About

Ahad, 31 Oktober 2010

KLATE MENANG...!!

YEAY.....!!!

sangat seronok bila kelantan mendapat kemenangan piala malaysia semalam..setelah menanti sekian lama..akhir nyer berjaya menjadi juara...tahniah Kelantan....

berjaya menewaskan negeri sembilan dengan 2-1....mula2 tu cuak gak cz negeri sembilan yang sumbat gol dlu..riso cz jadi cam tahun lepas n negeri sembilan berjaya mengekalkan kejuaraan nyer..tapi selepas separuh masa kedua, kelantan dapat mengatasi pihak lawan...

masa kecederaan n masa tambahan sebanyak 4 minit, sangat2 berdebar...aku rasa cam lama giler pengadil bagi masa tambahan 4 minit..sebab rasa walaupun 4 minit, apa2 boleh berlaku..rasa nak tamatkan secepat mungkin...hehhee...

tapi rezeki tetap milik kelantan....berjaya pulang dengan piala...sungguh bangga bila melihat piala di julang oleh pihak kelantan..bangga gilew wei...!!sebak jew rasa...sungguhh...!!!

pe pun...tahniah kelate..we are the champion..gomo klate gomo...



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 30 Oktober 2010

shopping...

duit gaji da masuk..yeay..boley shopping... toing..toing..toing...

semalam pas sampai rumah duk baring-baring hampir terlelap dapat 1 call dari HQ..katanyer da bank-in duit untuk bayar sewa umah n gaji..terus xjadi nak tidur..ngantuk pun hilang terus...hohoho..sangat seronok..masuk bilik nak tanya tie kul baper nk kuar, tapi tie yang cakap dlu da nak keluar..atieq da otw..terus kelam kabut bersiap, tapi lama gak atieq terpaksa tunggu di luar..hahhaa....

pas da settle, tempat pertama pergi duplicate kunci..then pergi bank-in duit n keluarkan duit...pastu terus ke Mega Mall...pusing2...teman diorang amik cincin tunang..bila tanya bila nk tunang, katanyer lambat lg...tapi beli sesiap, cz emas makin lama makin mahal..urhm, betul jugak tu..tetiba rasa nak memujuk si dier untuk berbuat begitu juga..lalu hajat diteruskan dengan menghantar meseg kepadanyer...tetapi respon yang didapati adalah sebalik nyer.. ;( hohoho...'law xder duit, usha pun xder guna jgk'

pastu pusing2 lagi..sekadar cuci mata...yer la, walaupun gaji da masuk tp kena berjimat cermat..banyak menda nak dibayar...urhm...walaupun begitu, sempat gak shopping, seluar jeans 1, makanan, tempat gantung pakaian...xper, tu kan keperluan..bukan pembaziran pun..memang memerlukan ;)

ateiq berkeras gak nak tengok wayang walaupun aku n tie xseberapa jugak..akhirnyer tengok la jugak..pada kul 10.30p.m di ECM(East Cost Mall)...tengok citer you again...









ok la, xder la teruk sangat or bowink sangat..agak menghiburkan jugak..ader komedi, sedey, peringatan, etc..kira ok la, tp xder la sampao sssaaannngggaatttt ok...

da habis tengok wayang tu, perut pun da terasa kelaparan da..yerla xmakan lagi...lam panggung wayang, makan pop corn jer..aku bukannyer jenis suka sangat makan2 camtu..paling tidak pun, pop corn jer la..hehehe...terus pegi makan kat PADI... jalan ke teluk cempadak..suka makan kat situ, makanan dier sedap n servis dier bagus...masa tu da kul 1.00a.m..giler ah, makan tengah2 malam..pastu balik tido...tol2 jadi ular sawa..hahahha...yang kekenyangan...

sampai umah kul 2.15a.m, ingat nak terus tido, tapi excited lak lak pasang tempat gantung baju..law xpasang, rasanyer xleh nak tido...teringat2 jer lam tido..hehheehh...so, pasang la dulu..sampai settle..baru puas hati ;) lam kul 3.00a.m baru membuai mimpi.....



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Jumaat, 29 Oktober 2010

keje..keje..keje...

ari nie datang keje lagi..tapi xmerempit n bukan sorang-sorang..hehehe..ader peneman pada hari ini...tatiey bosan duduk rumah sorang-sorang, so, dier join aku datang ofis..boleh gal online..daripada duk rumah terkontang kanting....aku plak, xhabis-habis kerja..seminggu penuh...giler ah...bukan kerajinan nyer, tapi keterpaksaan..hahhaha..xikhlas tol kan...huuhuhu....isk..isk...

hari nie datang nak siapkan material submission...ader 7 bahan lagi untuk aku perbaiki setelah di pulangkan oleh En. Nazarudin pada hari rabu sebaik sajer aku selesai membuat QAP...pergghh, cam taw-taw jer dier kan..aku da siap, terus bagi kerja laen plak..x boleh tengok orang senang ckit...asyik suh wat kerja jer..hahha, padahal duk online jer..siap taip blog lagi..hahaha..aku suka..yes..aku tersangat suka....

pagi nie masuk lambat..kul 8.45p.m baru sampai ofis..malas sebenarnyer tp gagahkan diri..heh..heh..boley kan...print sat method statement untuk letak lam file...da ink habis...bosan ah...baru ingat nk settle kan yang tu..yerla, hari nie kan cuti, so, x berebut ngan org laen untuk print..tp ink habis lak..hadoiii...macam2 hal... *sigh...

tu yang wat blog jap, amik mooodddd...hahaha, banyak songeh da la....so, terpaksa la berbalik pada tujuan asal iaitu wat material submission..nasib baek, 1 da print untuk tunjuk pada En.Mat esok...ader la gak benda yang aku wat...law x, En. Mat mesti fikir, budak nie datang kerja ke datang online..ha, kan xpepasal kantoi...hehhehe...bukan online semata-mata, kan sambil menyelam sambil minum air...law sampai kembung, mohon diampun yer....

ehm, ari nie mood bercerita..napew ek??pelik nie...tp xpew, nak tulis panjang-panjang...biar penat nk baca....tetiba terfikir, apa yang aku nak cerita ek??banyak sangat kot lam kepala nie, sampai xterluah..hahhaha....

petang nanti pas kerja nak keluar bandar..nak bank-in duit sewa rumah...cz tuan rumah da tanya da bila nak bayar..janji 25hb hingga 28hb..hari nie da 29hb..da terlebih janji da...ngeh..ngeh..nak wat cammana, bila aku tanya HQ, katanyer hari nie baru bank-in..mungkin tengahhari..so, tu aku decide pergi selepas kerja, confirm da masuk n xperlu pergi 2 kali...

gaji sendiri bila la nak masuk..aku da pokai sepokai pokainyer da nie..semalam ngadu kat sidier, katanyer nk masukkan duit, maybe kecian kat aku xder duit, takut xmakan..da ler kering, nanti tinggal tulang setulang tulangnyer jew..tapi tu la, segan lak aku...lagipun, aku taw dier pun xder duit..biasala, hujung bulan..memasing faham, so, xnak la selfish..lain la law dier da dpt gaji, memang aku paw habis-habisan...hehhehe...aku paw dier ke dier paw aku???xkisah la memana kan...

urhm, aku da mula kebosannan nie..ntah la, malas lak nak buat kerja...nak balik pun malas gak..kat umah confirm2 aku xkan wat kerja...pastu tertangguh lama2 lak nak siap..urhm, cammana ek?napew malas lak hari nie ek??selalu semangat jer..cehh...adakah disebabkan ink printer yang da habis itu??dan-dan menyalahkan ink....

opps, aku da melalut ntah apa-apa..baek stop sini jer sebelum aku melalut xtentu pasal lagi...okeh...!!!



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 26 Oktober 2010

FRUST...!!

*sigh....

Frust tersangat...sedih..xpuas hati....

*sigh...

25/10/2010, aku ader test JPJ motor..pepagi, lam kul 8.00a.m da sampai kat Akademi Memandu Anda...tunggu punya tunggu, lam kul 9.00a.m, start bagi baju untuk dipakai masa test..aku dapat no.7...tunggu lagi..berdebar??memang tahap dewa r...

pastu cikgu bagi penerangan cikit sebelum pergi test...

'bila JPJ angkat warna hijau, makna nyer boleh start naek titi (bahagian II) dan warna merah untuk bahagian III, start check helmet, side mirror, etc...'

tunggu lagi...berdebar cam nak tercabut jantung...takut sangat....

tengah duk berdebar tu, JPJ panggil untuk wat pendaftaran..pas da settle, cikgu arahkan pergi kat motor, sebanyak 10 org...

then, beratur la kat tepi dengan motor, bersiap sedia...bila sampai turn aku, dengan berhati-hati dan berwaspada jalankan ujian...bila da habis..rasa lega..tp cuak..cz bimbang giler takut kandas..terasa cam buat salah jer...paling utama, sewaktu membrek kecemasan..kerana aku membrek terlalu kuat,,sangat berdicit bunyi..rasa cam xdpt kawal motor, tp stil berhenti dalam petak..yang kedua, bila aku berhenti jauh sangat dari anak panah dan garisan berenti...tetapi, org2 yang nak jalankan test gak, katanyer xper asalkan jangan melebihi anah panah..yang tu baru dikira kandas...

aku call sidier, sbb hati sangat tidak tenteram..menangis-nangis bila bercakap dengan dier..sebab rasa takut sangat....pas da ok, duk menungu keputusan plak..berdebar lagi..tapi da x sekuat tadi...bila nama aku dipanggil, tengok result...duhhh...kandas bahagian II...bila tengok komen JPJ, ada 3 komen:

1-xtengok kiri dan kanan jalan semasa di simpang 3
2-xbagi signal
3-berhenti di sebelah kereta.

memang aku xpuas hati...aku memang ingat, aku bagi signal bina nl membelok ke kiri n ke kanan, juga bila nak berhenti...dan sebelum bergerak, memang aku menoleh kiri dan kanan..aku memang tersangat pasti, sebab aku siap mengira lagi..kanan..kiri..kanan..yang berhenti sebelah kereta tu memang aku akui tu silap aku..aku xtaw pun yang xleh berhenti sebelah kereta..dan kalau disebabkan tu baru tolak 1 mata sahaja..markah lulus 14...semua item 15..jadi, 1 kesalahan melayakkan aku untuk lulus kan??tu yang buatkan aku frust menonggeng...

urhm, bak kat mak aku, sabarla, xder rezki, nak wat cammana...mungkin dier nak aku lebih baik lagi...

*sigh


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 23 Oktober 2010

mandikan 'baby'

sangat seronok bermain air bersama baby..!!!hehhehe..lepas balik dari kerja semalam, bila tengok motor, tersangat berdebu...da macam kenderaan site da..padahal site pun xpernah jejak..asyik parking depan ofis jew..hahaha...da la pempuan yang bawak, tapi motor kotor giler..malu kan? tu yang nekad untuk mandikan dier..boley maen air... ;)

apa lagi, amik baldi, letak sabun basuh...hahha..giler ahh, guna sabun basuh baju..jenama kuat harimau lagi...hahaha...xper la, janji sabun..nanti aku beli sabun yang sesuai untuk baby ek....

mula-mula simbah keseluruhan dulu dengan air....

da la guna span basuh pinggan..haha..beli banyak2 hari tu..guna je la aper yang ader ;)


gempak sangat kew tunjuk L?

da siap..time bilas lak..cam basuh baju jer ayat....

baby da siap dimandikan..nak kena lap-lap plak..nanti kan sejuk mengigil-ngigil lak..nak kena keringkan betul2 nie..baru boley naek rumah...!!!





✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Jumaat, 22 Oktober 2010

kemalasan sudah melanda....

mood untuk kerja da ilang..0%..ha, bukan 50% or 10%, tp terus 0%... seriously....!!! 

hohoho...material submission n approval xdapat disiap kan jugak...hanya QAP jew yang settle..alhamdulillah...ader gak yang settle...so, terpaksa la bawak balik maklumat kat rumah..malam nie sambung buat kat umah...!!!sebab sekarang ingat nak balik jew..nak kemas2 n balik..da x larat...

sambung di rumah lah yer...xpun pagi esok jew...ngeh..ngeh...cukup la hari nie... :)


nie la yang aku duk print sampai tengahari...






✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

bekerja di hari JUMAAT...!!!

wahhh....ayat cam bangga jew kan..sebenarnya aku xtaw nak taip per untuk memulakan entri nie..hahhaha....tu yang bagi ayat wahh..konon2 nyer bangga la dengan tajuk blog kali nie...ari JUMAAT??aku kat pahang, kerja hari jumaat, perkara biasa jer la kan??sebab cuti pada hari sabtu n ahad...kan??jadi apa yang bangga nyer...syyhhh...

sebenarnyer, office aku jer dekat gebeng, pahang...tetapi site di perasing, dearah kemaman..kiranyer da masuk terengganu..so, bila masuk terengganu, automatik la cuti pada hari jumaat...perghh, panjang lebar penerangan...bagitahu jer la, hari jumaat cuti cz follow terengganu..kan senang...tp mesti tertanya2 lak, naper follow terengganu..mesti la kena jawab balik, sebab ofice jer dekat gebeng, kuantan, tetapi site dekat perasing, daerah kemaman..ha, kan aku da ulang 2 kali..hadoiiii.....dah dah...penat wei...

urhm, best jugak datang kerja hari cuti nie...of course la, xder orang..ader aku sorang jer..n pak guard kat bawah..ofice aku nie 2 tingkat, aku kat tingkat atas..tingkat bawah bilik mesyuarat, bilik solat, bilik pengarah...yang best bila xder orang kerja, OFICE NIE AKU YANG PUNYER...!!!haha, boleh wat pe yang aku nak...nak duk tertonggeng kew, meniarap kat lantai ker, kuak lentang ker, melalak kew, xder orang nak amik peduli..hahaha...law ader orang kerja, bajet kena control ayu..duduk gaya2 gadis melayu terakhir...hahhaha...nampak sgt tipu...xder makna nyer gadis melayu terakhir..cikit2 org sound, cuba duk elok2 ckit..kat sini ramai orang lelaki...!!!

lagi satu yang best nyer aku xperlu berebut-renut or tunggu turn bila nak print..ye la, printer yang boleh di gunakan ader 1 jer..jadi bila orang laen da guna, kiter kena menunggu la..ikut turn katakan...hehhe...tp hari nie, dari pukul 8.00a.m, sampai sekarang turn aku print...sampai sekarang x siap2 print lg..hadooiii...cam banyak giler nak print kan??sekarang rehat jap, cian kat printer..dier pun mesti penat gak kan??bagi dier rest, nanti dier majuk, xsiap QAP aku nie...

kelebihan laen adalah aku boleh pasang lagu kuat2..n boleh pasang sebarang lagu yang aku minat@suka.. xperlu berebut dengan orang laen yang juga nak pasang lagu kesukaan mereka...hehehhe

lagi...aiks, macam nak buat karangan jer..macam kat sekolah dulu2..cikgu bagi tajuk..ok, hari buat karangan kelebihan2 bekerja pada hari jumaat..mestilah memasukkan kelebihan kepada diri sendiri, orang laen dan masyarakat..eh, org laen tu kan masyarakat juga..ok tukar..untuk diri sendiri, masyarakat dan negara...sila siapkan sebelum balik...perrgghhh...time tu la nak berfikir, nak karang ayat lagi...tp yang nyatanyer bila cikgu cakap perlu siapkan sebelum balik, ayat pertama yang keluar adalah "mana sempat cikgu" padahal x buat lagi, tapi da taw da sempat atau tidak..hahha..sebenarnya malas buat kat sekolah..hahhaha....

aduhh, da sampai mana aku melelut...jauh tersimpang dari tajuk..hampeh tol...*sigh....

ehm, perut da berkeroncong da..nyanyi2 lagu balada, pop rock, irama malaysia, sumer ader da...kena isi minyak dulu nie...pastu sambung balik tulis blog..eh, silap lak..sambung kerja..perlu siapkan QAP..then law ader masa lagi, siapkan kelulusan bahan plak...

petang esok da nak balik..seronoknyeeerrr!!! :) toing..toing..



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 21 Oktober 2010

what u waiting 4?

sesi dengar lagu n download lagu..hahaha..macam free jer kan??padahal kerja berlambak...xper..menghiburkan hati..xkan nak kerja jew kan..kena relex2, baru semangat n x tension2...yeahh...!!





✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

yang sempurnakan ku...

sgt suka lagu nie...


jom sama2 layanz...



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

da lebam-lebam

 bangun pepagi, tengok kecederaan tangan..timbul lebam-lebam..warna biru...kat kawasan sekeliling...hohoho..tempat yang kena cucuk xjadi apa, tapi kawasan yang sekeliling lak ader effect..jadi lebam-lebam..naper ek..tapi bila tekan kawasan tu x sakit..jadi ignore jew la..sidier suruh pergi klinik..check, kot-kot ader jangkitan..tapi xsakit, jadi malas la...

ha, nie la kawasan yer..nampak kan da lebam-lebam



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 20 Oktober 2010

kecederaan di pagi hari...

aduhh, apa la malang nyer pagi nie...

sampai ofice, xsampai 5 minit..da dapat kecederaan da...

pas da sampai ofice tu, aku nk simpan helmet kat atas almari..da nampak da ada botol2 ink dengan jarum kat atas tu..letak la helmet kat belakang..sekali...saaapppppppppp....tangan da berdarah da..x bajet langsung boleh tercucuk jarum ink tu...laju je darah mengalir..cair giler....tangan pun terus bengkak..aku da cuak giler da...aizan lak tanya aku, kak zue ink ke darah tu...hahhaa..lucu lak bila di ingat balik...

cepat2 amik tisu n tadah dengan tapak tangan satu lagi..banyak sangat darah keluar..da macam derma darah da...cepat2 pergi toilet basuh...tp darah tetap xnak benti..basuh lagi..alir pada air..pastu benti gak..keluar ckit2 jew...ubat lak xder..first aid kat tempat kerja xder..time2 memerlukan nie.. *sigh...nk kena safety officer nih..!!!


nie la botol ink dengan jarum nyer..cam tu la kedudukannyer...

kita zoom kan jarumnyer..tajam kan??





nie la kecederaan yang di alami..nampak cikit jer kan?? tp darah banyak yang keluar..mungkin dalam...






✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 19 Oktober 2010

keluar bandar...!!

Lepas balik kerja terus keluar bandar...singgah rumah untuk tukar kenderaan..hehehe...pergi kerja dengan motor, merempit, tp keluar bandar dengan kereta..drift lak...hohoho...

tempat pertama hala tuju bila sampai bandar, of course la bank..nak keluarkan duit..da sengkek giler..pas siap keluarkan duit (da habis da duit gaji, lambat nyer nak dapat gaji)~minggu depan nak makan apa ek??, pergi butik avon lak..shopping minyak wangi lg...hhehee...punyer la semangat ingat dapat free, mug, tp xdapat...sedey tol..ha, ni barang2 yang aku beli kat butik avon..banyak juga kan?

minyak wangi yang xpernah miss beli setiap kempen

dapat FREE...!!!

loose powder

alat2 mekap..MEKAP??

pas da habis duit kat Avon, g jalan2 kat kuantan parade..dapat selipar 1..xsangka, akhirnyer berjaya jugak membeli selipar selepas tertangguh begitu lama ;)

comel x?
huhuhu.....da taw xder duit, tp boley plak shopping lagi..hhhaaa...xsabar2 tunggu dapat gaji..hampeh tol...!!pastu baru la menuju ke tujuan sebenar keluar bandar...nak beli TIKET sebenarnyer...!!!balik kelate...tiket pada 23/10/2010...kul 6.30p.m...pecut la petang sabtu nanti...pas keje kul 5.00p.m...xsabar nyer nk balik...lebih2 lagi sidier yang akan amik... ;) tp kena siapkan semua keje... *sigh...



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

meeting JKR

 sumer report sudah siap di binding...jap lagi meeting lak dengan JKR..sekarang tengah sibuk + kelam kabut menyiapkan slide show untuk presentation safety and health..giler ah...banyak giler nak masukkan..confirm-confirm x siap (tapi boley lagi taip blog).....





✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 18 Oktober 2010

Cuti da APPROVE...!!!

BALIK KAMPUNG LAGI....!!!

apply cuti pada 24-25/10/2010...da di luluskan oleh PM, walaupun bising cuti da tiada..hehhee...masuk kali nie da 3 kali aku balik kampung untuk bulan nie sahaja...penat wei...!!!asyik travel nie....

tapi nak buat cammana kan???cuti nie pun cz ader ujian penilaian motosikal, B2...tu yang TERPAKSA balik...walaupun penat namun demi dapatkan lesen motor, aku rela..ye, aku rela...!!!

dan sangat2 beharap agar aku LULUS n mendapat lesen P...ya Allah, bantu la hamba mu ini...doakan ek??agar lulus n dapat lesen P...




✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

REPORT da SIAP...!!!

YEAY...sonok..sonok..toink..toink..

datang pepagi kena que depan laptop En. Lan...untuk print...al maklum la..miskin...hehhehe...printer ader banyak, 3 biji..tp 1 jew jadinyer...cian kan??yang 1 printer rosak garis2 n kembang2..lagi 1 printer, ader masalah semput...hhaha...bila print time ok, ok la..law x ok, kertas xnak keluar..tersekat...lama tunggu baru keluar..tp yang dier print separuh jew la..cam memalu jew nak keluar...yg boleh guna tu masalahnyer plak, xder driver...yang ader pada laptop En Lan jer...huuhuhu...sgt problem bila nk print..asyik terganggu jew En Lam nak buat kerja....

apa2 pun sekurang-kurang nyer report QA/QC aku da settle..En Mat Jusoh da sign da...da boley proceed dengan print n binding...

fuhh...lega....

so, sambung wat kerja material submission lak..yang baiki format..kali nie format ke-3 da...entahla xfaham tol aku..penat duk buat menda sama...urhm...kena berusaha lebih nie..nk siapkan 15 report sebelum hari khamis nie..baru siap tiga...*sigghhh....

xpew...chayok..chayok...!!!




✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

HEPY BUFFDAY...



selamat hari lahir, abg...
ALLAH bless u owez...
Love U forever....
...mmuuaahh....





kepada pengguna celcom, dapat free call selama 7 hari...
yeay..dapat gayut...SEMINGGU...!!!

































umur da bertambah...
kena cepat2 kawin nie :)




✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 17 Oktober 2010

LAPTOP BARU

Ari nie datang keje, merempit dengan aizan..sampai depan ofis, tepat2 kul 8.00a.m…da siap park, En Mat, dtg hulur laptop..katanyer suh aku guna cz kalau ader kerja yang terpaksa buat kat rumah, aku still boleh buat kat rumah..dan bagi desktop computer yang aku guna pada Azli…Mulanyer En Mat nak bagi pada Azli, tp Azli xnak cz da ader laptop sendiri..tu dier bagi kat aku..aku plak, da org bagi amik jew la…
Rezeki jangan di tolak kan??kan?? tu aku amik jer…padahal aku pun da ader laptop jer..bukannyer En Mat xtaw, cz aku selalu bukak, online katakana…tp entah la…tu yang aku amik jugak…hhehehe…xper la…

So, sekarang, aku da ader 2 laptop…mula terfikir kat mana nk simpan..xkan nk bawak 2 -2 laptop ke ofis, da la naek motor jew…nak tinggal kat umah sewa, riso lak…bilik da la xleh di kunci…so, cammana???*sigh….

Terfikir gak nak bawak balik klate laptop aku tu, tp bila fikir balik, kat umah xder orang nk tolong bukak kan..ye la, xkan xnak bukak langsung..nanti rosak lak..aku lak jarang2 balik..*sigh…mengeluh lagi…

Tapi kan, rasanyer rumah sewa aku nie selamat…lagipun, pintu utama da kunci da..sliding n grill..mesti da selamat kan..tawakal jer la..rasanyer ok jer..InsyaAllah, xder kejadian yang tidak diingini akan berlaku…amin..

Huhuhuhu…lawakkan..pasal laptop jer…sampai camtu sekali fakir…kalau kena pegang duit 1 juta, xtaw la cammana??hohoho….law 1 juta aku simpan bank jer, xyah pegang…banyak tu, kang aku yang habiskan..bukan nyer orang yang x dikenali..hahhaaha…

Aku bukan aper, aku kan orang susah…bukan jenis orang senang..nak apa2 terus dapat..tapi aku bukan camtu…bab duit memang payah..kena berjimat-cermat..so, bila da dapat tu, kena la jaga betul2..pada aku 1 ribu tu da banyak da..bape lama nak boleh kumpul untuk dapatkan 1 ribu tu…da law laptop mau 2 ribu lebih gak..tu yang aku jadi camnie..perkara2 yang melibatkan duit nie, aku risau semacam jer…xper la..pengalaman mematangkan kita kan..pada aku, bukan senang nak dapat, bila da dapat, memang aku jaga betul2 n saying betul2…

Ha, nie dier gambar laptop baru aku…enjoyzzz……


ha, nie beg dier...HP tu...hehehe... ;)

ader kipas skali...bagi sejuk...
nie plak..pelapik keyboard...


ha, nie la laptop nyer...compact..bkn HP...beg jew HP
pentium jew nyer...
tikus xder la palk..tp xper..guna jer tikus aku..xpun, tangkap jer kat umah aku..hahahaha...ader kew??xder rasanyer setakat nie... :)




✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 16 Oktober 2010

penat terasa

*sigh...

penat sangat badan..lenguh2..sapew nk offer urut percuma?? ader x?? :) badan penat, mata letih...mau tido..tido..tido...

mau x penat..baru sampai kul 4.30a.m pagi tadi dgn bus express mutiara..tido sat..subuh bangun n terus bersiap2 ke tempat kerja..datang kerja, ngadap komputer..taip QAP..belum settle lg..hadoiii, bila nk habis nie??

x kisah la...yang penting, i need to rest..cepat la kul 5p.m..nk balik..nk balik umah..nk tido..rest kan badan....




✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Jumaat, 15 Oktober 2010

Balik KAMPUNG…!!!!

Fuhhh….!!!xsangka2 aku balik kampong lagi…giler ah…on the spot tol…hahahha

Citer nyer camnie…Pak Cik Halim bagitau nak pergi Jeli..kat sana projek Hakikat Engineering gak..Wat Politeknik…aku pun bising2 la cakap nk balik klate juga..lagipun En Khairul duk ajak aku balik dengan dier..tapi katanyer nak balik kul 1.00pm..Aku xnak la cz takut En Mat bising, walaupun dengar citer En Mat x masuk ofis…tapi mana taw, tetiba terpancul dier depan ofis, n tengok xder orang…mesti r aku kena marah, da la aku da banyak amik cuti…hhehehe…nak wat gano, sangat rindu kampong..!!!hehe

Dan Pak Cik Halim decide nak balik kul 7.00p.m…punyer la aku sonok..ilang habis tumpuan kerja..mulut duk senyum jer..cam senyum kambing..sampai ke telinga org cakap..betapa seronok nyer rasa…x terkata rasanyew..cewwahh…!!

Tanpa membuang masa, bagitau kat sidier n mintak tolongnyer untuk beli tiket untuk naik ke kuantan pada keesokkan hari nyer…kiranyer balik kg 1 hari jer…hari jumaat, cuti kan..sabtu datang keje balik..giler kan??confirm penat giler..tp x kisah, janji dapat balik…nak balik wat penilaian motor n booking test JPJ..tu yang semangat sangat nak balik…the most important thing…!!!!

Tengah duk berangan n berkira kul bape sampai umah, tetiba En Khairul bagitau yang Pak Cik Halim nak singgah UMT terlebih dahulu..juga tapak projek Hakikat Engineering…aduhhh…camamana nie??law dier singgah, kul baper baru sampai klate..pastu pak cik Halim bagitaw nak tido sana..keesokan baru nak balik Kelantan…dowww….sedey giler…xdapat r balik camnie…baru je sonok2…da, terus xder mood…. L

Pastu pak cik halim kata jom kiter balik kul klate terus..balik awal..siap kerja terus balik…mungkin dier tengok muka aku da cam ayam berak kapur kot…kesian kat aku…aku Tanya dier tol kew..katanyer tol la..balik terus..xsinggah UMT…nak tolong aku..tu yang x jadi singgah UMT….owh, seronoknyer…

Cepat2 siapkan kerja…then tengahhari tu, pergi umah pak cik halim, dier nak kemaskan baju2 nyer…pas siap lunch, balik ofis, terus amik motor n balik umah sewa…n pak cik halim follow belakang…lam kul 3.30p.m da gerak balik kampong…owh..sangat seronok….!!!!tetapi lam hati sangat berdebar kot2 en mat telefon…ngeh..ngeh…xbagitaw pun kat bos nak balik awal..apa punyer anak buah la nie…!!!

Akhirnyer sampai la kat Kelantan…aku turun kat jertih, Terengganu..oppsss, xsampai lagi kat Kelantan rupanyer…turun kat jertih kul 9.30p.m..sampai kat situ jew aku boley tumpang pak cik halim…cz aku nak balik k.b ikut pasir putih..pak cik halim lak terus pergi ikut machang untuk ke kuala krai..tidak melalui pasir putih…xkisahla, turun kat mana pun..so, tunggu la kat situ..sidier la plak yang datang amik…dekat sejam gak aku tunggu situ..xkisah cz ramai org..perhentian bus katakankan…so, xder la takut sangat…law xder org mmg aku suh dier tunggu awal2 lagi..takut sei…lama gak tunggu dekat 1 jam, padahal boley jew dier turun awal2, sebelum aku sampai kat jertih..bukannyer dier xtaw..aku slalu duk mesej bagitaw ader kat mana skrg..tapi xmengapala..orang da cukup baek datang amik jauh2, ko nak mengada2 lak..banyak cantik…!!!!

Pas dier dating amik lam kul 10.30p.m, yerla perjalanan dari peringat@k.b ke jertih amik masa 45minit law xder pew2 yang sangkut..then sekarang nak patah balik ke melor@k.b...kul 11.30p.m gak la sampai rumah….

Akhirnyer…lagi sekali akhir..baper kali nk akhir nie..hhehe..serius yang nie yang terakhir…akhirnyer, kul 12.30a.m baru la sampai rumah…rumah da gelap da cz sumer da tido da…yer la, pas dier dating amik aku, of course la, dating terlebih dulu..biasala, melepaskan rindu…hahhaha…ayat xleh blah….!!!


badan penat giler..padahal bukan aku yang drive..duk tepi jer..tapi sakit2 seluruh badan...sok nak pergi blaja keta n booking test JPJ..esok??da pagi la....hoohoho...badan da penat, mau tido...
slamat malam abg..thank datang amik sayang..mmmuaahh..!!!



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 11 Oktober 2010

terpujuk??

        .....
        .....
        .....
        .....
       .....
       .....
        .....
       .....
       .....
       .....
       .....
      .....
       .....
       .....


'abg syg syg'
10/10/2010
12:00:58




✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 10 Oktober 2010

kebosanan di tempat kerja

waktu rehat...
bosan terasa...berhak kew?? padahal banyak sangat kerja yang perlu aku siapkan..terlampau banyak...n memeningkan kepala...plezz, someone...help me...!!!

kepala da rasa sakit2..badan pun sama..da rasa nk demam....xnak ah demam...nanti bertambah kerja yang mmg sudah tertangguh...duhhh...!!

da xtaw cammana sebenarnyer nk siapkan kerja nie...duk serabut dengan report kelulusan bahan...terlalu banyak menda yang perlu di masukkan...masuk kali nie, format ke 3 yang perlu di buat...mula2 hantar, suh baiki...tukar format...pas da hantar, suh baiki lagi...n tukar format...hadoiii...sampai bila nak settle...sampai bila nk approve...

sangat x suka...tp terpaksa lalui n hadapi...nak or xnak...what should u do??nothing choices that u have....!!!so, just go on...yeahh...

urhm....walau apa yang terpaksa di lalui, anggap jew nie 1 pengalaman yang baru....cabaran baru di tempat kerja...sebagai cabaran, perlu la ditempuhi dengan sebaik mungkin...!!!

wahh, best tol ayat aku...betul2 cam tu or sekadar bersuara di dalam hati...sekadar meluahkan rasa yang terbuku??sekadar memujuk hati sendiri??entah la.... :(



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Jumaat, 8 Oktober 2010

Aku bosannnnnn………………..!!!



Arrrghhhhh……………………….. !!

Awal2 entry da tension2..naper ek??? Kalau la boleh meraung cam tu sekuat ati kan best..aku bukan tension Cuma kebosanan terlampau..da tahap paling maximum da…bosan teramat…

Aku nie first day duk umah sewa pada hari jumaat…bila difikirkan balik, cam x caya jer…yela, masuk umah sewa bulan sembilan lg, nie da masuk bulan sepuluh (padahal baru 2 minggu duk umah sewa)…urhm, ye la, first jumaat, balik umah abg mie, second jumaat, balik kg, third jumaat, baru duk umah sewa…malas nak pergi umah abg mie cz da janji dgn aizan nak keluar bayar hutang Mara..hhehehe, baru kalut nak bayar bila da dapat surat peringatan…hahhaha..taw takut lak, kena masuk mahkamah….wooo, xmau….

Pe aktiviti aku hari?????fikir..fikir..fikir…pagi tadi pas tido balik kul 6.30a.m, sedar2 da kul 9.08a.m..pergghh…lewat giler…punyer la rancang nk bangun kul 8.00a.m, n kuar beli nasi kat kedai makan…hahahha…cepat2 mandi n bersiap cz perut da berlagu-lagu pop rock, balada, r&b, semua ader…memandang kan da lewat pagi mesti nasi da habis, beli roti je la…pergi jalan kaki jer cz malas lak nk bawa ‘baby kecik’ lagipun dekat jer…xper, exercise pepagi…da sampai kat kedai tu, nampak lak orang duk wat roti canai…cam best jer…beli la roti canai kosong 2..ha, amik kau…2 keping untuk aku sorang..pas tu beli plak roti ban 1 bungkus…hhehehe…simpan untuk makan malam2 kalau lapar…ini, mencari makanan, apa pun xder untuk di makan..sangat sedey kan??

Pas da kenyang tu, lepak2 kat umah sambil tengok tv~walaupun xder citer best untuk di tengok n sambil2 kemas umah..sapu sampah, buang sampah…lam area kul 11.35a.m, aizan sampai dgn member dier..nak g pejabat pos..dekat balok..dekat jer…sebagai pendahuluan n mengaktifkan akaun, aku wat la pembayaran sebanyak rm 100…hahhaah, bangga kew beritahu kat sini**syyhhh….ader 2 akaun, 1-pendahuluan, 2- pembelajaran…so, setiap satu akaun telah dibayar sebanyak rm50.00…ok la tu, walaupun sedikit…bulan nie banyak sangat nk guna duit…nie pun dapur gas n peralatan memasak belum dapat dibeli…terpaksa di tangguhkan pada bulan depan…

Pas da settle semua, balik umah…ari nie xjadi keluar Bandar, aizan ajak pergi esok petang pas kerja…so, melangut la kat umah…xtaw nk buat apa…hmmm….bukak tv tapi off balik, cz xder citer best…..AKU BOSAN TERAMAT…!!!!TOLONGG…!!!!
Untuk mengatasi kebosanan terlampau, buka la laptop..tengok citer yg aku download hari tu…bukak la citer the fairy…the tinker bell..~ntah tol ke tidak tajuknyer..main belasah jew..hehhehe…ok la…tengok punyer tengok, rupanyer download x habis…separuh jer..da la tengah syok tengok…hampes tol…!!!**sigh…

Tutup laptop n zzzzzzzzzzzzzzzzz…………………tapi xnyenyak pun…kejap2 terjaga..entah la kenapa…last2 bangun n bukak laptop balik sampai la kul 6.30p.m….

Kul 8.00p.m, kuar cari makanan untuk dinner…perut da berkeroncongan giler…yea la, makan roti jer..mana nak kenyang sangat…nak kena cari nasi juga…
Ha, akhirnyer dinner aku sebungkus nasi lemak n sebiji burger..hahaha…banyak x??jangan terkejut yer..nasi lemak walaupun sebungkus, tp sangat sedikit…harga pun rm 1 jer, jd mesti la dapat agak kan kuantiti nyer banyak mana…tu yang aku beli burger sebagai tambahan..mulanya nak beli 2 bungkus, tapi bila tengok burger, cam best plak..lama x makan..adooiii, gemuk la camni..berapa banyak kalestrol yang aku amik???adoiiii……………!!!!

Aku nak wat apa la untuk mengisi masa sebelum tidurkan diri…cepatla masa berlalu…nak tido… n bangun da pagi, boleh bersiap pergi kerja…

TTTTOOOLLLLOOONNNGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG……………………………………………………………………………………………………………..!!!*Sigh…!!



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp