About

Rabu, 22 September 2010

da dapat 'baby'

hari nie dapat panggilan hari abg mie..katanyer motor sudah di beli...aku minta dier belikan warna ungu..sebab, ari tu tengok, nampak comel sangat..!!! sangat berkenan...nie gambar dier


comel kan?? gambar nie aku amik di http://eforum2.cari.com.my/viewthread.php?tid=433095&rpid=33208431&ordertype=0&page=1#pid33208431...sangat berkenan dengan yang ini..

abg mie bagitaw, bayar muka sebanyak RM 2000, setiap bulan RM 200...urhm, kena berjimat cermat nie..maklumla da ader baby..hehhehe...pastu abg mie bgtau xder warna unggu cz warna unggu keluaran lama..yang sekarang ada 3 pilihan jer, putih, merah n hitam..so, aku pilih hitam...ehm, xpew la, nk wat cammana..hitam pun hitam la...janji ader kenderaan untuk dinaiki ke tempat kerja...lagipun hitam tu kan menawan...!!!hehhe...

dalam 2 or 3 hari lagi boleh la di bawa pulang baby aku nie..yer la, banyak proses nak dilalui dulu kan..nak kena daftar ngan JPJ dulu...urhm, x sabar nyer nk jumpa baby..cammana ek, warna itam..comel x??duhh...amik ko..!!tadi punyer la cakap x kisah, tapi sekarang nk complain plak...



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Jumaat, 3 September 2010

Kuantan

Hari nie keluar Bandar kuantan..oh, kuantan...!!!!sangat2 rindu akan tempat nie…yea la, 3 tahun aku duk sini..belajar di KPTM Kuantan..setiap hujung minggu, datang Bandar…giant…kuantan parade…mega mall…complex teruntum…benteng…parkson…mydin..etc…banyak sangat kenangan yang da terlakar kat kuantan nie…satu2 terbayang kat mata saat aku lalui tempat nie..oh, rindu sangat2…!!!!


Kul 10.15a.m, aku naik bus kat depan umah abg mie..first tempat aku pergi, kat complex teruntum..masuk butik avon..hhehehe..tu matlamat sebenar pergi..nak beli minyak wangi…1 jer beli..x banyak barang macam selalu..yer la, sekarang nie aku beli untuk kegunaan aku sendiri jer..nie dier minyak wangi yang aku beli..sebelum nie xpernah lagi guna, tu yang try beli..best juga bau dier..lagipun ader offer..dapat murah ckt… J

ha. nie la minyak wangi yg aku beli.. :)

Pas da siap beli minyak wangi, da xtau nak pergi mana…so, jalan-jalan jer la…mengimbau kembali kenangan pahit manis kat sini…ceewaahh….!!!

Pergi kuantan parade..jalan2 kat situ…xbanyak perubahan…lebih kurang sama jer..kedai2 yang ader kat situ pun kebanyakan x berubah tempatnyer…pusing2 sambil mencari beg sekolah…yea la, nanti pergi kerja, aku nak beli motor..mesti bawa beg sekolah..senang cikit…tapi setakat usha jer…hehehe..compare2 harga…

Da bosan usha beg sekolah, masuk the store jap..tengok2 t-shirts, xder plak yang berkenan…pastu jalan2 ke parkson n mydin..sambil2 singgah kedai2 pakaian..nak beli seluar untuk pakai kat umah abg mie…boleh la gilir-gilir cz aku bawak 1 jer…hehehe…lawak kan??pas da siap shopping tu, abg mie call, katanyer dalam kul 1.00p.m angah sampai n abg mie akan pergi amik pas zohor…jadi aku la pergi teman dier dulu…mulanyer ingat nak bawa dier balik dgn bus jer kalau barang dier cikit..tp abg mie bgtau dier dtg amik, cz nak beli tiket..xper la..balik dgn abg mie jer la..senang…

So, sebelum pergi terminal makmur, aku singgah dulu dkt the store yang berhampiran dgn terminal…beli barang makanan untuk bawa balik untuk irfan n aien…hehehehe….sampai kat terminal, berpusing-pusing mencari angah..yea la aku x tau bus apa yg dier naik, platform mana yg dier turun, pakai baju apa, kat mana biasa dier tunggu…bila call kak yah, katanyer angah da sampai, tp aku xjumpa lak..mana la plak aku nak cari nie…

Pas da berpusing-pusing 2 3 kali n duk naik turun 2 3 kali, akhirnyer jumpa la dgn dier…sama2 nampak..kebetulan tol..aku perasan dier, dier perasan aku..duhhh, baru hilang penat n risau…kul 2.30p.m,  abg mie sampai..bincang punyer bincang, akhirnyer abg mie amik keputusan hantar sendiri angah ke sekolahnyer di batu rakit n x jadi beli tiket bus…

Sebelum sampai umah, abg mie singgah amik along dulu kat SEMSAS…perrgh, lain tol alon..dgn tingginyer..dgn jerawat nyer…hehhe..da besar kan…bukan setakat along, angah pun da lain..ain, irfan pun da semakin besar…ye la..da berapa tahun x jumpa diorang..mesti la da semakin besar..aku pun da berapa umur skrg..oppss, bukan sentiasa muda remaja kew..hhahaha…gelak bangga….



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 1 September 2010

Hakikat engineering sdn. Bhd

First day start keje di tempat baru…company baru…jawatan baru…experience baru…bos baru…member baru…n everything is new….

Semua yang duk serabut kepala n yang duk confius sebelum nie, akhirnyer da ilang….ye ke??rasanyer sama jer, Cuma aku teruskan jer…just go n don’t look back anymore…jgn pandang belakang yer….

Tu yang akhirnyer, di sini lah aku skrg…da benti kerja dgn Kesuma Murni Sdn. Bhd. Hopefully di tempat baru, aku can gain a looootttttttttt of new experienced yang membolehkan aku untuk pergi lebih jauh lagi…n aku akan buat yang terbaik dan terbaik…..perrggh, semangat baru tu…hehehehe….

29hb gerak dari kampung dgn abg ma, then sampai umah dier kul 3.30p.m…tolong kak na masak juadah berbuka puasa…kitarang wat tumis sotong, sayur lemak campur, telor goreng dadar, solok lada….masak simple jer, tp menyelerakan….nyum..nyum…

Kul 10.00a.m, keesokkan hari nyer, abg ma hantar umah abg mie..sebelum tu, singgah site office kat gebeng…jumpa pak cik as en.halim…dier safety officer kat situ…bukan baru kenal, da lama kenal…first jumpa dier masa aku wat practical di kuala kubu…site office xsiap pun lagi..dgn perabot xsettle lg, xcuci lagi…habuk2 kayu bersepah lagi…aku da terfikir da, cammana n start kerja nie??

Dan pak cik juga beritahu yang rumah sewa x settle lagi..duhhh, aku da tension da…camamna??nak duduk mana??ye la, sebelum datang, aku tanya, everything is ok…then, camni plak jadi nyer…that why la, abg ma hantar aku kat umah abg mie…mujurla aku ada abg yang duk sini, kalau x??mau aku resign sebelum start keje..bley ke macam tu??

Hari nie kul 10.00a.m aku datang kerja dgn abg mie..lewat datang cz abg mie kerja pagi..kul 9.00a.m dier baru balik dari kerja….baru je sampai umah, da kena datang hantar aku plak…kecian kat dier…huhuhu…perjalanan dari umah ke gebeng da amik masa setengah jam…sampai kat office, xder orang pun…office pun kunci…aku call atieq, environmental officer, katanyer jap lagi dier datang..lagipun ader orang nak datang pasang apa entah…aircond kot..aku pun xtau..tunggu punyer tunggu, kul 11.00a.m, ateq still x datang lagi…so, aku bagitau atieq yang aku nk balik n datang esok jer..katanyer balik jer la n kalau En mat, PM call, pandai-pandai la cover line…

So, first day datang kerja, inilah pengalaman pertama yang aku dapat..hehhee…bagus x..???



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp