About

Jumaat, 31 Disember 2010

banjir dowh..!!

Asyik hujan jew...mesti nak sambut tahun baru nie :)

xtaw nak buat apa, so tulis blog la...tapi xtaw nak citer apa...bosan jew rasanyer...

Kat luar hujan mencurah-curah...turun ngan lebatnyer..habis r, banjir...da la semlam jalan ke ofice da naek air..nak kena beli perahu nie...hehhehe

Esok rancang nak keluar banjir...cuti kan...mesti nak meronggneg...ader sesaper nak tolong bawak x???urhm...ingat nak try naek bus...nanti senang cikit nak ke bandar...tapi still xtaw lagi macam mana...pukul barapa nak tunggu pun xtaw lagi..laluan dier pun xtaw lagi..

Tapi bila memikirkan hujan2 begini, bagaimana ya...???payung pun ngak ada....*sigh...jalan yang terbaek, tarik selimut n kroohhhh.......hahhaha...aktiviti yang paling syyyooookkkk di kala musim tengkujuh nie kan??hehhe...

kalau aku kat kampung sekarang nie, mesti boleh makan ikan darat..cam ikan puyu..haruan..keli...wahhh, sedapnyer...goreng garing2..xpun bakar tawar..cicah kicap...nyum2..sampai ke ibu jari jilat...dulu masa kecik2 dulu, mak aku slalu wat ikan pekasam...tapi aku x pernah lak try...xterasa nak try..cam xsedap jew...tapi ader orang cakap, mak aku pun cakap jugak, ikan pekasam nie sedap jew rasanyer...tapi tulah, aku x try gak..bukan apa, bila goreng ikan nie, bau dier tersangat la masyukk..itu yang sampai ke sudah aku x try tu...bau pun da x menarik..memang lansung x menarik untuk aku makan...hehhehe.....

p/s: sebenarnyer mmg xder idea untuk menaip n bercerita...tapi nak jugak menulis..tu yang ntah apa2 aku tulis..hehhe ;)



 
✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 30 Disember 2010

Cuit Umum

Malaysia Menang....Perlawanan semalam, 1-2
Kiraan mata, Malaysia menang

Cuti Umum hari jumaat...!!!tapi aku yang kerja swasta nie xdapat pun kelebihan cuti tu...hohoho...lagipun sememangnyer hari jumaat aku cuti...urhm...tapi MD bagi cuti hari sabtu..sempena tahun baru n malaysia menang...ok la kan, dapat cuti jugak...!!kiranyer cuti forward hari sabtu la... :)

Walaupun cuti, tp aku xbalik kampung pun..minggu lepas baru balik...xsyokk gak..biar rindu tahap gunung berapi nak meletup dulu..baru boleh balik...kan..kan...???

so, 2 hari cuti nie mau buat apa ya??da la sekarang nie musim banjir..hujan asyik mencurah2 jew...mau banjir nih...!!!agak2 naek air x kat tempat aku nie???

ha, semalam daftar fbmobile..melalui celcom :) so, sekarang nie update status kat facebook melalui phone jew la..ha, amik kau, sampai lebam la kali nie aku update..!!!jangan tension plak yer..hahhaha...biasa la, ngah excited katakan..nanti da lama2, xtaw kemana la..facebook ke mana, hp ke mana..hahah...ntah2 da website laen yang lagi canggih n syook lagi...

Macam dulu friendster..sampai ke cerah, berfriendster...bila da muncul nyer facebook, langsung xpandang da friendster..lansung x buka dah..apa lagi nak update status ke, komen kew...apa2 lah...seolah olah kacang lupakan kulit kan???

biasa la..mengikut edaran zaman..orang berfriendster, kiter berfriendster...orang berfacebook, kiter berfacebook...orang bercuti, kiter bercuti..law yang xbercuti tu, bekerja jew la..berbakti pada negara sendiri..bukan negara orang laen..negara kita yang tercinta juga...kalau bukan kita yang membangunkan negara kita, siapa lagi???


 
✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 29 Disember 2010

K.F.C for FREE...!!!

Seronok kan baca tajuk tu..hehhehe...sebenarnyer hari nie bos belanja KFC...

Mulanyer dier suh beli Pizza Hut...tapi semua orang xnak keluar bandar..masing2 malas...so, cakap kat bos KFC jew la...KFC dekat jew kat Balok jew...tu yang dapat KFC..hehe...

Masa bos masuk ofis tadi duk ralit bercakap sal Hot Tiket Maxis...beli 2 hot tiket tu tambah rm 1 dapat 1 pizza...gilew best..!!!Jakun sungguh aku baru tahu..tu pun En Alias yang tunjuk kan tiket tu...orang laen ntah2 da berpuluh2 pizza da makan..aku lak hari nie baru taw...ish2...xpatut...hohoho...

Dah duk bising2 bercakap sal dapat pizza tu, tu bos bagi duit suh beli..katanyer ok gak dapat makan pizza, lapar2 nih..!!!tapi disebabkan semua orang malas, dapat la KFC...Ok la...yang penting orang belanja...hehhehe

malam nie Indonesia vs Malaysia..agak2 saper menang???

aku sokong Malaysia...!!!of course la kan??hehehe...so, kepada semua..malam nie jom lepak depan tv memasing..kiter bagi sokongan pada pasukan kita..we are the champion...!!!


 
✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 28 Disember 2010

Minyak Wangi FREE

Pas keje tadi...pergi butik avon...tetap membuat pembelian untuk dapatkan minyak wangi spotlight percuma tu...memang nak jugak..sebab rasa rugi kalau x teruskan..yerla, kan da lepas separuh jalan da...tu yang tetap nak habiskan lagi separuh jalan...memandangkan duit pun ader sikit lagi..saki baki..tu yang teruskan jugak...da hasilnyer memang dapat la...(seronok sangat...!!!)

Tapi minyak wangi tu xleh amik lagi...Butik hutang dulu...katanya tahun depan baru boleh amik...tahun depan???macam lama jew...padahal tinggal berapa hari jew lagi...hehhehe...

Tambah menyeronokkan lagi semalam dapat mesej dari avon..

'Tahniah! anda adalah pemenang Program Kekal Aktif Haruman AVON K17-K20/10..Sila tuntut hadiah Reese In Bloom EDP Spray 50ml anda dari BB mulai 1-31 Jan 2011'

wahh, best..best...!!!!ok la..bley amik skali...2 botol minyak wangi tahun depan...lagipun amik di butik yang sama...Hadiah tahun baru tu...sangat seronok...

p/s: Tetiba rasa xsabar nak pergi amik hadiah minyak wangi tersebut...


 
✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 27 Disember 2010

Meeting Bulanan

Bulan nie meeting belah pagi..kul 10.30a.m...tapi pukul 8.30a.m aku da bersiap sedia...yer la..AJK Teknikal kan..hahhaha...pasang Projektor...Testing slide...testing komputer..testing aircond..lampu...etc lah..asalkan semuanyer berjalan dengan sempurna..dan meeting start kul 10.30 a.m, boleh terus mulakan meeting..dan bukannyer kul 10.30a.m baru nak pasang komputer..baru nak hidupkan aircond, dan.......alaa, cam biasa la...mesti da faham kan...!!!

Sepanjang meeting, semua nyer berjalan seperti biasa..tapi cam biasa la..aktiviti tembak menembak mesti la ader..tu adat meeting la kan...cuma xder la cedera paras sampai kena masuk ICU..hhehehe...

Da habis ,meeting tu aktiviti mengisi perut la..masing2 da kelaparan da...x pergi makan jauh pun..area2 nie jew..kedai makan dekat balok...yang best nyer kedai kat sini, pinggan dier SANGAT BESAR...ok!!!patut la di panggil kedai pinggan besar..memang besar la...x caya??meh layang gambar2 yang sempat di rakam....

p/s: alaa...cari gambar x jumpa la plak...cammana ek???
nanti la ek..law da jumpa...upload laen kali...
sowiee.....!!!
:'(


 
✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 26 Disember 2010

Malaysia vs Indonesia

Malaysia vs Indonesia.....

Kejayaan buat Malaysia....

3-0


 
✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 25 Disember 2010

Meronda...Rondaan... :)

*wink...*wink...(hati tengah seronok)

Tadi keluar kul 10.00 a.m...xtaw nak pergi mana..jadi berpusing-pusing jew...menghabiskan masa...ader kew patut??hahhaha...begitulah kitarang...dah tahu hendak keluar, tapi x di fikirkan hendak ke mana..hasilkan berpusing jew ke sana ke mari tanpa arah tujuan....

Sepanjang keluar tu duk jew lam kereta..x kuar jalan2 pun..kereta pun x parking...hohoho..sampai lenguh duk lam kereta...pas tengahahri tu, perut pun terasa lapar..baru la benti...beli nasi..cz planning nak makan bawah pokok rhu...tepi pantai...cam picnic la..singgah solat jap..pergi balik tempat yang pergi tadi..tapi tadi x turun, berpusing sahaja...so, kali nie nk parking kereta la plak...

Pas da parking tu...xtaw la plak nak picnic kat mana...ramai org la plak..dah la tikar x bawak..cammana nak picnic..cari la tempat laen lak...xder jugak..xder tempat yang sesuai...yer la..tepi pantai kan...x bawak tikar lak..da la tengah hari..dengan panas nyer...memang cancel la berpicnic...alih2 berposing yang jadi nyer...hahhaha...lawak tol..!!!





hehehe...ader 3 keping jew..malas nak berposing :)

Pukul 5.00 p.m da balik...cz nak pergi umah kak za lak...malam nie naek bus kul 10.00p.m, kak za yang antar..along pun da ader sana...jadi pergi sana la...katanyer kul 5.30p.m nak datang amik...tp sampai sekarang, x muncul2 lagi..haihhh....*sighh

 
✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Jumaat, 24 Disember 2010

Avon & Tesco

Setelah berehat 1 hari semalam n sepagi pagi tadi..Kesian tol aku tengok along..Asyik makan, tengok tv, tido, tengok tv, makan, tengok tv, tido.....dan seterusnyer...tu jew la aktiviti dier kat umah aku...Mesti lepas nie dier da xnak bali kampung ngan aku...bosan katanyer...hahhahaha....

So, untuk menhilangkan kebosanannyer, aku bawak la dier keluar pada petang yang cukup indah ini..cewaahhh....bukan ke mak saudaranyer ini kew yang nak kuar??nak jumpa buah hati pengarang kalbu kew??? :)

Mulanyer along nak ikut pergi umah kak za, kebetulan kak za makan tengah hari kat umah aku...lagipun kata kak za, law duk umah dier, ader gak amsyar n haifal..bley la buat member berborak, bergurau, bergaduh kew...pastu kebetulan lak aku nak kuar cz nak pergi amik barang kat avon n kebetulan jugak si dier setuju untuk bawak aku ke bandar dan kebetulan jugak..(apa ek?)...jadi aku bawak la along keluar bandar...balik dari bandar baru aku pas dier kat umah kak za....

Mula-mula pergi kat butik avon...amik barang..habis rm 100 gak...dapat free mug...agak besar...cantik...sowie, xder gambar...ingat dapat minyak wangi spotlight free...tapi x dapat..cz kempen sebelum nie aku amik barang dekat butik avon di kuantan..so, law aku nak minyak wangi spotlight tu, aku kena pergi beli kat butik kuantan tu...sebelum 31 dec...dowh...rugi gilew...sayang wei...nak pergi beli lagi sekali, duit da pokai, hujung-hujung bulan nie...nak wat guana, xder rezeki katakan...

Pastu pergi Tesco lak..beli barang cikit then drop along kat umah kak za...Sempat beli donut kat Big Apple..semua tinggal umah kak za..amik 1 jew untuk aku..hoohoho..cam x cukup jew...xpew la, nanti beli lagi...naseb baek top-up ngan waffle..wahhh, sangat seronok..!!!nyum..nyum...



 
✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 23 Disember 2010

Kampung Halamanku

Sudah berada di kampung….!!!!Fuhhh...Sungguh nyaman udara kat sini...hehehhe....Mengalahkan orang yang x balik kampung 4 tahun jew kan…Saje jew..Gedix cikit… :)


Pagi tadi sampai kul 4.15a.m…Sangat awal ok…Opps…Xder la awal SANGAT..Awal CIKIT jew dari jangkaan…Bus agak laju jugak la bawak…cz jalan memang lenggang GILER…!!! Pagi tadi turun kat padang kala..kakak kesayangan aku da siap2 da tunggu di depan jalan tu…Siap bagi signal…Senang aku nak bagitahu kar driver bus untuk behenti…xder la tergagau-gagau….Gelap kan, xsure sangat..Takut terlajak jew…

Sempat melelapkan mata sekejap sebelum bangun solat subuh….pas breakfast, merenggek-renggek, eh cam baby la plak….Mintak kak za anta kan ke rumah mak sy…hehhe…Along pun da xsabar nak balik jumpa nenek…(Andaian jew..ntah betul, ntah tidak)…

Kepala duk terfikir-fikir apa la nak di buat di rumah nie…yer la, aku kan bawak balik along…Terfikir nak bawak dier pergi jalan2 ke mana….yer la, xkan la nak suh dier memerap jew kat umah aku..mesti dier bosan kan…kan??Kat rumah aku bukan nyer ader apa…Setakat tv jew la…Xpew la along..Hari nie along berehat jew la..Penat naek bus kan…Tido kew…Rehatkan badan…Esok2 kiter g jalan2..Kite g bandar kew, pantai kew…Pantai???urhm…




 
✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 22 Disember 2010

Balik kampung oiii....

Bulan nie pecah rekod..!!!hahhaha.....

Bukan rekod apa pun..tapi rekod tak balik kampung...hehhehe....untuk bulan nie, pertama kali nyer sepanjang 3 bulan kat sini, baru bulan nie jew aku balik kampung sekali jew dalam sebulan..!!!wah, bagus tu...hohoohoho...selalunyer dalam sebulan, 3 kali balik kampung..awal bulan, pertengahan bulan n akhir bulan..gilew ah...duit pun laju jew...hahhaha..tapi bulan nie hujung bulan jew aku balik...pergghhh...Tapi, duit xder gak...al-maklumla, bulan nie banyak gilew shopping..macam2 aku shopping...mau nak ader duit??

Balik kampung nie alang2 dapat cuti hari sabtu,,,cuti krismas...jadi 2 hari cuti...minggu2 sebelum tu, cuti sehari jew..tu yang malas nak balik..lagipun, bulan nie xder pe2 yang memberikan aku alasan untuk balik kampung....!!!hehehe...x kisahlah kan...aku pun da pening da sebenarnyer dengan apa yang aku tulis nie...

Sebenarnyer nak bagitau yang aku nak balik kampung jap lagi...!!!tu jew..excited sangat...hohoho...sekejap lagi....??YES..!!!mintak cuti 1 hari...so, dapat cuti 3 hari...boley berada di kampung selama 3 hari...nak balik kampung petang khamis..pas keje..mintak tolong tie belikan tiket...sekali da xder...ader malam jew..susah lak..so, amik malam nie...malam nie xpew cz abg mie xkerja..dier boleh tolong hantar kat terminal...Lagipun kali nie aku balik ngan along..anak dier..along da lama xbalik kg...sekarang kan cuti sekolah..tu dier nak ikut..angah n ain pun nak ikut gak, tapi abg mie x bagi..bagi along sorang jew..duit pun xder sangat...tu yang wakil along sorang jew... :)

wah, xsabarnyer nak balik kampung malam nie..!!!tapi agak kelam kabut gak la...beli tiket last minute..mintak cuti last minute (nasib baek bos bagi, law x menangis sorang2 la)...barang2 xpew cz bus kul 10.00p.m....lambat lagi..still ader masa lagi.. :)

seronok..seronok..wink...wink..


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 21 Disember 2010

brooch...purse...

Brooch yang diorder dari sabah, sudah sampai..sangat seronok..seminggu tunggu..lama gak..bukan pew, kebetulan jatuh pada hari cuti...itu yang jadi lambat..sampai sekali dengan purse~aik, purse lagi??yap..!!1 more...

sebenarnyer yang hitam tu nak bagi pada my mum (cakap jew la, bila sampai x berkenan, tu yg nak bg mak, tu yang beli laen)...hahhaha...xkisah la kan..yang penting tidak membazir..yer la, bukan nye x pakai, still pakai gak walaupun bagi pada orang laen...lagipun teringat yang purse my mum da rosak..da koyak2...hehhehe...

yang brooch tu, cantik sangat..memang kristal original dari sabah..cantik la...beli tu sebab nk wat bisnez..hohohooho..secara kecil-kecilan n suka2 jew...tengok cantik, nak beli satu macam x berbaloi,tu amik byk...sekurang2 nyer harga dapat di kurangkan... :) bila da amik banyak, xkan nak pakai semua...walaupun xder la banyak, 1 dozen jew...12 pasang jew..tp xnak la guna semua..so, the best thing, lebih baek jual...ader gak income...law berjaya, bley tempah lagi..kan..kan...

ha, purse kali nie saya beli kat sini: haspina sharina..hah, da siap ader harga lagi..murah jew kan???siap ader free gift lagi...



free gift
nie lak brooch yang dibeli


yang nie lak sy beli dekat mutiara dan kristal....ha, yang brooch nie, baru je posmen hantar..sebaik jew sy koyak pembalut tu, terus ader orang amik..hahahaha...semua skali..seronok lak rasa...hehhehe...menjadi nih..!!!hhahaha..kebetulan kan...kebetulan orang tu ader hal..tu yang dier amik...dier nak wat hadiah sempena majlis reunion... :)


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 20 Disember 2010

wallet online

Yeay...wallet yang diorder sudah sampai...*wink..*wink...


Lawa x??law xlawa pun bagitaw lawa k...!!!

Wallet nie sy order dekat facebook..murah jew...nk jugak??klik sini: Norfairuz Sufian..pastu cari la yang mana berkenan..ader banyak...wallet..beg...tengok la yer, kalau rasa2 nak tengok..hehhehe (promote..promote..)

Lepas nie boley la tukar pakai wallet nie..first time taw pakai wallet jenis panjang macam nie...sebelum nie pakai yang pendek n kecil tu jew..alaa, yang cam biasa jew..hohoho..nie nak try yang jenis panjang lak..best ke x best..lagi satu, seingat saya, last beli wallet adalah masa saya blaja diploma..tahun 2005 ke 2006..giler lama wei...tapi still sekarang boley guna..ok...!!!hahahha...Gilew lama aku pakai...hohohoho...

Tu yang decide nak beli baru..da agak lama da berhajat nak membeli yang baru tapi sampai ke sudah x belinyer..pergi kedai, tengok, pastu letak balik...memang x beli la..tu yang order online..senang...confirm akan beli...!!!tapi bahaya gak kan, nanti lagi banyak aku beli..ye la, macam2 ader online nie..sebut jew nak apa??semua ader...duk jew depan laptop..tekan itu, tekan ini..tunggu barang sampai...hohooho

eh, panjang plak cerita aku..sebenarnyer nak tunjuk beg duit tu jew..ok lah..stop k..!!



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 18 Disember 2010

Tajuk pew ek?

Hari nie datang keje ngan abg mie...cz semalam aku tido kat umah dier..lama tol x pergi umah dier...apa punyer adik la kan??selalu lupakan abg sendiri...hohohooho..bukan cam tu...sebenarnyer segan la nak pergi selalu..umah orang kan, walaupun abg sendiri...yerla, segan dengan kakak ipar...law kakak sendiri laen...terus ilang segan tu..macam kak za, selalu sangat pergi umah dier..padahal umah abg ipar..yerla, dier duk ngan mak mertua...tapi, ntah la..ok lak aku..yerla, kakak sendri kan..dier laen taw..masak sama2...lepak depan tv...sembang2..kadang2 abg ipar aku @ abg lie, x join pun...macam kat sini, apa sangat la yang aku nak borak ngan abg mie??lelaki kan??tu yang aku cakap segan..harap faham ok??alih2 ngan anak2 dier la, aku duk bersembang bagai..hahaha..yang paling seronok skali, ngan aku2 join maen PS2...hahahha...maen lak game bola....haru biru orang nak sepak bola...hahhaha...yer la, aku kan xreti..xtaw pun nak control cammana...memang kalah dengan jayanyer la...pastu mintak tukar...maen game lumba keta lak..asyik2 aku langgar tepi n lalu jalan salah...hahahaha...pastu bley plak mintak ngan anak saudara suh pilih trak yang susah..yang bersimpang siur cikit..berlagak gilew...hahhaha...tapi x kisahla, yang penting kami semua HEPI...!!


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Jumaat, 17 Disember 2010

McD..T.C..McD..T.C

Seperti yang di janjikan...sila layankan gambar2 sy kat T.C sambil makan McD yer...sowie la gambar xcantik cz guna handphone jew..al-maklumla, itu jew peralatan yg ade...hehehehhe.... :)























memang xder muka laen...aku ngan aizan jew..kitarang keluar berdua..jadi gambar pun kitarang berdua jew la...hhehehehe...gambar jew..caption buat sendiri lah yer..hohohoho...bagus punyer budak..!!!



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 16 Disember 2010

pusat kesihatan

Hari ini demam dengan jayanyer...oppsss, silap lak...selesema..kategori demam gak kan??

so, tangah hari tadi pergi la klinik kesihatan ngan pak cik halim...asalnyer nak pergi dari pagi lagi..tapi kenderaan tiada lak...di gunapakai bagi tujuan kerja..biasala kereta company katakan..hehhehe...

so, pas daftar n bayar rm1, tunggu giliran..da no di panggil, masuk la jumpa doktor..orang xramai, jadi cepat la dapat..law x, jenuh la menunggu nyer..pas da masuk tu, doctor tanya, sakit pew??lagi, apa lagi??xcheck pun...pastu suh pergi amik ubat di kaunter farmasi...

ini yang kekadang malas nak pergi klinik kerajaan..sebab terfikir, berkesan kew macam nie...??tu yang kadang2 penyakit sebenar tidak di kenal pasti...kan?


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 15 Disember 2010

New PM

Hari ini PM baru masuk... :)

Tetapi pepagi tadi, sebaik sampai ofis, selepas melangkah tangga sebanyak 30 step (tol kew, macam la aku pernah kira), nampak 3 orang anak dara pingitan trang tang tang, duk menunggu kat bahagian landing staircase tu..depan pintu...hohhoho...rupa2 nyer pintu tengah ofice telah terkunci @ telah di kunci...selalunyer pintu tu memang xkan dikunci, cz anak kuncinyer telah pun patah....so, turun la balik, call pak guard malam...tanya dier kot2 ader kunci spare...then katanyer pintu tu boleh dibuka dengan kunci yang sediaada~bukan yang patah tu...sebab katanyer, ada 1 kunci tu boleh membuka 3 pintu...so, naek la balik untuk membuka pintu tersebut..try punyer try, sampai merah2 tangan, tetap xdapat..turun balik untuk call pak cik tu...penat seyhhhh...naek turun tangga..boleh kurus nih...!!!

Pastu, pak cik tu datang n try untuk membukanyer...tetap tidak berjaya...sementara menunggu, kitarang duk jew kat bawah..malas nk tunggu kat atas, panas dah la satu hal...hohoho...tengah duk2 tunggu tu, datang azli, pak cik halim, sudilat, azlan...semua tertanya kenapa duk bawah...

En Azlan try guna dawai, skru driver, etc...barulah berjaya....n boleh masuk ofice...baru jew ingat boleh istiharkan cuti peristiwa :) pastu baru la diperkenalkan dengan bos baru...belah petangnyer wat sesi perkenalan...

Pastu kedudukan yang sedia ader di ubah..bagi nampak kemas n selesa...setiap staff da dapat meja memasing...tetapi rasa x seronok, cz tempat aku paling depan skali, di belakang aku azli, then di belakang azli lak ez azlam..kang x best gitu....sebelah sisi aku lak atieq n sudilah..memang x best...lagi best law meja di susun tepi ke tepi..bukan sekarang... :(


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 14 Disember 2010

McD @ T.C

Baru balik dari Teluk Chempedak ;)

Pergi makan McD...Da lama gilew x pergi makan McD...Sangat seronok OK...!!! ngeh..ngeh...

Memang xrancang pun..asalnyer nak pergi makan tonyam jew kat Gebeng...alih2 sampai TC...hahhaha...baguskan..!!!

pas da siap melantak tu..perut pun da kenyang...jalan2 sat...sambil amik gambar...hehehhe...nak berposing jew sebenarnyer, bukannyer nak bergambar...hahahahha....

p/s: nanti ek upload gambar... :)

✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 12 Disember 2010

25 Random Things About Me??

Kena tagged oleh Afraliza. Excited nak buat..al-maklumla first time kena tagged..hahaha...giler jakun..kih..kih..kih...tapi, punyer la lama nak siapkan..hahaha...no idea weh..sampai 25 perkara..hahhahaha....

urhm, nie la 25 random tuh...(sampai cair otak dok fikir....)

  1. Nama penuh Norma Azura Ismail...di beri nama oleh kakak aku yang sangat teruja dengan citer Azura..lakonan oleh jamal abdillah dengan ogy...hahhaha...masa tu tengah meletup citer tu, terus nk letak nama adik dier Azura..jd, terhasilla, Norma Azura Ismail...
  2. Sangat tension + xsuka + meluat + etc, bila orang panggil aku dengan nama Azura...atau dengar lagu Azura tu..maigrain terus kepala....hohohoho...
  3. Nama pangillan Zue (ringkas dan senang) hehehhe...sebenarnyer nak dipanggil ngan nama zura, tetapi my bestfriend lak xleh sebut huruf R, dengan jayanyer...katanyer susah, zue je la lagi senang n pendek...so, kekalla dengan Zue...tapi bila masuk kat tempat kerja sekarang, semua orang panggil aku dengan Norma...hoohoho..Norma pun Norma la...
  4. Anak kepada pasangan Ismail b Hamat dan Che Mah bt Salleh..mempunyai 2 orang abang iaitu Kamaruzaman b Ismail dan Muhamad Zamli b Ismail, dan seorang kakak dengan nama Rusliza bt Ismail...Ada 2 orang abang lagi dan seorang kakak...Satu orang abang belah mak saya iaitu Rafie b Adam..Seorang lagi abang bernama Azmi b Ismail dan seorang lagi kakak bernama Radziah bt Ismail, adalah sebelah ayah
  5. Telah ketiadaan ayah pada 19 April 2006..masa tu saya final exam semester last diploma...
  6. Ader degree in civil engineering, tp bila masuk keje (still dalam bidang engineering), rasa macam xtaw apa pun...hahahha...cam nk jadi clerk jew kat situ..boley???
  7. Umur sekarang da 25 tahun, baru jew dapat lesen L motor...belum ader lesen kereta...!!!dan memang xreti bawak kereta...!!!bawa motor pun untuk jalan kampung sahaja n bukan jalan highway yang ada banyak kereta...!!!!
  8. Sangat suka makan cokelat..xkisah la, kek coklat kew, ice cream coklat kew, coklat cadbury ke....
  9. Sangat cepat gelabah + cuak + kelam kabut + (apa ek perkataan yang sesuai-yang menyatakan ke arah tu)
  10. Pernah kena rotan dengan Sir (English Teacher)..sebabnyer x siap kerja sekolah...masa tu di tingkatan 2..dalam kelas tu 5 orang je kena roatan, aku sorang jew perempuan...sakit giler wei...Sir guna rotan yang panjang tu n rotan ditapak tangan...!!!
  11. Pernah meniru buku latihan masa mid-year exam..masa tu darjah 5...siap kantoi dengan cikgu lagi...nasib baek cikgu xamik tindakan ;)
  12. Xpernah ponteng sekolah, samada sekolah rendah, sekolah menengah..tapi start belajar ponteng sekolah masa belajar diploma..hahaha, ponteng kuliah....!!!
  13. Selalu xpergi sekolah, masa sekolah rendah..bukan ponteng cz xpernah ponteng (sudah dinyatakan diatas) tetapi sebab selalu asthma...sangat teruk masa sekolah rendah..sampai xperlu bagitahu dekat cikgu reason xpergi kelas..asyik MC jew....
  14. Sangat lemah dalam matematik...bab pengiraan memang hancur..!!!!memang xreti nk congak2..kena kira guna calculator...walaupun pengiraan yang sangat simple...sebagai contoh nyer: 5+17...hahhaha...sifir memang xpernah hafal...!!!klau hafal pun sifir 2, sifir 5...hahaha...
  15. Sangat suka makan mee bandung..law pergi kedai makan, mesti akan order mee bandung..pilihan laen, nasi goreng kampung or tonyam....
  16. Suka minum milo ais...!!!
  17. Suka pergi mandi air terjun berbanding mandi di pantai...sebab takut ombak tarik..hahahha...lagipun air masin, melekit..tu yang xbest...!!!panas pun panas...law kat air terjun, redup jew..nyaman jew..best jew...tapi suka bersiar2 di tepi pantai..lebih2 lagi tengok sunset d tepi pantai...wah, so romantik...(eh, ader kena mengena kew??
  18.  Seorang yang tersangat sensitif + emosional + panas baran + etc...silap cikit, asyik nak mengamuk jew...pastu nangis, nangis n nangis....
  19.  Sangat penakut...masa sekolah dulu, nak pergi dapur pun kena orang teman..xhairan la, sekarang da besar, duk umah sewa seorang diri pun, bley nangis :) hahahha....
  20. Sangat takut pada pacat...walaupun rumah di kelilingi hutan (kawasan kampung yang ader kebun) yang sememangnyer banyak pacat
  21. Ada 2 ekor kura-kura – sebagai bantal peluk....1 warna biru dan 1 lagi warna hijau..yang selalu dibawa kemana-mana adalah yang biru cz beli sendiri... ;) sejak degree, sampai sekarang masih setia menjadi bantal bucuk..!!!
  22. Ader orang cakap aku xsuka makan sayur...!!eh, suka pew..saya suka makan sayur sawi, kangkung, kacang panjang, bendi, kubis, kailan ikan masin (eh, sayur gak kan)...ha, kan makan tuh...!!!
  23. Xpernah masuk apa2 acara sukan..!!sangat teringin masuk acara lumba lari, bola jaring, futsal, etc yang boley bersukan..
  24. Selalu berangan melancong ke tempat2 yang best..!!!seperti ke bali, ke taj mahal, ke eifal towel, ke hawai, ke....(dah, dah..cukup2....lebih2 plak aku nih)..!!!
  25.  Mempunyai cinta hati dan sangat setia pada cinta hati nyer...(doakan kami kawin tahun depan yer J)
Okeh...!!!selesai sudah...!!!

Sekarang nak mencari mangsa laen lak...okey... ;)

Saya mau tag: 


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 11 Disember 2010

Photo Addict Contest


Join contest..!!!hehehehe...first contest yang di join nie..saje2 mencuba join contest...semalam duk intai2 blog, sekali terjumpa blok nie..yang ader wat contest lak..xpernah mencuba, jadi teringin nak mencuba la...contest nie di buat oleh cik yuyu...terlebih dahulu kena follow syarat2 nyer...hehehhe...tengah follow nih..rasanyer da betul syarat2 nie..law saper2 yang nk join, bley tengok syarat2 nyer kat sini (SYARAT2)...xpun klik jew pada logo contest tu..ngeh..ngeh..ngeh..lagi senang...

ok, nie gambar yang saya mencuba nasib yer...


xder yang menarik pun pada gambar nie..gambar biasa jew :) cuma disebalik gambar nie atau kenapa saya suka gambar nie sebab saya nak bagitahu yang inilah first shawl yang saya beli dan saya pakai..first time nih..bersesuaian dengan saya masuk contest nie..juga first time...

sebenarnyer da lama teringin nak pakai shawl...bila tengok orang2 duk pakai, nampak cantik sangat..so, teringin jugak nak pakai..biasa la, pempuan bila nampak cantik dan menarik, mesti la terpikat kan...tetapi, itulah...setakat terpikat, tapi xmencuba pun..alih2 duk selalu tengak housemate pakai, tergerak la hati untuk membeli...try la pakai kat rumah..mintak tolong housemate ajarkan macam mana nak pakai shawl, bagi nampak cantik jew...bila try, rasa xsesuai jew...last2, simpan lam almari jew..hehheheehe....ntah kenapa, excited balik nak pakai..then, bila try pakai lagi, elok lak jadinyer..sangat gumbira...!!!terus pakai shawl diatas untuk pergi dinner @ makan steamboat dengan office mate...

pastu mula la malu2 kucing lak bila berdepan dengan orang..yer la, first time kan..selalu diorang tengok pakai tudung bawal jew..sampai da naek bowink da...hehhee...tp sekarang, saya da sangat suka pakai shawl..nak keluar jew, terus pakai shawl...pergi kedai, banyak giler beli shawl...ngah excited lagi nih..!!!

tu la, cerita saya tentang kisah disebalik gambar tu....tentang kenapa saya suka dengan gambar tu... :)

ok..seterusnyer saya nak tag 3 org kawan saya...
  1. afra
  2. che pah
  3. teha
p/s: gud luck yer....

✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Jumaat, 10 Disember 2010

koleksi gambar holiday villa

ha, hari nie, jom layan gambar2 berposing di holiday villa resort..banyak sangat gambar, jadi saya edit dan gabung2 kan..xder la nk upload satu2..hehhehe..punyerla pemalas kan??

xpew, janji bley tengok..lagipun, semalam belajar guna photoscape..tu try applikasikan..baru sangat..xreti mana lagi..sempat blaja yang nie jew..almaklumla, godek sendiri katakan ;)

nie panorama di kawasan villa ;)

aizan posing2 :)

nie plak pas balik mkn steamboat


kat lobi villa

ha, nie aktiviti makan steamboat








last skali, penutup aktiviti...hahhaha



p/s: gambar semasa bengkel belum diterima dari pihak JKR :)
 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp