About

Isnin, 31 Januari 2011

Gaji suda 'masyuk'

GAJI DA MASUK...!!!!

Dapat mesej dari Pn.Julia (HQ) menyatakan duit da masuk..*wink..*wink...

Check lam website, memang da ader...

yeay....

Opps: mengapa bergumbira??

Xpatut..xpatut...

saya x boleh bergumbira untuk bershopping segala bagai pada bulan ini...

sbb???

Walaupun duit baru masuk, tapi pada saya sebenarnye xder gaji pada bulan ini...

Terlalu banyak hutang yang saya perlu jelaskan...bukan hutang Along yer..!!
 Terlalu banyak pengeluaran wang pada bulan ini..nak bayar itu, bayar ini, segala bagai la..
so, bulan nie kena berjimat cermat seolah olah di hujung bulan yer...!!!

;(

;(

;(

uuwwwaaaaa.....
macammana nak kawin tahun nie nie??Opps...!!
salah2..hehhhee...

nak beli tel sebenarnyer n nak daftar line dengan maxis or celcom..haihh, kena tangguh lagi..xpun, daftar jer no, n guna tel yang sedia ada nie..xperlu demand ok, norma azura...!!! (xmampu, sila mengaku yer..!!)



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Keputusan pemenang: Haruslah keronsang sabah jadi pilihan sudah pun keluar

ha, da baca tajuk, jadi da taw la isi kandungan kan???

hehehehe...

sape2 nak semak senarai pemenang boleh le ke link nie:


kepada yang xdapat keronsang dari sabah tu, jangan nangis2 ek..nanti bila owner wat lagi, kiter join lagi ek...termasuk r saya..x bertuah gak..mana x naek masa adik qimie wat cabutan...

Tahniah ek wat semua pemenang :)



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 30 Januari 2011

Kebasahan.... :(

Sekarang nie musim tengkujuh x habis lagi kew??kat sini still hujan lagi...pagi hujan..tengah hari hujan...petang hujan..malam hujan..hujan..hujan..hujan...tapi xder la lebat selebat lebatnyer...law x, mau banjir lagi n jalan di tutup lagi...sekarang nie hujan sekejap sekejap jew...

Pagi tadi, nak datang keje hujan x berenti la plak...dowwhhh...camamana nak pergi keje nih...!!!nak x nak, sarung gak la baju hujan tu...n merempit la, slow-slow...xleh laju-laju, bahaya jalan licin (eh, laju kew aku bawak??law setakat 60 - 70 tu xyah cakap merempit la zue oiiiii)hahaha...bleh blah jew kan...

Sampai ofis, seperti mana yang dijangka, memang basah ah...pada bahagian baju...yerla, baju hujan aku jenis butang n bukan zip..tu yang basah tu..so, memang kena beli baju hujan yang laen...yang kecik cikit..kiranyer saiz aku la..yang sekarang nie yang free punyer..size XXL kot..hahaha..memang besar ah...tapi tu la, sekarang nie yang tu jew yang ader..pakai aje la...ohohoho....

nah, amik gambar hujan nih...!!!


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Contest Pantai by Mr. K



Macam biasa, kalu nk join bley klik pada banner or link yang saya sertakan tu... :)

nie gambar yang saya pertaruhkan:

anak2 penyu yang terdampar di tepi pantai :)
Gambar nie di Pantai Merdeka, Kedah...jauh import nie..hehhe...masa nie kitarang semua nie, ader kursus kat sana...eh, silap..kursus dekat ABM Wilayah Utara, dekat dengan UUM Sintok Kedah...anjuran CIDB...Kursus Lepasan Ijazah Mengganggur...G pantai nie bila kursus tu da nak habis da..kiranyer majlis bersukaneka sebelum tamat kursus la..Satu hari kat sana..macam2 aktiviti yang dijalankan..memang happening la...ader lagi peserta laen, cuma nie jew yang nak meniarap bagai kat atas pasir..yang laen semua malu-malu kucing...hehehe...memang seronok habis la, duk kat pantai nie...walaupun da wat program 1 hari tapi x sempat gak untuk naek feri ronda2 pantai nie..yang pergi kat pulau yang ader kat tengah laut nie..xpela, maybe next time..jika dipanjangkan umur dan ditambahkan rezeki...xtaw la nak cerita macammana..kang jadi esei 1000 perkataan, xhabis baca lak...law da start wat perenggan confirm panjang...boley diterima ek, macam nie jew, cerita saya... :) sekian....

Tarikh Tutup penyertaan: 7 Feb 2011, jam 12.01 pagi

Hadiah: Misteri (dari Sabah)

Saya nak tag:
1)Atie
2)Amni
3)Afra 

✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 29 Januari 2011

Contest: PIC HITAM PUTIH PALING COOL



Contest PIC HITAM PUTIH PALING COOL

sape2 nak join, bley klik banner or link yang saya sertakan tu yer...bley tengok syarat2 sekali...

hadiah, memang best...!!!

kalau menang RM 100, dalam tangan..tunggu pew lagi..jom..jom..jom...

Tarikh Tutup: 1 Mac 2011

Nie taruhan saya: (harap2 cool lah yer)


KALAU MENANG SAYA NAK COKLAT CADBURY BANYAK2...!!!


Saya nak tagged:

1) Atie
2) Afra
3) Amni
4) Teha
5) Che pah

 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Tutorial: Cara letak nota kaki bawah entry

Tutorial nie saya belajar di page cik tom.com (Credit pada owner)...kalau nak try wat gak, bley la klik pada link nie: http://www.ciktom.com/2011/01/cara-letak-nota-kaki-bawah-entry.html 

Ader banyak tutorial yang dier buat...boleh la refer kat page dier yer...

thanx..


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Tutorial: Letak bunga pada tajuk

Hari nie saya belajar macammana nak letak bunga pada tajuk entry...sepertimana yang anda lihat pada tajuk entry saya...cantik x??(sila angguk kepala yer...!!)

ha, seronok sangat...!!best2..ok..sesaper yang nak buat jugak..sila klik kat SINI..(credit pada empunye blog)


Thanx ya..!! :)


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 27 Januari 2011

Contest kami pose comey



Contest nie dianjurkan oleh Amni...

Tajuk: Contest kami pose comel

sape2 nak join bleh klik pada banner or link yang dinyatakan..bley jugak baca syarat2 tang termakluk...!!!

hadiah: SANGAT BEST..!!!


wahh...my dream...sampai ke sudah duk usha fon nie, tp xder duit nk beli..law menang, BEST WOIIIII....!!!

ok...nie gambar yang sy pertaruhkan...


saya kat tengah tu.. :) 3 dara pari-pari turun ke bumi...

SAYA JOIN SEBAB NAK HADIAH PERCUMA....!!!!

tarikh tutup: 25 fEB 2011

saya nak tagged:

1) Afra
2) Teha
3) Atie
5) Yuyu


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

HB!Affiliate (heartbeat.my)

Hari nie join HB!Affiliate....

Di promote oleh Deqlis...

So, saper2 yang nak join, boley la klik pada banner nie..

memang boleh dapat duit..walaupun sedikit (cikit ke banyak bergantung pada orang klik pada banner kita)~bley klik pada Deqlis...kat situ, ada dier tunjuk bukti... :)

Untuk keterangan penuh, bley klik di sini yer..lagipun FREE jew...


Mudah jew caranyer..just daftar...

Isi maklumat cam biasa...pas da siap daftar, klik MY HB!Affiliate (sebelah my account)~sila lihat anak panah saya tu..


pas da siap register, sila get a code~refer anak panah yer..untuk kita letak banner pada blog kite :)


(saya punya still 0-0, cz baru daftar..xsampai 5 minit lagi...)nanti kita tengok ader hasil ke x yer.. :)

da siap....

----->JOM..KLIK..KLIK..MY HEARTBEAT...<-----

p/s: sumber enrty nie: Deqlis...


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

tolong...nak tukar template

Saya nak tukar template...nak bagi lawa-lawa cikit..yang sekarang nie cam da bosan da...simple giler...da search template kar website seperti btemplates.com..da try amik dah...tapi bila da apply pada blog...hancur blog aku...semua da lari...nak betulkan setting setiap satu pun da xmenjadi...uuwwwaaaaaa........sedey..sedey..tolong...tolong...


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 26 Januari 2011

Contest Teka Percutian


Nak taw sal contest nie bley klik pada banner atau klik SINI

Saya nak teka: SARAWAK

Tarikh Tutup: 31 Januari 2011

sape2 nak join, cepat2 yer.. :)

Saya nak tagged:
1) Afra


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

2011 Atiqah Homemade Chocolate

Join GA lagi... :)


nak join gak or tengok syarat2 bley klik pada banner or klik pada SINI

chocolate yang saya pilih:

sedap kan??
Tarikh Tutup: 28 Januari 2011

....CEPAT..CEPAT..CEPAT...

 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Cont’ Keputusan Ujian

OK…Sepertimana yang dijanjikan pada entry keputusan ujian..hari nie aku tunaikan janji yer…aku janji nak ceritakan tentang keputusan ujian kan??dan juga kisah malang yang terjadi disebalik semua yang telah terjadi..ok, sekarang akan aku tunaikan…

1)      aku balik kampung, kul 3.00p.m (khamis, 20/01/2011)…mulanyer planning nak turun kuala Terengganu, cz memandang kan dier datang K.T untuk meeting…tetapi terpaksa di cancel memandangkan meetingnyer kul 2 p.m da settle..jadi dengan berperikemanusiaan yang masih menebal, aku suh dier balik dulu…nanti datang amik aku kat K.B jew…(itupun kalau larat)
2)      Sampai di hentian Jara (tempat makan cam R&R), masa tu kul 6.30p.m...lum sampai K.T lagi (memang tepatla keputusan aku =))..benti kat sini, aku x turun makan..memandangkan perut masih lagi terasa kenyang cz pagi tadi makan bihun goreng n tengahhari tadi makan McD...(McD di belanja oleh Yudin~sepupu kepada abg lie..abg lie ni lak abg ipar aku…suami kepada kak za~detail lak bagitau…hehehehe).. lagipun aku planning untuk makan dengan dier…sebab jangkaan aku sampai kul 9.00p.m..time best tu untuk makan bersama =) (gediks ok..!!!)…alih-alih, kul 11.00p.m, baru sampai K.B…!!!!ha, amik kau
3)      Memandangkan sampai kul 11.00pm, memang aku kelaparan tahap dewa..tahap cipan, tahap…tahap..tahap…da macam kebuluran…kalah orang xmakan setahun…sebaik turun dari bus, cepat2 ajak dier makan…xtahan..kebulur sangat2…!!pas siap makan lak…duhhhh…SAKIT PERUT,ok…!!maybe perut aku da masuk angin…angin da membuak-buak dalam perut..memang sakit gilew r…cam orang gastrik..!!!
4)      Pagi Jumaat lak, 21/01/2011, hari nie rancang nak pergi belajar motor…preparation sebelum test JPJ hari ahad…juga terpaksa di cancel cz kena serangan asma…!!ubat lak xder..klinik x buka cz hari jumaat, law buka pun, belah malam, buka kejap…so, amik ubat mat, janji ubat lelah..leh la tahan sekejap..daripada makin teruk…ok la cikit..xder la teruk sangat..tapi, memang x kemana-mana la..duk jew bertapa depan tv…dier pun xleh keluar gak cz ader kematian sebelah saudaranyer di kampung (juga terlupa, dier da bagitaw da, sape yang meninggal dunia..Al-Fatihah untuk jenazah,semoga ditempatkan lam golongan orang2 yang beriman,AMIN)
5)      Pagi sabtu, 22/01/2011, kul 7.00a.m, hujan lak turun..baru nak bersiap-siap untuk pergi belajar motor..haishh, xkan tunda lagi…nak xnak, kena pergi gak…cz esok da test…memang kena pergi…seb baik hujan sat jew..lam kul 8.14am(+-ok), ujan da benti..pas da siap2, kul 9.15p.m gak baru gerak g akademi..pas bayar segalabagai, pergi daftar nama untuk wat extra….orang punyer la ramai…!!!bajet kul 10a.m da bley kuar dengan dier…last2 kul 10.20a.m baru dapat belajar motor…lama gilew tunggu..habis lari planning…kul baper nak kuar ngan dier nie??
6)      Dah la kul 10.20a.m baru bley belajar motor..baru wat 2 pusingan, hujan turun balik *sigh…sedey x??so, xder pilihan laen..kena stop gak..cz xnak maen hujan..nanti lagi demam..esok da nak test…pilihan yang ader, 1 jew…just ask the teacher…n yg tu la aku buat..satu-satu tanya cikgu…yang mana2 confius..dah la peraturan bawak motor tu da laen..al-maklum la, nie kan da tahun 2011…kena la ikut peraturan tahun 2011 dan bukan nyer tahun 2010…memang lain la..rasanyer kali nie lagi senang…cz yang kena lambai setiap kali nak benti, da x payah..just sekali je..masa nak benti last sekali..sebelum park motor…ha, kan makin senang…. =) pastu motor tu lak mesti belah kiri jew, tiap kali nk benti kecuali masa nak membelok ke kanan, kena duk kanan jew la…cam dulu, ader 1 tempat benti tu kena duk kat tengah..tapi kali nie da tukar..no more confius, ok…!!pas da tanya2 tu, bila da agak2 da yakin tu, n hujan pun da benti, aku pun blah la..datang esok lak untuk test JPJ, kul 2.00p.m…biasala, sesi ulangan belah petang..xbercampur dengan sesi first time, belah pagi
7)      Ahad, 23/01/2011…Test JPJ…pagi tu, sebelum mat pergi kerja, dier da start moto aku..yang CAN….(Xingat bape nombornyer)..sebab nak bagi senang hidup bila aku nak start motor tu…lagipun motor tu memang camtu..bila da hidup, ok la…law x, susah cikit, silap hari bulan, kena tukar ‘PLAK’ whatever…hohoho..pas da siap bersiap tu, masa tu kul 1 lebih2 cikit, amik la motor, nak pergi akademi…start punyer start..xhidup lak..haishh, pelik nih..try start lagi, memang x idup lah…L mintak tolong sepupu start kan, sama gak, tetap x hidup..panggil sepupu sorang lagi (semua nyer perempuan), suh tukarkan ‘plak’ tersebut..seb baek, dier pandai..ader gak sepupu aku yang pandai bab2 baiki motor nie walaupun perempuan…tapi yang basic jer la..tapi, ok la kan..sekurang2nyer pandai gak berbanding aku yang tau naek jew..hahahaha…pas da tukar tu, try start lagi, sama gak hasilnyer…x hidup gak…siap wat lari2 lagi..sama gak…adowwhhh..camamana nie??cuak dah…try lagi n lagi, last2 dapat gak hidupkan…da dapat tu ok, la…terus amik n pergi akademi….
8)      Ha, sebelum pergi akademi, sebaik saja motor da hidup..perasan lak yang seluar yang saya pakai kotor…rupa2 nyer terkena taik ayam..dekat tapak kasut gak..punyer la harum semerbak bau nyer…tersangat harum….terpaksa la tukar seluar lak..baru jew ingat xnak pakai jeans…terpaksa pakai jeans gak…mujur bawak balik seluar, law x???
9)      Da sampai sana, pening lak…ngan susunan nombor..untuk bahagian ii dan bahagian iii…Aku di bahagian iii, seramai 25 orang dan 5 orang untuk bahagian ii..tetapi bila pergi nak amik nombor, ader sorang dak pempuan tu, dier no 15 n then bila dier mintak no 15, katanyer dari bahagian iii, bley plak cikgu cakap xder..sampai no 5 jew...pening betul la..dengan calon yang double test lagi (bertindan dengan test kereta)...last2 bahagian iii yang buat dulu....sementara tunggu turn, kena lak beratur tengah panas...cuaca amat terik sekali ok...!!!memang panas ah….gelap mata jew rasa…
10)  Bila da sampai turn(aku no.4), aku pun mula la dengan check segala bagai..helmet, cermin, signal, lampu depan, belakang..step by step la…pastu bila da step last sekali n then tunggu masa nak jalan jew, bley plak enjin mata…hah, memang gabra la wei..duhhhh, cammana nak buat nie….aku start balik n then selamba jew wat balik step check mengechek tu…lantak la..sampai la habis, n motor jalan n sampai la tamat sesi ujian…

Da settle wat ujian, memang berdebar r untuk taw result…sebab fikirkan kesalahan yang telah dibuat..huhuuhu…nak xnak, memang terpaksa redha r…Dengan berdebar nyer, sebaik nama dipanggil untuk amik keputusan, al-hamdulillah…aku LULUS…!!!markah 13/14…syukur…jom datang umah…makan free..majlis kesyukuran…(beserta kenduri arwah) àmasa dan tarikh belum ditetapkan lagi…

Bila da lulus, pergi serah result dekat kaunter dan untuk buat lessen P, aku kena sediakan gambar + potostate ic + RM2.00...Beria pergi ke kedai Melor cz nak photostate ic...xsabar nih..!!!excited gilew nk dapatkan lessen P…


11)  Da sampai umah, cari punyer cari, xder la plok gambar passport…dowh, cammana nih..!!!nak hantar terus (kak za hantar esok, mlm nie aku da naek bus)…Tanya la dier kot2 ader lagi gambar aku kat dier yang aku bagi dulu2…hehehehe…(da bagi kat orang, bley plak mintak balik)
12)  Sampai kat stesen bus, baru perasan photostate ic tertinggal kat umah…apa la punyer pelupa aku nih..masa tu da kul 9.30p.m…try pergi tengok kedai kot2 ader yang buka…tp da tutup da..kedai top-up jew yg still buka..dier try pergi tanya kat kedai topup kot2 ader mesin photostate..maybe dier tengok muka aku da monyok daa….hohohoho…last2 dapat gak wat salinan ic…gambar aku pun ader ngan dier..guna yang tu aje lah…gambar masa bila ntah, aku pun da x ingat…hhehe..comel jew tengok gambar tu..ngan muka still licin tanpa parut, ngan putihnyer (eh, eh, perasan lak)

Tamat la sudah kisah malang aku...walaupun malang tetapi aku tetap rasa berTUAH...!!Terima Kasih, Ya ALLAH…aku tahu ada keajaiban or hikmah disebalik setiap dugaan yang Engkau berikan J



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 25 Januari 2011

Contest: '"Money Guess"

Masuk contest lagi...:) seperti biasa maklumat nie dapat dari Atie...kali nie contact dianjurkan olah creativeheart (maaf xtaw nama sebenar, baru je follow blog nie...sebab nak join contest nie, tapi da ikhlas, tau... :) )

Maklumat contest...!!!


(klik kat banner pun boley... :) )

Syarat-syarat:

1) Jadi follower
2) Entry
3) Banner pada side bar
>>>keterangan penuh, klik banner or link tersebut yer...

Description:

Perlu meneka jumlah wang yang ditunjukkan

Jawapan saya: RM 127.50

Tarikh Tutup: 25/01/2011 - 15/02/2011


Saper2 nak RM60.00, jom join...
1) Afra
2) Teha

 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 24 Januari 2011

Permainan APAKAH semua ini??

Seperti biasa, setiap kali aku buka FB, mesti aku akan buka page dier..Jangan Tanya KENAPA, ok?? Rasanyer itu perkara NORMAL untuk dilakukan J

Tapi kali nie bukan nak cerita samaada tindakan tersebut normal ataw tidak normal…tetapi sekarang nak cerita n lebih kepada ingin meluahkan isi hati @ kecelaruan fikiran dengan apa yang aku baru tengok/temui….

Bunyi macam serius jer kan…???YES, pada aku memang menda nie serius…tapi xtaw la pada pandangan orang laen…aku cakap serius memandangkan jenis diri aku, yang suka sangat berfikir n amik sesuatu perkara tu secara serius…it’s me, ok…

Urhm, pas bukak page dier pagi tadi (sebenarnyer perkara nie berlaku pagi tadi lagi~tapi disebabkan masalah2 yang dihadapi, baru sekarang dapat mengulas tentang kisah ini), ~ok sambung cerita yer~….terbaca la oleh saya tentang satu komen yang telah diposkan kepada dier oleh seseorang..orang nie dah lama wujud sebenarnyer…sejauh mana kewujudannyer n bagaimana kisah antara mereka, itu saya xtaw plak…bukan saya tidak mengambil kisah or xtanya…saya da tanya dier…dulu lagi…masa di awal2 perhubungan kitarang…masa first time saya jumpa si dak nie…let say si gadis B…urhm, masa tu si gadis B post kat Friendster…so, tersentap juga la, baca komen time tu…terus saya dengan hati yang sedih n terusik, Tanya dier…menurut dier antara mereka tiada apa2…lagipun, kenapa saya mahu mempersoalkan or cemburu, si gadis B tu pun da ader BF…yer, saya x menafikan perkara tu cz pada pic profile nyer, gambar si Gadis B dengan BF nyer..tapi yang membuatkan saya tertanya-tanya kenapa perlu dier menyatakan komen seperti itu…*sigh….pastu cerita tu tamat setakat gitu jew..cz saya da xpanjangkan lagi memandangkan dier telah memberi kata putus gitu…n dier telah memilah saya…so, saya assume, k la..sampai situ jew la….

Ha, nie komen si gadis B tu…nie kat Friendster…(kisah dulu2 taw)


~~bole tafsirkan apa yang aku rasa bila baca komen gini???

Pastu bila aku check balik komen2 yang diterima, ader lagi komen nyer...



Aku memang assume, kisah nie tamat kat situ jew la, memandangkan si gadis B nie da ader orang laen....Cuma yang aku xfaham sekarang nie, yang aku duk terfikir sekarang nie, yang duk menghasut aku sekarang nie, semua nyer kerana komen kat FB dier yang aku tengok pagi tadi....



ARRRGGGHHHHH....Apa motif si gadis B???kenapa perlu si gadis B wujud lagi...kenapa si gadis B hantar komen camtu??kenapa??kenapa??kenapa??

Adakah diantara diorang ader kisah yang tersendiri...yang dier sorok kan dari aku??adakah aku telah merampas dier dari si gadis B??adakah??adakah??adakah??adakah???

Sebaik aku baca komen nie, terus aku call dier n suh dier bukak FB dier..pastu siap cakap lagi kat dier ’kenapa dak tu komen gitu?apa kisah dengan dier sebenarnyer?’(dengan nada suara yang agak tinggi sedikit dari biasa)...maaf nyer, x sengaja nak tinggikan suara..Cuma hati tengah tersentap...al-maklumla, badan pun tengah letih ditambah plak demam yang belum reda, memang emosi xsenang di kawal la...

Dier yang tengah drive, blur-blur jew..memandangkan dier still xtaw apa kisahnyer, terus aku slow down n bagitau elok2 kat dier, suh bukak FB sebaik sampai kat ofis...~seb baik bley kawal emosi lagi~ (Padahal mata da sebak, n air mata da mula mengelongsor keluar da)

Lam kul 10a.m kot, keluar mesej YM, katanyer dier da login, terus YM dier tanya da bukak FB lum, katanyer, belum lagi cz xdapat buka...internet down..YM pun kejap on kejap out...pastu dier mesej, katanye nak pergi Jertih (dier bgtaw nama tempat tu, tapi da lupa =)

So, aku fikir xpew la..nanti malam nie aku tanya...minta penjelasan dari dier...sebenarnyer aku sendiri xtaw nak tanya dier apa??nak dier jelaskan apa pada aku...entahla...perlu kew aku tanya menda2 yang aku nak taw dari dier sebenarnyer tentang mereka??perlu kew??nanti apa yang aku tahu akan mengugat hati n perasaan aku...urhm...lagipun nanti dier fikir yang aku x percaya padanyer...padahal dier da bagitahu kat aku dulu...n da membuat pilihan da...da pilih aku...*sigh..

Kadang2 terfikir nak jew aku pergi serang/tanya sendiri dekat si gadis B tu??wajarkah??betulkan cara tu??

Ke just ignore??biarlah si gadis B nak komen apa pun selagi dier still dengan aku...

P/S: Please, help me...!!hadoii..xsuka..xsuka..xsuka…


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Keputusan Ujian

Saya baru sampai dari kampung..Pukul 4.15a.m...balik kampung pada petang khamis...bercuti selama 3 hari...bercuti???sbb balik kampung n tidak bekerja..jadi boleh ye terima perkataan bercuti tu...

Bercuti selama 3 hari tu ader sebab sebenarnyer...law sepatutnyer hanya dua hari sahaja..tetapi saya tambah kan  lagi 1 hari adalah kerana saya menduduki ujian...ujian motor JPJ bagi mendapatkan lesen P....!!!

Dowh, penceritaan hari ini tidak semangat...semuanyer kerana masalh kesihatan yang di alami ditambah dengan tahap kemengantukan yang amat memberangsangkan... :(

Banyak yang saya ingin kongsi kat sini, tapi otak seolah-olah tepu n tangan seolah-olah kaku untuk menaip...jadi saya cerita di next entry lah yer...Ini kerana, banyak kisah2 malang yang saya hadapi sebelum, semasa, dan selepas menduduki ujian...

Tetapi diharapkan bersabar yer...mungkin esok akan sy update bersama cerita saya...)sekiranyer ader kesempatan dan diberi peluang untuk bercerita)

p/s: mood = tiada, condition = bad, weather = baru lepas hujan, etc...

From Google


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 20 Januari 2011

GA: Haruslah Keronsang Sabah Jadi Pilihan

Kali nie nak join GA yang nie lak...GA nie diketahui dari blog Atie..Dier pun join jugak...Sebaik saje tengok tajuk GA tu terus terbuka hati untuk join... :)

sbb nyer tajuk GA tu 'HARUSLAH KERONSANG SABAH JADI PILIHAN'..Dianjurkan oleh LIEROSE~QIEMI..Sapew2 yang nak join, boleh la klik pada link nama penganjur tersebut...

Memandang kan aku memang minat pada keronsang sabah nie, sbb tu aku join GA nie...Nak bukti x??(Boley ke bagi bukti)hehehe...sila klik kat entry brooch...purse......Bley juga klik kat entry brooch lagi... :)
ha, brooch tu aku order online..terus dari sabah....

'Haruslah Keronsang dari Sabah'..
Tarikh Tutup Penyertaan: 28/01/2011


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

GA/Contest by Atie

Hari nie sy join contest lagi...hehehhe...sbb hadiah dier dapat tudung...Yeay..suka..suka..suka...bley pakai pegi kerja kan..hehehe

Lagi satu syarat dier senang sangat..dan xperlu tag orang laen pun.. :)

Law nak gak tudung free, just klik pada banner nie:


Tarikh tutup penyertaan: 30/1/2011 (12 tengah malam)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 19 Januari 2011

Tagged by Afraliza

Tadi baca blog Afraliza...xsangka lak kena tagged olehnyer...banyak lak soalan yang kena jawab....fuhhh....!!!Tapi xder syarat..ok kan??

Name : zue
Full name : Norma Azura Ismail
Sibling(s) :4/4
Eye colour : dark brown
Shoe size : 5
Hair : keperang-perangan (yer kew?)
Height : 153 cm
What are you wearing right now : Pink Blouse
Where do you live : Seberang Balok
Favourite number : 23
Favourite drink : Milo Ais
Favourite month : August
Favourite breakfast : Nasi Lemak, Nasi Goreng, BihunGoreng, bla..bla..bla..

-Have you ever-

Broken a bone : no
Been in a police car : no
Fallen for a guy/girl in a short period of time : yes
Swam in the ocean : no (xreti berenang)
Fallen asleep in school : sometimes
Broken someone's heart : urhm....*think
Cried when someone died : yes
Sat by the phone all night waiting for someone to call : sometime
Saved e-mails : yes


-What-

Your room look like : bersepah...(kata office kontraktor)
What is right beside you : wall
What is the last thing you ate : roti kacang merah
-Ever Had-

Chicken pox : yes
Sore throat : yes
Stitches : never

-Do You-

Believe in love at first sight : xtaw nak kata la...
Like picnics? : yes

-Who-

Who did you last yell at? : no body
Who was the last person you danced with? : never
Who last made you smile? : someone (tgk gambar kat sidebar)

-Final Questions-

What are you listening to right now? : Music
What did you do today? : Blogger
Are you the oldest? : no
Indoors or outdoors? : both

-Last person who-

You talked to on the phone ? : my sister
Made you cry ? : dier
You went to the mall with ? : friend
Who cheered you up ? : dier n diri sendiri

-Have you-

Been to Mexico ? : nope
Been to USA ? : nope

-Random-

Have a crush on someone? : no
What books are you reading right now? : Kamus Dwibahasa
Best feeling in the world? : free
Future kids name? : not thinking yet
Do you sleep with a stuffed animal? : no
What's under your bed? : nothing
Favourite sport (s) : i don't no
Favourite place : beach...waterfall..
Who do you really hate? : nobody
Do you have a job? : yes
What time is it now? : 11.42 am

nak tagg:


p/s: perlu kew hari nie update blog sampai 3 benda??hahaha..sebenarnye entry nie da berkulat kat lam draf...pas kena tagged hari tu, da buat cikit..pastu ader keje..simpan dulu..pastu terus lupa..sampai la td, check x draf, rupanyer ader lagi yang x post..bukan setakat xpos, xsiap pun lagi...hahahhaha....so, siapkan hari nie n terus post...(~nape xtunggu esok pagi jew ek??)




✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Contest Collage Kesayanganku

Disebabkan hari ini sy kebosanan, jadi sy telah menjalankan terjahan ke blog2 yang ader..memang maen masuk jew..n then, dalam duk terjah2 tu..terjumpa la blog nie...blog Miela Tahril...

Blog Miela nie buat contest...best nie..daripada x taw nak buat apa, baek masuk contest...untung2 dapat hadiah free... ;)

syarat dier senang je kepada sape2 yang nak join...just klik pada banner nie...


sekarang nak penuhi kesemua syarat yang ditetapkan lak...tu yang penting.. :) gambar da sediaada di buat..so, saya guna gambar tu jew...gambar nie saya ngan office mate saya..setiap hari saya bersama diorang, so, sy fikir sy nak letak gambar2 diorang sebagai kawan2 kesayangan..ye la..hari2 kerja..banyak perkara yang dikongsi bersama...walaupun baru kenal tetapi macam da lama kenal..kerjasama memang BEST gilew...xrugi la sy bekerja di company nie...

ha, nie collage yang saya pertaruhkan...


ha, nie la bunga yang disayangi sang kumbang :)

ok...kerja saya da settle...oppss, lupalak..belum tag 3 orang kawan...nie mangsa saya:

1. Afra

ok...settle :)

Tarikh Contest: 18/01/2011 - 18/02/2011


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

(no idea)

huaaaaaa....................*sigh

da lama gilew x menulis..eh, mencatat..eh, cam pelik jew...mencoret kot lagi sesuai..urhm...xkisah la apa2 pun...yang pasti nyer memang da kan...cam menyepikan diri...

xder idea n cerita yang best untuk dikongsi disini...SERIUS...!!!

siang keje, malam tido...hohoho...gitu la la life sehari-hari...

itu yang senyap jew...memang xder idea...hohooho...

otak da tepu..!!
da la xder idea..bosan lak rasa...napew ek??asyik rasa bosan jew..cam xder yang menarik hidup aku nie...bosan..bosan..bosan...datang keje bosan...duk umah bosan..buat keje bosan...tengok tv bosan...sumer bosan lah...


AaaAArrRRgggGGhhhHHHH..........!!!

✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 15 Januari 2011

kerja kul 10.00a.m??




Hari ini dalam SEJARAH....first time datang keje lambat gilew..kul 10.00a.m, baru gerak dari rumah...then sampai around kul 10.15a.m...fuhhh...samseng tol....

Bukan disengajakan ok..al-kisahnyer, petang khamis balik kerteh, umah abg ma...tumpang azli...lansung x rancang, tetiba jew balik..hahhaha...bila da balik, nak datang kerja hari nie, terpaksa la naek bus...

xtanya pun abg ma hari sabtu dier cuti ke x..tu la, last minute katakan..hohoho..bus pun bus la kan, janji sampai...so, kul 5.00a.m, da bangun untuk prepare pergi keje..awal gilew...kul 6.15a.m gerak g stesen bus kemaman...kak na hantar...kul 6.50a.m, da sampai kat stesen bus kemaman...aku jangka bley naek bus kul 7.00a.m..sempat la sampai cam biasa ke office...

Tunggu punyer tunggu, sampai la bus..kul 8.00a.m ok...gilew lama menanti..bagaikan menanti bulan jatuh ke riba...!!!!da sampai bus tu, bley plak parking dulu..kul 8.30a.m baru gerak...last2 kul 9.30a.m gak la sampai umah...

Da sampai umah, sarapan dulu lebih kurang...n then kul 10.00a.m, gerak datang office....tapi don't worry, tepat jam 8.00a.m terus mesej boss bagitau keadaan aku..nasib baek dier faham n ok... :)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 10 Januari 2011

Brooch lagi... :)

Brooch da sampai...yeay...!!brooch yang aku order dari orang yang sama cam dulu...mutiara dan kristal...pattern pun lebih kurang jew :) boley refer kat entry brooch...purse....kali nie beli cz nak bawak balik kampung...tu yang order lain..sementara promosi masih berjalan... :)

p/s: gambar upload nanti yer...

 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp