About

Ahad, 27 Mac 2011

Celcom, Maxis, Digi

Salam....

Hajat di hati nak tukar dari prepaid ke postpaid...(top-up ke line)...tapi xtaw lak nak tukar ke apa?? antara maxis, digi or celcom...yang mana lagi menjimatkan??skrg guna celcom...maxis pun ader gak...tapi xbanyak..lebih kepada family semata-mata....

Membuat pengiraan sebegini rupa pun sampai berhari-hari, berminggu-minggu, berbulan-bulan, bertahun-tahun (erk, amik masa tahun demi tahun kew)...sudahnyer sampai sekarang, duk guna prepaid) *sigh

Mulanyer fikir kalau tukar ke line, baek tukar skali ngan hp...amik mana2 plan untuk beli Blackberyy...kan bley bayar sedikit demi sedikit...memandangkan poket yg xberapa tebal, jd xleh la nak lemparkan sedebuk duit atas meja pekedai n terus bawak balik...kena la sign aggrement terlebih dahulu...hohoho....

Tapi banyak plak pakej yang ader...terus pening nak wat keputusan...yerla, mesti la nak cari yang menjimatkan dan sesuai dengan persekitaran..ceewahhhh....

Pastu kan, bley plak dihasut agar xperlu lagi beli hp baru..guna aje hp yang skrg, bukan nyer da rosak pun...simpan duit dulu...beli Black berry, tahun depan aje..boley terus letak sebagai hantaran perkahwinan, kan kew jimat tu..kata orang 2 in 1...Bajet mmg kawin tahun depan...macam ia jew, padahal angin pun xtertiup apalagi pokok dah bergoyang...kah kah kah...

Adoiii, cheq da pening duk berfikir...bukan makin nampak jalan, makin banyak bintang2 yang keluar adala...hohohoo...bila la nak dapat kerja yg bley dapat gaji yg lumayan...xder la terkial2 macam nie...nak beli RM 10, sampai 1000 kali kena berfikir...!!!

✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 23 Mac 2011

Kekenyangan..blurrpp

Salam....

Al-hamdulillah....

Kenyang sudah...penuh 1 tong pewut hari nie...bley wat stop untuk 3 hari nih (^_^)

Best gak ek meeting nih..bley makan free...theeee...theee...theee...pepagi tadi breakfast nasi lemok sotong...lunch tadi lak makan mee kari...sebab xnak makan nasi..law x, makan nasi ayam...pastu nie baru balik dari beli makanan petang..koropok, goreng pisang, fishball..macam2 la, untuk dinikmati d petang hari...

Burrrllpppp, memang kekeyangan....al-maklumla, pergi beli bukan untuk staff2 yg meeting sahaja, tapi staff2 yg laen pun mesti ader bahagian gak kan...so, makan lagi...

Xpew, rezeki jangan ditolak..musuh jangan dicari...x gitu??



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 22 Mac 2011

claim oh claim...

Salam...

Hye, selamat malam semua...eh, oppsss...xkan da selamat malam..kan baru nak bercerita..tapi da malam...so, sesuai ke x sesuai ek??

Sekadar nak bagitau skrg nie masih di ofis..tengah tayang perut cz baru pas makan KFC...kenyang2, sampai x larat nak berjalan...apalagi berlari...ngeh..ngeh....

Bukan terlebih makan, just 2 ketul jew...tp tu pun da cukup kenyang (da tu ko nak sampai bape ketul baru nak kenyang)hahaha...cukup2 la kan...

Hari nie kena stay at ofis lagi...membantu my PM menyiapkan claim @ interim bagi bulan nie...esok da nak meeting ngan JKR...biasala, hari nie sampai malam la kerja nyer...dan disebabkan ini, dapat la ganjaran KFC...

Badan da rasa penat nie..n mengantuk..serius, MENGANTUK...!!!Padahal baru kul 9 lebih2 cikit, tp mungkin seharian di tempat kerja...lum mandi lagi yer...(buadak buchuk nak update entry)...da xsabar nak balik...but, still kena stay up lagi..tingal cikit jew lagi...lam 20% lagi...terus kan bertahan yer...chaiyok..

Ok lah, mau sambung kerja....again, good nitez :)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 19 Mac 2011

MAKLUMAT PENTING!!!! BAGI PENGGUNA CIMB

Salam...

Kali nie aku nak bagi 1 maklumat penting...!!!serius, memang penting...!!kisah nie telah terjadi kat aku sendiri...baru jew....

Aku bukak email...nak check email..da berapa hari x check..bukak email..nampak la email nie...



dier suh click here, aku pun click la..sebelum nie x pernah lak dapat email dari CIMB Click...pastu keluar la gini:


hah...???biar betul...!!!gulp...

aku nie xpandai sangat english...xfaham sangat apa yg aku baca...aku fikir 1 jew, mesti aku kena bayar..RM 1650, banyak tu..mana nak cakau duit..yerla, xkan CIMB yang nak bagi duit kat aku kan...MMG XLOGIK ah....so, aku assume kena bayar r...tetapi sbb pe??xkan la sbb transfer duit sampai kena tax macam tu punyer banyak....memang telan air liur r...sampai kembung...

walaupun katanyer, 
"eligible to receive a tax refund...", 
aku tetap fikir yg aku kena bayar..memang x logik kan??

pastu katanyer untuk confirmkan, aku kena click here....dengan berdebar2, cuak2, aku klik jugak la...da separuh hati samada nak klik ke x...tp aku klik gak...lam kepala duk fikir, email tol dari CIMB ke palsu...

da klik tu, keluarla...


dah, SAH....Memang terang lagi bersuluh...website dari CIMB....Tapi aku tetap berdebar...last2 aku tutup....dan aku bukak google, search webcite CIMB...kiranyer bukak cam biasa aku bukak....cam nie ha:


Aku pun login la...
da login tu, cari la tempat untuk submit...cari punyer cari, xder pun item referred...aku pun xtaw pebenda tu..check duit, still sama lagi..kot2 la da tolak secara automatik...pas cari n cari, xjumpa gak..aku pun tutup la...bukak balik email..duk berfikir sendirian..betul ke xbetul nie..

Mintak pendapat sidier, katanyer suh pergi bank CIMB...tanya situ...baru yakin..pergi cepat2 cikit...yer, aku pun rasa tu tindakan yang paling baek...xpun just call terus customer services..tanya...

tengah duk fikir2 tu, bos masuk...aku pun hulurkan bos, suh dier tolong baca...terus dier suh call customer centre terus..jangan tunggu2 lagi..takut jadi apa2...

akupun call la...(panjang jugak citer nie ek...law wat drama, bape episod agaknyer??)hehhehe

sowie la, bukan xnak pendekkan cerita, tapi tengah excited...al-maklumla, baru kena..tu yang x keluar summary bagi citer nie..xpew, sesekali korang layankan aje yer...ngeh..ngeh..ngeh...

ok..ok..sambung jew...

aku pun call la, customer centre tu...tanya la sal email tu..pastu dier tanya aku samada aku nie member preferred ke tidak??dengan tidak tahu malu pun aku ngaku la yg aku xtaw pun apa itu preferred...hohooho..serius, memang xtaw menahu...xkan nak cakap tahu plak...(nie aku ringkaskan perbualan aku ye :) ) pastu dier mintak IC...Then check, pastu dier cakap yang IC aku xder pun sebagai member preferred....so, email tu palsu la kan??katanyer lagi, setakat nie CIMB xpernah hantar email begitu sebaliknyer kalau hantar pun email promosi..itupun menggunakan alamat preferred...katanyer email yg aku dapat nie bukan dari preferred...huhuhu..mana la aku tahu cz email yang aku dapat adalah preferred@nstp.com.my..kan ader preferred gak tu...

pastu dier cakap, jangan sesekali aku login melalui website yang dier linkkan tu...pastu dier suh aku check balik addree website tu..law ader nombor2 dan simbol yang pelik, mmg bukan la..cz website CIMB just www.cimb.com.my.....pastu (ader lagi...) dier suh aku forward kan email yang aku dapat tu..untuk dier siasat...pastu, errr...apa lagi ek..da lupa la..setakat tu jew la yang penting jew..okeh??

pastu tu aku pun bukak balik la...memang betul..address dier ader nombor2...pastu bukak yg CIMB...Pastu duk mencari perbezaan...hehehhe....nak cari sama2 x??jom...

Tambah kapsyen

ha, jumpa x perbezaan...xnak cakap..korang kena cari sendiri... :)

(yang ader address tu website palsu...yang xder address kat atas tu CIMB website)

kat atas da ader, tp yg nie aku combine siap2..senang korang nak cari perbezaan...

wah...bley wat peraduan nih...peraduan cari perbezaan..kan??

ha, gitu la cerita aku pada hari nie...so, wat korang semua:

JANGAN TERPEDAYA....!!!

Pas da kena nie, memang aku xder fikir laen...nak share kat blog jew...bagi korang aware...biar korang berhati-hati...tidak akan terpedaya....

Xtahu la kalau korang pernah terjadi gak..cuma aku baru hari nie yang terkena....betul la, macam2 orang sanggup buat demi DUIT...

Apa-apapun, aku bersyukur sangat2 cz x tergerak hati untuk login kat website yg diberi..law x, mesti dier dapat detect..dah la akaun CIMB mmg aktif...alhamdulillah :)



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Pemenang Raja Lawak Musim ke-5

Salam...

Nie pemenang Raja Lawak Musim Ke-5...Umah aku kan xder Astro...cammana nak tengok...So, usha lam You Tube lah...ngeh..ngeh...aku share kat sini...kot2 la umah korang pun xdak astro gak...n korang bley x terfikir lak nak bukak you tube...ok x alasan aku??

Walaupun da basi n berkulat (harap2 x berkulat lagi la, law da ader, kita jemur bawah matahari)...kiter layankan aje lah yer :)

Nie persembahan nyer yang pertama...xperlu sebut nama, korang tengok pun korang da tahu


nie lak persembahan nyer yang kedua...


Tahniah kepada Man yang telah dinobatkan sebagai Raja Lawak Musim Ke-5, 2011...

klik..klik...



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Jumaat, 18 Mac 2011

Bila hari cuti menjelma

Salam...

Hari nie saya cuti...rasa cam kejap jew...baru jew masuk keje..aik da cuti :)

Pelikkan, selalunyer xsabar2 tunggu hari cuti, baru hari selasa da duk fikir bila hari jumaat..kah..kah..kah....urhm, nak cakap aku nie hardworking person kew sampai boley terkejut yang hari nie da cuti??ngeh..ngeh...

Al-maklumla, kan 3 hari bercuti sakit...tu yang x terasa kerja..bila da sihat, datang kerja 2 hari, tu yang keluar perkataan AIK....hahaha...Bila x kerja, macam nie la....sangat kebosanan bila berada di rumah..nak keluar berjalan-jalan di kota raya @ bandar kuantan, malas la plak..di tambah dengan tiada sahabat handai untuk sama2 bergelak bagai, berpusing2, beronggeng-ronggeng disana....lagipun barang2 untuk dibeli pun xder...duit pun xder, ader hati nak membeli barang...gigit jari jew la...hoohoho

So, kesudahannyer melepak jew la kat lam umah sewa sendri..last2, datang ofis...ngeh..ngeh..ngeh...dapat gak hiburan bila datang ofis..almaklumlah, maklumat di hujung jari...walaupun teman untuk bercakap tiada, sekurang-kurangnyer teman untuk menaip tu ader...yerla, law chat pun pakai tangan jer kan..duk tekan2 keypad laptop sampai haus....huhuuhu...

Tetiba, pewut terasa sesuatu...terdengar2 bunyi..nyayian ke, gurindam ke, sajak ke..tu x sure..mungkin da bercampur aduk....hehehe....xpew, sat yer..jap lagi kiter g cuci mata kat pasar malam...sat g kiter pergi pilih apa saja yang berkenan, yer..nak pergi sekarang, kang bukan pergi beli makanan, tapi pergi tolong pasang payung, tolong susun bekas2 nasi n etc...ok gak kan, mana taw bley upah free....hahhaha....

Sape2 terasa nak makan nasi kerabu, moh la...sat lagi ikut aku pergi pasar malam..nak suh aku belanja pun bley jugak...asalkan awal2 lagi bagi duit kat aku...senang aku nak letak duit tu lam beg duit aku, n then nak amik time bayar harga nasi..okeh..!!jumpa kat pasar malam Balok Perdana yer.. :)



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 16 Mac 2011

bermula kerja setelah berapa hari cuti sakit

Salam....

Hari nie da hari rabu...sekejap jew rasa, da nak hari jumaat...padahal, baru pagi tadi sampai kuantan dari kota bharu..yer la, selalunya kalau balik kota bharu, hari sabtu or hari ahad da masuk kerja...tapi hari nie hari rabu baru datang jenguk ofis..hehehhe

Lama tol kan bercuti...wahhh, seronoknyer dengar perkataan bercuti...bercuti la sangat..bercuti lam rumah n lam klinik...mujur x kena tahan masud wad pun da di kira beruntung....hohohoho....

Balik kampung jew, kena serangan asthma...habis hancur program..betulla, kita sekadar merancang, DIER menentukan segalanyer...dan ketentuan DIER adalah seperti mana yang telah terjadi...tapi xpew, sekurang-kurangnyer selepas mendapat rawatan, kesihatan rasa semakin elok..rasa sihat...yeay...hehehhe....

Lagipun aktiviti bekerja pada hari aku mintak cuti tetap berjalan dengan lancar...alhamdulillah...sangat seronok berkumpul beramai-ramai dengan ahli keluarga...da lama x berkumpul macam nie..hari raya setiap tahun pun belum tentu dapat berkumpul macam nih....baru terasa yang keluarga aku adalah keluarga besar gak, walaupun x sebesar n seramai mana... :)

Yang paling best sekali adalah aktiviti petang semalam...sebelum naek bus...hehehehe...walaupun sebelum tu da banjir, tapi nasib baek matahari mula bersinar kembali..ngeh..ngeh..ngeh.. (ayat kiasan)...urhm, hasil perbincangan semalam, rasanyer aku kena fikir balik...akan kehidupan yang akan datang...perlu dipertimbangkan sagala baek dan buruknyer..kalau boleh, aku xnak la terjadi seperti itu...tetapi kalau tiada pilihan laen, terpaksa juga jalan itu dipilih...harap2 segalanyer berjalan lancar..


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 10 Mac 2011

Avon meraikan 125 tahun

Salam....

Sape-sape yang tidak ader aktiviti pada 11 Mac 2011, esok la kan...korang boley la pergi ke butik Avon..mana2 butik Avon di Malaysia nie...Ader sambutan Avon ke 125 tahun...Macam2 aktiviti ader, bley potong kek sekali (^_^), cabutan bertuah, jamuan ringan dan yang bestnyer banyak barang dijual pada harga yang istimewa....

Jom jom, memeriahkan hari ulangtahun Avon yang ke 125...kat memana butik Avon seluruh malaysia tau...
Tengok banner kat bawah:


Alahai kecik la plak poster nyer...xper, korang klik SINI ye... :)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 9 Mac 2011

Chat FB disimpan dalam inbox??

Salam...

Alhamdulillah....

Meeting sudah habis...fuhh, lega...(padahal banyak jew kerja lagi yang still tertunggak kat atas meja nie)...sekurang2 nyer da habis satu perkara...da lega la kan...

urhm, kiter tolak tepi sal keje kejap eh...xnak bercakap hal meeting or hal keje nih...

cuma, kepala hotak saya serabut nih...muka pun tercenggang-cenggang nih....baru lepas bukak facebook...pastu, saya klik la pada mesej...bila page mesej tu bukak, terkejut tol...!!!mula2 saya perasan, laen tol ruangan mesej saya tu..pastu isi kandungan mesej tu pun laen macam jew...pastu bila duk hadap2 tu, barulah saya perasan....

Semua yang saya CHAT dengan kawan2 saya, disimpan dalam INBOX...semua sekali...yang saya CHAT dari dulu2..semua ader..memang macam tu ke sekarang nie??memang disimpan dalam inbox kew??dulu x pun...pas kiter tutup, hilang la chat kiter tu,..tapi, kali nie, ader jew lam inbox..semua lak tu....CONFIUS tol...!!!

Kenapa ek??format baru kew??ader sesaper yang alami macam saya x??kalau format baru, mesti semua orang pun macam nie gak kan??*sigh...

 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 8 Mac 2011

masih menyiapkan report

Salam....

Saya kat ofice nie...datang menolong pak cik halim, menyiapkan report ye yg masih tergendala...hooohoho...esok meeting oii...cammana la yer??3 report belum dibinding, 3 report lagi parah..di tahap ICU....mau x parah, JKR pun xsemak lagi...huahuahua..cipta rekod bulan nie nih...

Adoiii, mataku da hampir tertutup da nih..tulisan pun da kabur2 nih....tunggu pak cik halim wat checking report sebelum di print...tu sempat update blog...tapi masalah plak, bila nak tekan huruf, da samar2 da nih...al-maklumla, time nih da elok berdengkur da..hahahaha...

Semangat nak update blog, beria biapun mata separuh terbuka separuh tertutup...xleh tertutup, kan nak print report lagi..lagipun, xkan nak tido kat ofice....so, gagahkan mata biar hilang ngantuk nie...

Nasib baek slide n report aku da settle...tinggal yang pak cik halim nie, cikit jew...just tolong print n baiki yang mana salah..yang mana x seragam dengan report yang laen....barulah xmenimbulkan keraguan di hati pemeriksa...kan?kan?

Urhm, ok la, nak sambung kerja...jumpa esok...


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

busy...busy..busy...

Salam

Wah....saya sangat sibuk...ngee..ngee...

Sowie jugak cz x sempat nk tunaikan janji...Al-maklumlah, esok da meeting....Hadooiii....report baru nak print nih...!! *sigh...

Penat tol..semalam pun stay up sampai kul 10.30p.m...selalunyer hari nie if esok meeting, hari nie just check2 slide presentation...baiki2 yang mana tersilap taip kew, tersalah ayat kew da apa2 yang ter....

Tapi tu la, hakikatnyer x seindah rupa..hari nie baru siap report...baru siap print..baru siap hantar pada JKR...nak tunggu dier check n sign...pastu tunggu bos dier sign..pastu baru la bley wat 10 salinan, n binding n....baru settle..hadoii...nampak gaya after meeting baru siap nih...!!

Tapi xpew, memandangkan bukan report aku sorang jew yang mengalami masalah yang sama..tetapi untuk kesemua report...hehhehe...lagipun report aku bergantung pada report yang lain...so, sekiranya report yang lain xsiap, outomatik my report pun x siap jugak...

owh...nanti sambung ek..my boss caling2 me...ngeh..ngeh...busy a lot..lot..lot...hahhaha....(ayat ketensionnang)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 6 Mac 2011

my wish come true...

Salam....

Ingat x saya berharap untuk cuti 2 hari, jumaat n sabtu....yes, akhirnyer menjadi kenyataan...dan seperti yang saya bagitau yang saya mau ke luar bandar n ke butik avon....memang saya pergi...kitarang, means saya n aizan, keluar lam area kul 3.20p.m....sampai bandar, amik duit, terus pergi butik avon...habis RM 159.00....yang best nyer, dapat barang free lagi...2 lagi...beg untuk barang2 make-up n pen berbentuk make-up cam listik, mascara n eye-liner..best...!!seronok tol...nanti saya upload gambar yer...xsempat semalam....

Pastu pergi ronda2 ECM...Sepetang duk ronda dalam tu...pas satu butik, ke butik yang laen lak...sampai x larat...bukannyer xlarat nak pegang barang yang penuh ditangan, tapi penat kaki..duk berjalan...hahhah...mana bley shopping banyak sangat, kan kena bajet..tp sempat gak la grap t-shirt 3 helai...alah, yang duk tambung2 tu...pilih jew la yang mana nak...nak beli yang sangkut, xder duit..pilih yang tambung...hahahaha.....

Aizan gak, tercapai hasrat hati nyer...nak membeli t-shirt zara, n then, dapat yang berkenan...lena r tido...hehhee...pastu kitarang pergi PC Fair...dekat zanith hotel....dier buka pada 3-6 Mac 2011..ha, hari nie last...sape nak pergi, cepat2 pergi... :)

Kul 10.00p.m, baru gerak balik umah...bukan umah kat balok, tp kat jaya gading..pergi umah abg mie..itu pun cz da 2 3 kali, ain duk call...law x, mau lewat lagi...hahahha...hantu berjalan tol...

Hari sabtu, seharian duk umah abg mie..balik balok kul 4.00p.m, sekali ngan abg mie datang keje...sambung rehat kat umah balok lak... :) wah, hepi...paling best cz da bincang ngan abg mie, minggu depan balik kampung...family gathering...seronok...!!!da lama x kumpul ramai2... :)



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 3 Mac 2011

update terkini

Salam....

Haloooo....you allz....

i bersiaran langsung dari tv3...eh..eh...tv1...eh...eh....ingat stesen tv or stesen radio kew...??hahahha....'

xder la, sebenarnye saya kat felda neram nie...datang berkunjung or menziarahi keluarga aizan....eh....eh lagi...macam pelik jew kan menziarahi.....ye la, bukan ader apa2 kejadian yang di ingini or x di ingini....seyes....!!!

Sebenarnye esok nak keluar bandar, tu yang datang sini...esok nak keluar bandar dengan dier...tu terus follow dier balik umah dier n then esok keluar bandar :)

Kali nir banyak lak tempahan yang orang order...tempahan pe lagi, tempahan avon la...orang yang order lak, orang2 kampung saya...al-maklumla kemungkinan pertengahan bulanan ni nak balik kampung...itu yang diorang ramai order...saya balik, terus bawak balik barang2 yang diorang tempah....senang kan....

kalau nak balik dulu n then baru pergi beli, nanti habis lak untuk kempen 1-15mac...diorang lak malas nak keluar bandar kota bharu, tu yang diorang call wat tempahan...hohoho..macam bisnes bergerak lak kan???kan best law bley bukak stokis avon??saya suka sangat barangan avon...expecily minyak wangi...harum...tu yang best tu...tapi tu lah, stokis da xleh bukak da..da tepu..lagipun, modal beb...!!!nak bukak secara kecil2 pun xder modal..usahkan stokis..tu yang cakap, law bab berangan, memang best tersangat...ok lah, nanti saya upload gambar yang saya beli dekat avon, okeh...!!dengar2 banyak promosi bagi kempen kali nie..banyak yg murah2...pe lagi, jom r serbu....



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

i wish......

Salam...

Esok CUTIIIIII.....seronok kan, bila sampai hujung minggu...walaupun cuti hanya lah 1 hari sahaja..tapi 1 hari tu la yang di tunggu-tunggu dari awal minggu...haihhh, macam mana nie, asyik fikir cuti jew...kalau asyik nak cuti jew, xyah la kerja kan..kan..kan...??

Apa maksud hari cuti sebenarnyer...??pada korang la...bukan kew kalau cakap esok cuti maksudnyer esok kita akan berehat di rumah, bley bangun lambat...bley mandi lambat.... dan tidak perlu bangun pepagi, bersiap-siap, dan pergi ke tempat kerja?? just duk rumah, lepak2 depan tv, pe orang kata, manjakan diri...

Tapi, rasanyer x ramai yang buat macam tu..kebanyakan nyer kalau hari cuti jew, mesti kita manja kan diri dengan keluar membuat aktiviti...macam kuar bandar untuk shopping, keluar berkelah ke air terjun ke pantai ke, tasik ke...buat majlis kenduri ke....pergi tengok wayang ke, pergi jungle trucking kew...dan macam2 aktiviti lagi...

Ha, betul x??pastu balik da aktiviti tu, badan da penat...pastu fikir, esok nak bangun pagi2 n pergi kerja...mungkin di sebabkan tu la kan, hari first kerja, kita jadi x semangat...urhm...Tapi kalau difikirkan sebalik nyer, time cuti tu la kita nak kuar membeli barang dapur or barang keperluan kan??yer la,hari laen busy dengan kerja kan, hari cuti jew tiada komitmen dengan kerja...yo dok???

Kan best law cam nie....macam yang saya tulis kat bawah nie...cuba baca.....

"Saya nak umumkan di sini...kepada semua penduduk Terengganu... :) Tapi aku orang Kelantan, okey...Tapi sekarang tinggal di Pahang...eh, apa kaitannyer???Sengaja membelit2kan ayat jew aku nie kan...hehehhe....

Yang sebenarnyer aku nak umumkan esok adalah Hari Pertabalan Sultan Terengganu, dan merupakan hari cuti umum....ngeh..ngeh..ngeh...korang kan macam aku, sangat suka bila dengar cuti...Esok jumaat, memang da cuti da kan...??dan di sebabkan cuti umum ini jatuh pada hari jumaat, so, di forwadkan ke hari sabtu...kiranyer hari sabtu adalah cuti umum...Pengistiharaan ini juga hanya kepada korang yang bukan kerja kerajaan ok...sebab sesape yang kerja kerajaan, memang da cuti hari sabtu...so, tiada keistimewaan buat mereka tentang hal ini...hehhehehe....."

Seronok x??dapat cuti umum nie??korang da bley merancang da nak kuar jenjalan...ha, daripada 1 hari dapat 2 hari...1 hari berjalan, 1 hari berehat kat umah...rehatkan badan...

urhmmm.....bahagian berangan or angan2, paling BAEKKKK punyer....harap2 impian jadi kenyataan...kata2 merupakan 1 doa, kalau tulispun jadi 1 doa jugak kan???

* i wish........ :) (nak cuti 2 hari)....jom la sama2 wat wish, biar jadi kenyataan....


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 1 Mac 2011

Da masuk bulan 3 weiii....

Salam....

Wah, sedar x sedar, hari nie da 1 march 2011....sekejap jew masa berlalu...da bulan 3 da...membawa maksud juga da 6 bulan aku kerja kar company nih..!!!rasa cam baru semalam je datang ofis nie....hohohoho....cepat jew masa berlalu kan...

Masa semakin hari semakin berjalan..umur pun semakin hari semakin tua...tapi peragai kita, adakah semakin matang??sama dengan peredaran masa??urhm...

Da masuk awal bulan nie, makna nyer aku kena siapkan tugas penting...penting sangat kew??hehehhe...seperti biasa la..di awal2 bulan nie, xlaen dan x bukan, menyiapkan report2 yang ader untuk meeting tapak pada bulan nie..berapa haribulan, still xkuar lagi...

Harap2 bulan nie dibuat awal seperti bulan lepas..cz, aku nak balik kampung, time cuti sekolah nie..boley berkumpul ramai2 cikit..kan best..macam time raya jew :)



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp