

law tgk kat tajuk tu kan, cam da lama giler aku x kerja kan... :) hhehe...xder la lama sgt, hanya, rabu (half day), khamis, jumaat (keje kew ari jumaat) n sabtu..huii, lama gak kan...ha, tu la dier yer..demam, sihat, demam, sihat..camtu la jadi nyer...ptg rabu tu da ok ckt, tp pg khamis tu, kul 5.00a.m, sgt teruk kena serangan..kul 2.00p.m, baru pulih...ari jumaat lak, sihat walafiat..dpt la pg wat bengkel keta...(tgk tajuk bengkel keta utk penjelasan yg pjg lebar ek..)

 ha, punyer la rancang nk habiskan baki blaja keta 2 jam pd hari sabtu (sabtu tu cuti cz wani cuti ~ bila wani cuti, aku outomatik la patah kaki), tu yg rancang nk hbskan pra L...Tp perancangan yg hanya perancangan...membawa maksud, sampai skrg masih tinggal 2 jam lg, belum di habiskan...sbb nyer??cam biasa la, kul 5.00a.m, kena serangan asthma yg sangat teruk...kul 3.00p.m, baru pulih...adoiiii........

dan pagi ahad, alhamdulillah, sihat walafiat (tp batuk still x ilang lg..) n tidak boleh sesekali meninggalkan ubat...mesti berpantang...jgn minum ais..jgn mandi lewat..jgn makan makanan yg sejuk, jaga kesihatan,minum air suam, bla..bla..bla...

bila da beberapa hari tidak dtg ofis, bila masuk ofis, ya Allah, punyer la keje bertimbun..dgn site diary yg tidak di tulis, RFI, Report mingguan, summary TNC, etc....dah la mesin photostste rosak...*sigh**....sampai 1 hari ari ahad, x sempat nk bgn..da kejang da, kaki, tgn, bdn, etc..mata pun tersangat letih duk mgadap komputer...

ari nie sgt penat ngadap komputer menyiapkan TNC...al-maklumla, JKR nk turun esok..tu yg menambahkan lagi kerja-kerja yg terbengkalai..walaupun ari nie xcukup nafas wat keje, tp still sempat lg bukak blog... (-_-) hahahha...badan suda penat..nk balik awal n berbuka pose...tp bos x bg, suh stay selagi preparation utk meeting esok lum settle lg..alaaa..camamna nie...arrgh x kira, kul 6 lebey2 nk cabut...!!!

Jumaat, 23 Julai 2010

Bengkel keta

Kul 9.00a.m sampai di akademi memandu anda..akhirnyer dpt gak la dtg daftar bengkel keta…punyer la planning nk wat minggu lepas, tp sumer nyer tergendala..nk wat cam mana kesihatan diri mmg menjunam turun…sakit..sakit..sakit..maklumla, mmg spesis berpenyakit..mmg xleh elak la…hohooho…xpew la, mesti ader sesuatu kat c2 yg aku xtaw kan?

Pas bayar rm 200.00, masuk klas kul 9.30p.m..skali ngan wani, cz dier pun nk amik lesen keta gak..tp dier nk tambah clas jew cz da ader lesen moto…masuk lam bengkel, di beri la penerangan sal keta, cara pemanduan, penjagaan, bla..bla..bla..oleh  en. Nik ahmad…ok la, xder la ngantuk..maybe menda baru n cikgu tu pun xder la serius jew ngajar..wat2  lawak…kelas tamat kul 12.30p.m, iaitu selama 3 jam..lg 3 jam baki plak sebelah petang, tp kena gilir2..cz keta x byk..so, sebelum blk, terus pegi daftar n dpt la blaja keta untuk 1 jam..katanyer lg 2 jam bley dtg wat keesokkan hari nyer…da hbs 3 jam, dpt la lesen L, utk keta..utk motor, xwat lagi..dtg wat esok…lgpun esok bengkel stat kul 1.40p.m…jd, belah pagi bley blaja keta n belah petang masuk bengkel motor…pas tu lg 3 jam utk motor bley wat ari jumaat 30hb..ok, setel…(perancangan da setel, tp dpt wat ke x, xtaw la)**sigh…

Ok sambung cite...

Kul 2.00p.m, dtg blk akademi utk blaja keta selama 1 jam…lam kul 3.30p.m, dpt la naik keta..opps, bkn naek, tp drive..hahahha..tetiba rasa bangga.. mau x, slalu aku kat sebelah pemandu, ari nie aku tgh pgg streng…hehhehe..bangga siot..o.k2..kanak2 ribena mmg camtu..ampun yer…mula2, cikgu joe suh betulkan kedudukan..baru la sedar yg aku nie pendek, cz dab ape kali alih tpt duduk asyik kaki x samapi nk tekan habis clutch..hohooho..smapi dekat tol ngan stereng..hhaha…x kisahla, janji bley duk ngan selesa..xsakit bdan, kaki, etc yg seangkatan dgnnyer…

Pas da setel setting2, cikgu suh tekan clutch, then masuk gear 1..pastu lepas kan clutch, then keta gerak…tugas aku seterusnyer, jaga stereng..biar pg lurus law jalan tu lurus, x ke kiri n ke kanan…tp yg lawaknyer n menunjukkan aku nie tersanggat la jakun sal drive keta nie

Dgn selambanye: aku : “oo..bley ek keta gerak walaupun x tekan minyak..saya ingat kena tekan minyak dulu baru keta bley jalan…”

Pastu, terus la sesi aku dgn menjaga streng tu..yel a, yg laen da xyah focus..xperlu masukkan gear laen, tekan minyak or tekan brek..hehhe…blaja menggunakan streng jew..time nk membelok ke kiri dank e kanan, masa kat round about…o.k la..bley la handle da…~~law aku pusing xlepas, cikgu yg tolong pusing kan..hehehe….

Pas da pusing2 lam kawasan pemanduan tu, cikgu suh naik bukit lak…tp still kat lam akademi lg..bley, lak aku ckp kat cikgu tu “xnak la cikgu, laen kali la, takut la nk naek” hahhaha…pe punyer siot aku nie…nama pun nk dtg blaja…hehhe…pastu naek la bukit tu, baru la tekan minyak..fuhh, Berjaya..!!!ok jer…dgn bangga nyer ckp kat cikgu “oh, senang jer nak bukit” ..ntah apa yg cikgu tu piker kan..mesti dier piker betapa berlagak nyer aku nie..hhehehe..sbb pas aku ckp camtu cikgu tu jwb
“ye, senang jer..sbb kiter terus jew..nanti la time kena benti kat atas bukit tu, tau la awak susah kew senang”

Wah, da panjang rupanyer aku bercerita…hhehehe..excited sebenarnyer nie…org baru dpt pegang keta katakana…dah la ek..nanti muak lak nk baca panjang2…yg pasti nyer lg 2 jam akan di sambung nanti…tetiba rasa cam xsabar nk habiskan…walaupun takut..takut…chayok zue..!!!

Rabu, 21 Julai 2010

meeting @ semerak

ari nie follow wani pg meeting di semerak..biasala, mmg setiap bulan pun follow wani dtg cn..hehhe...pg td breakfast kat kedai mkn ngan bihun goreng singapore...mula2 tgk bihun tu, rasa cam xder selera jer nk mkn,,tp bila da mkn, perrgh..sedap..cukup ngan rasa nyer...nie la org kata "dont judge a book by a cover"...ha, baru kau taw...

serius, bihun mmg sedap..tp syg..aku x dpt nk hbskan…bkn sal da terlalu kenyang tp disebabkan factor kesihatan aku…perrggh..skema giler ayat aku…bgn pagi td, bertambah-tanbah tahap kesesakan nafas aku rasa…tp kuatkan semangat ngan harapan seperti hari2 yg sebelum nie…setiap pagi kena serangan asthma, pas mkn ubat, lam kul 8a.m-9.a.m, ilang la…

pas smapai semerak, wat keje ckt sebanyak, aku rasa cam makin teruk jew..ngan nafas makin berbunyi….da makin penat..bila meeting da stat, aku pun stat maen tenet… (-_-)…tu la keje aku…bukak facebook, skali ngan mat jue, tp dier bukak e-bay..nk cari baju katanyer…guna laptop qs…rasa nk tido kan diri jew, almaklum la, da x larat sgt2..tp xdpt lak nk tido..adoiii…

pendekkan cerita, pas habis meeting, aku mintak tolong wani hantar aku pg klinink ziad..sbb, mmg da xtertahan da…sampai sana kel 1.30p.m, xder org, so, terus daftar n terus masuk bilik no.3..utk di sedut..ye la, dier pun tengok aku da tahap critical..lgpun kat clinic tu law patient yg dtg lam emergency, mmg terus diberi keutamaan..asthma kan termasuk lam golongan yg perlu di berikan keutamaan…
pas bayar harga servis rm 28.00, maka bertolak la blk…adoii..lupa nk mintak mc..pastu cammana status nie??mc ke kena mintak cuti??

Ahad, 18 Julai 2010

tentu arah kiblat

Ari nie sambil2 wat report, follow pihak consultant tanda arah kiblat kat surau di Blok Pentadbiran (TEMAN)...

Tp xtaw nk citer pew, jd tgk gambar jew...

                                                                 ngah setting alat
                     

                                                                           zoom

                                                       pok yie khusyuk menanda

                                                  ha, nie la dier..apa namanyer lupa lak nk tanya..hahaha...bley ek camtu??hampes tol...

Jumaat, 16 Julai 2010

Diri ini x penting.......??

16/07/2010

Mlm nie lg skali aku ingin kongsi kan kisah sedey…kisah sedey antara aku dan dier… :( Hati ini terus menangis, walau pun tiada air mata yg mengalir…

Semlm, dier bitaw blk kg (peringat) sambil2 hantar pekerja di tegayong…aku da tersenyum keseorgan…walaupun jauh di dasar ati aku telah membisikkan yg aku xkan dpt seperti yg aku fikirkan…tp harapan tu tetap ada…aku fikir cam tu cz siang td aku pg ke akademi memandu…pg booking tarikh ujian computer…hajat di hati nk pg daftar minggu lepas lg, tp terpaksa tangguhkan cz jumaat minggu lepas, aku lelah..jd, terpaksa la postpone kan ke minggu ini..dan pagi tadi aku da berjaya p daftar…ujian berkumpeter tu pd ari isnin nie…kat panji..kul 8.15a.m, aku da kena berkumpul di akademi…

Itu program yg telah aku rancang..sbb tu aku fkr x dpt jumpa dgn nyer bila taw dier blk kg…tp yg menyebabkan aku tetap simpan harapan tu cz aku fkr di sebelah petang nyer tentu dpt…lgpun kan rumah aku n dier dkt jer..jd xder problem la utk dier dtg sekejap ke rumah aku…

Aku tunggu msg dier kot2 dier berhajat utk keluar ngan aku…tp xder pun..xpew la, mugkin dier nk berehat kat umah ataw dier follow umi pg umah saudara-maranyer….kul 3.00p.m, gerak p billion ngan kak za…pg butik avon..amik barang…hbs rm 101.50…pas2 shopping brg2 dapur ckt…

Lam kul 6.45p.m, sampai umah…dpt msg dr dier katanyer baru blk dari kenduri kawin…zzzupp…ati aku terdetik…mmg tersentuh sgt2…xleh nk luah ngan kata2…apa yg aku fikir, kenduri umah member bley luangkan masa, tp utk jumpa aku xder masa…???mmg aku tersentuh..tersentuh sgt…aku tanya dier, blk nie sebab nk pg kenduri kew??katanyer x, tp cz nk jumpa umi…aku???dier x nk jumpa kew??x terdetik ke di hatinyer utk jumpa aku..untk luangkan masa seketika??

Da skrg air mata yg di tahan sejak ptg td, tumpah juga..da x berjaya utk di bendung lg…n da xtaw nk ulas pe lg..yg pasti nyer, ati ini terluka lg…….. :(

…………..>>> kenapa begini???

Isnin, 12 Julai 2010

Ujian berkomputer

tahniah, anda LULUS
markah : 47/50

...>> iyo o jew aku tulis tu..guna format sendri tu... ;)

kul 7.45a.m da terpacak aku kat akademi memandu anda...semuanyer kerana nk wat ujian berkumpeter...ye la, dier bgtaw aku kena berkumpul kul 8.15a.m..nanti law aku pg lambat, kan kena tinggal lak...x ker kes naya nanti...

tunggu punyer tunggu, kul 9.45, baru gerak pg panji, tempat ujian...adoiii..sadis tol...tp xpew, sempat aku study lg sedikit sebanyak...cuak tol nk amik test..da lama kan tinggal exam..hahaha...dulu2 masa blaja dlu...~cam lama jew hbs blaja, padahal baru setahun...

da sampai sana, bayar rm 10, tinggal IC, amik gambar sume bagai..baru la bley ngadap komputer...
tup tap, tup tap...da siap menjawab n semak blk jwap..sapai 3 kali aku semak..hoohoho..afdal kan....bila rasa da x larat da nk ngadap n baca soklan, amik la keputusan 'TAMAT SESI'...dan, dpt la keputusan....alhamdulillah, sgt2...>>>fuhh, tersengat la lega...!!!

Jumaat, 2 Julai 2010

pendaftaran

2 july 2010...

ari nie jamuan laksa n kenduri...laksa umah sepupu aku kat belakang umah..kenduri lak umah ayah deq...saudara kpd abg lie..abg lie tu abg ipar aku..ingat nk g 2-2...tunggu kak za dtg amik laa...pepagi nie nk g tolong umah sepupu wat laksa...sebelum tu, sediakan makanan jap..goreng mee la...beli ari rabu lg kat pasar mlm... :) tgh hmpr2 siap masak tu (cam biasa la, bkn aku masak sorang~mat sedia menolong)hheehe...kak za col..ajak p daftar lesen..aku fikir nk pg tghari ckt, tp memandangkan dier da tel otw amik aku, so, bersiap-siap la ala kadar...seb baik da mandi awal2 pg...tudung lak xder yg da iron..amik la selendang...yg sedondon ngan bj...seb baek ader...xper, lg pun nk p sat jer...so, x kisah la, pakai selendang jew..
sampai kat akedemi memandu, terus menuju ke kaunter..pas tanya bayaran, so pilih la utk daftar motor kereta..rm 1080...pastu tuan kaunter bgtaw, suh masuk kelas terus, byar rm 150 n jwb exam (kenal warna n huruf)...duit aku lak x cukup cz bwk rm 100...tp kak za bg pinjam duit nyer terlebih dahulu...jd kul 9.35a.m, masuk la terus kelas memandu...aduhhh, punyer la segan...time bukak pintu dewan bilik B, aku rasa semua tegak..malu siot...seramai 34 org...pas tulis nama n amik 2 biji buku...aku duk belakang sekali...2 jew tpt yg ader..heh..heh..heh...lam 5 minit, cikgu masuk n memulakan pengajarannyer...sgt x best cz aku x bwk pen...masuk telingga kanan kuar telinga kiri...sadis tol...!!!
Kul 1p.m rehat, mat dtg amik ngan motor aku..membawa maksud, sebelah petang nanti aku kena pg ngan motor sendri…cam takut lak rasa, cz x pernah lg bwk moto sendri pg ke melor..tp akan pg ikut jln tegeyong…jln tu besar n luas tp xbyk kenderaan yg lalu lalang…so, xder la gerun sgt…seblm blk, pg isi minyak dlu…pun, kena isi sendri, mat xnk tolong, katanyer senang ckt nnti, kan da nk amik lesen…dier xtaw yg aku da pandai isi minyak sendri…tp di sebabkan xnk bg pecah lubang, jd wat la konon2 x pandai..hehehe…menjadi tol lakonan aku…
Sampai kat umah, terus pg mkn laksa…punyer la lapar..ye la. Da la x sempat nk brekfest..pastu kat akedemi pun x sempat nk mkn..duit pun ader 5 ringgit jew..tu pun, pow yg kak za sblm dier blk…mujur x mkn, cz duit 5 ringgit tu la yg guna utk isi minyak..hhoohoh…pas mkn laksa, mkn mee goring lak…yg goring pepagi td…kuat tol aku mkn..lapar..lapar..lapar…
Masuk blk kul 2.30p.m…kul 2.15p.m, org surau da blk, aku gerak pg akademi…ikut jln tegayong seperti mana yg duk fikir2…Alhamdulillah, masa nk lintas jln xder kenderaan langsung, jd ok la perjalanan sampai sana…kul 2.45p.m kelas pun bermula…kali nie sonok cz pen da ader..da bley mencatat sume yg cikgu ajar..yes..!!!
Kul 5.00p.m tamatla klas PKK…sekarang tunggu wat ujian berkumpeter lak..katanyer seminggu dr skrg bley laa dtg tempah…urhmm…study..study..study..harus study ngan jayanyer…cz law x lulus, kena bayar rm 30 utk amik ujian semula…rugi..rugi..jgn membazir..!!!so, study..study..study…chayok…!!!gambatte kudasai…!!! 

kesedihan melanda

urm...ari nie berkesempatan utk menulis blog, walaupun hari cuti..ye la, aku kan xder internet..tp semlm, aku bwk blk broadband ofis..xpew, duk ofis pun, xder org guna..guna ataw x, tetap kena byr setiap bulan, cz harganye fix...jd, tu yg aku bwk blk semkm...ingat nk guna semlm, tp line slow lak n then no service...so, xdpt la guna...so, masa d habskn ngan msg ngan sidier...~mcm la xpernah hbskan masa msg ngn dier setiap mlm, kan??hhehhe....erhm...tp semalm…. 
malam tadi sekali lg aku menitiskan airmata krnnyer...utk keseberapa kali, aku sendri tidak taw....bukan kitarang bergaduh ataw apa,tp aku sgt sedey bila x dpt bertemu dgn nyer...nmpak hal kecik jer kan n x sepatutnyer aku beremosi...tp, itulah diri aku..bkn dier x fhm...malah, dier arif benar ngan sikap aku..da khatam da pun...tp tu lah...entah lah.,... :( dah beberapa kali aku sampaikan hajat ati untk berjumpa dengan nyer, tp sampai skrg x tercapai...yang menambahkan kesedihan dan kesebakkan di dada, bila dpt taw dier dpt keje di tganu…bkn aku x gembira dier sudah dpt kerja, malah aku bersyukur sgt krn dier sudah bekerja n akan bermula pada hari ahad..katanyer dier dpt kerja membina masjid di UMT…
Cuma, aku amat terkilan sbb x dpt jumpa dgnnyer…krn aku taw slps ini bertambah susah utk bjumpa dgnnyer…salahkah aku krn mempunyai perasaan windu kpnyer??dan d sbbkn windu ini yg membuatkan aku ingin bertemu dgnnyer…salahkah begitu?? Bkn aku pinta utk berjumpa dgnnyer setiap hari….kali terakhir kitarang bjumpa pd 29 mei 2010….da sebulan x berjumpa….bukan duk jauh, 1 negeri n 1 daerah jer,sgt dkt, hanya amik masa 15minit jew…
Tp kenapa seolah-olah jarak memisahkan kami?mengapa?aku da xlarat sebenarnyer utk menangis tp aku taw hanyer dier yg membuatkan aku rasa bahagia…
………….>>ati ini sgt sedey..sedey…dan sedey… 

Khamis, 1 Julai 2010

try testing2

ari nie, aku daftar dkt nuffnang...
maen testing2...
nk explore ckt sebanyak...
pe kelebihan pun aku xtaw..
tp aku tgk kebanyakkan blog mesti berdaftar ngan nuffnang...
so, aku follow je la..hahhaha...
law ikut apa yg aku bc, 
dpt duit, tp kena ader ramai yg mengikuti n capai level pew ntah...
yg tu aku xnk amik peduli cz aku join pun sbb nk nampak cam blog2 laen yg aku terjah...
~hehehe, kantoi la plak suka masuk blog org...
sowie yer...bkn pew, nk cari idea utk hias blog sendri...
tu je niat terjah blog laen2.. ;) 
klum la, budak baru blaja..l
aw salah tlg tunjuk kan...
da kesimpulan nyer, 
kesemua blog yg aku masuk, ada nuffnang, n bila klik pd website nuffnang, a
der item utk sign up..then. tu yg sign up gak..
pastu, da xtaw nk wat pew n wat camner...
nk tambah yg tepi sisi bar tu...cam counter, chat, iklan, etc...t
p xdpt wat gak...xpew2...
nanti explore le... :) peace

yiipee, dpt duit



GAJI SUDAH MASUK...!!!yes..sonok..sonok...yiipeee...(smbil tersengih2 cam kerang bucuk yg x sgt bucuk..tiong..tiong...)...

kena fikir nie nk urus cammana duit utk bln nie..cam xleh shopping jek...alaa...nk shopping..nk..nk...tp kena utamakan yg lbh penting + musthak terlebih dahulu (bley caya kew aku nie, bley wat camtu)...cam nekad bulan lps, utk wat lesen...rasanyer wat lesen motor je la dlu..tp keta bila lak???urhm...cammana ek???xpew2..ader masa lg...nanti fkr..yg taw skrg nie, sok jumaat..xkerja...maksudnyer???maksudnyer bley pg daftar kat sekolah memandu...yeay...eh, cam bangga plak aku kan..padahal wat malu jew cz da umur 25 thn, tp still xder lesen n xreti bwk motor...apatah lg keta...lagi la x reti...aku reti naik sbnr nyer, cuma xreti drive jew...kua..kua..kua....oii, sedar la, da tua pun x reti2 lg..org laen sekolah lg, da reti da menda2 tu..."(nie nk marah nie)"...biarla...tu org laen kan?? sekurang2 nyer aku ader gak inisiatif utk buat n blaja...xpew la, lewat ckt..nk wat cammana perkembangan terbantut ckt...hahhaha.. kan?..kan??

disebabkan semangat utk wat lesen lg tinggi, jd bulan ni terpaksa korbankan niat utk shopping jam tgn n kain tudung...simpan bulan dpn la zue... :) xpew, lambat lg nk raya..ader 2 bulan lg...ha, bila sebut da nk raya...makna nyer da nk pose...hehhehe...puasa ganti camner???xwat lg tu (syyhh..)...xpew, aku da program kan da...da termasuk lam xtvt bln 7 nie...nk ganti pose...ohohoh...law x nk masuk bulan pose lg, mst wat xtaw je kan...pe la, aku nie, hampes tol....tp x best la ganti pose taun nie...xder member...duk umah..aku sorang jer yg kena ganti pose...law masa blaja dlu..best jew..wat reramai ngan membr2...rasa cam tol2 bulan pose...tp nk xnak, kena ganti gak kan??so, ganti jer la.. :)

psst…ader sesaper nk ikut aku pg daftar lesen sok?…(takut sebenarnyer nie)..n ajar aku lintas jalan raya..yg byk keta tu n kenderaan laen yg besar2…adosss…!!!

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp