About

Khamis, 28 April 2011

TUTORIAL: CARA SENANG TUKAR YAHOO MAIL KE GOOGLE MAIL

Salam....

Ader terbaca yang kiter kena tukar akaun dari yahoo mail ke gmail sebelum 25 june 2011, kalau xnak akaun blogger kiter hilang....

Mula2 saya jumpa tutorial nie http://www.the-faceblog.com/2011/04/tutorial-pentingtukar-account-selain.html, try la follow...pas siap wat akaun n nak wat step tambah pengarang, kena wat jemputan lak..nak wat camamna tu??

Tengah duk terfikir tu, jumpa lak tutorial nie...memang SIMPLE la...sangat SENANG...xyah nak follow2 balik....jom klik


Ok, saya da buat da...mmg x perlu follow balik lagi sekali...thank..... (^_^)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Pagi yang CERIA.....

Salam...

Hye...selamat pagi semua....

Wahhh...hari nie mood baek ok...

Da xnak sedey-sedey lagi...kiter lupakan kesedihan yang dialami...jom bergumbira...!!!!

Laptop tu mmg xleh baiki...nak jugak baiki, boley, tapi bukan baiki..beli mother board...kalau yang second punyer, dalam 400 lebey, yg first dlm 800 lebey....so, kena kumpul duit..slow2...

Tapi xper, cz semalam, pergi bandar...bawak keluar dier punyer hard disk..then beli casing..jadikan dier external hard disk...RM 30 jew..naseb baek la, segala hasil kerja aku, aku simpan di D..jadi, tiada masalah la..da bley amik semua dokumen2 penting..tapi ader gak la cikit sebanyak yang aku simpan lam C...yang tu, terpaksa la wat balik...xdapat den nak nolong haih....

Xper la, sekurang2 nyer settle la sikit kepala otak aku nie yang serabut sangat...nak nangis pun, rasa air mata da kering da...waaaahhh, banyak giler tipu...bley kering ke air mata??

Lagi satu, saya da dapat laptop baru...warna merah lagi....dapat free...ngeh..ngeh..ngeh...jeles x??ok stop...laptop pinjam jew...yang pastinyer laptop company...nanti benti kerja or habis kontrak, perlula di pulangkan semula, ok.... ;)

Ha, lagi satu...serius, last...jap lagi saya balik kampung...wahhhh....sangat windu sama umah....!!!da lama x balik nie...adala dalam 2 bulan lebey2 sikit..hehhehe....kali nie bley duk kampung 3 hari sampai 1 mei...best kan??

Jom, balik kampung...hoorreeeyyyy......


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 25 April 2011

Dan kesedihan pun berterusan.....

Salam....

Kiter sedey...

Sedey yang teramat...

Laptop kiter la...

Tak dapat baiki....

Da pergi amik balik da pun kat kedai....

Sekarang duk tersadai jew kat umah....

Sedey...sedey..sedey....






✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 20 April 2011

Samb: anakku kena bedah

Salam.....

Semalam citer sal anak masuk hospital n kena bedah kan??klik SINI

Hari nie nak tunjuk gambar masa sebelum masuk wat pembedahan...masa check apa penyakit dier...

tengok, da kena buka barangan dalaman dier



Laptop kite da rosak...semalam masa dok syok wat keje, tetiba dier padam..bila on balik da xdapt da..lampu jer nyala, tapi skrin padam...

Tu hantar kedai petang semalam..tuan kedai cakap, rosak mother board...tapi xsemua, just sebahagiannyer...hari nie tuan kedai cakap da bley amik...tapi techniciannyer cakap belum tentu lagi...tunggu dier call...haishhhh, mcm mana nak wat keje nie??dokumen semua lam tu, xder back-up tempat laen....
cepat la sembuh, ye anakku...muaahhhh (flying kiss utkmu)





       
        
✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿ 





Selasa, 19 April 2011

Anakku kena bedah

Salam....

jap nak lap air mata....

Sedey nyer..huhuhu...anak masuk hospital...xtaw la keadaannyer macam mana...jumpa doctor tadi, katanyer kena wat scanning dulu...nak taw penyakit apa...samada teruk or x...pastu try jumpa doctor pakar lak...

Doktor pakar nie cakap, parah gak la..tapi still boley diselamatkan.....Alhamdulillah...syukur...syukur, Ya Allah....

Tapi still berendam air mata...riso sangat..takut ader apa2 komplikasi laen lak...sekarang nie kena tahan di wad...Paling cepat pun esok la kalau boley kuar wad...mungkin di bedah malam nie or esok...tadi pun da amik sample darah da...

sob..sob..sob...

Memang nak teman dier...nak duk sebelah dier...tapi, xleh la lak..xdibenarkan oleh doktor...katanyer tunggu jew panggilan tel darinyer hari esok....

X sabar nak tunggu hari esok, harap2 semuanyer berjalan lancarla...

Hadoiiii, da la perelanjaan mahal...ader sesape sudi bagi derma x...da la hujung bulan nie...kata doktor tadi, paling kurang pun, RM 250..Serius RM 250....(hehehe)

Nak tau cerita penuh, esok saya sambung yer....nak suh korang tertanya-tanya dulu....

ok, air mata da siap lap....


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 18 April 2011

short entry.....

Salam...

Just a short entry tu say.....

























kiter kat office lagi...wat keje...petang tadi turun site....tengok wat test...maintain load test...

rajin x, still kat office..wat keje??rajin x, rajin x???

k la...bubyeeee.....

nanti sambung yer, nak sambung keje (^_^)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 17 April 2011

*sigh.....

Salam....

*sigh....

Maaf yer awal2 entry lagi dah mengeluh...bukan lebih kepada mengeluh tanda tidak puas hati or sakit hati or kecewa or seangkatan dengannyer..tapi mengeluh sebab terlalu penat...TERLALU???

Wahhh, hari busy sudah bermula...esok claim...jadi waktu sekarang perlu membantu my boss menyiapkan claim...walaupun bantuan aku sekadar ala kadar jew, tp tetap gak membantu kan??kalau sekadar ala kadar kenapa rasa penat lak?? *sigh (lagi sekali)

26hb nie ader meeting material kat K.T....bahan2 yang perlu dibawa meeting banyak yang belum siap..semuanyer pending...maklumat x cukup..nak kena dapatkan Malaysia Standard or British Standard n perlu lampirkan sekali lam report bahan....dowhh....rasanyer menda nie yang buat aku penat n mengeluh panjang....kat mana ek nak dapatkan???

Alaa...nak muat turun video...nape xleh lak...hadoiiii...majuk ah gini....byu byeeee....


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 14 April 2011

Tanganku patah

Salam...

cammana nak menaip entry nie??tangan da patah da....ader sesiapa bley tolong taipkan x??tolong ek...sakit la..da patah nie..n berbalut2 bagai nie...da xleh da nak tekan2 huruf2 comel kat keyboard nie...hohohoho..xcaya??tengok la gambar nie..

comel lak laptop pink...
Ha, kecian x??semangat nak menaip lagi nih...blog punyer pasal...urhm...nampak nyer nak kena stop dari berblog la..agak2 berapa lama ek, baru bley sembuh bila da patah macam nie..da la kena berpantang makan minum semua bagai..haissh, susah gak yer...

Jom, tengok gambar x-ray nie lak:

cuba perhati kan
Macammana nih, kata da leh taip, tapi da hampir separuh pages da aku taip nih...hehehe...yang x-ray tu kan, aku pun xtaw kat mana patahnyer..hahahaha....saje-saje je nak melawak di pagi hari..bagi ceria cikit....

Ok lah, dah cukup da mengada-ngada hari nie (^_^)...Sebenarnyer xder la patah tangan ke apa kew..saje jer wat gempak..hehehe...just lenguh2 n sakit sikit2 jew...

Semalam, pegi maen badminton ngan dak2 ofis..sebelum nie mana pernah maen..law maen pun masa dulo2..zaman muda2 dulu..memang da lama gilew la xmaen...da la x wat straching dulu (eh, cammana nak eja?), terus maen jew...

Da la xpandai maen..maen belasah jew..memang kelakar gilew...banyak kutip buah yg jatuh jew...dan yang pastinyer, memang penat teramat..opps, jangan salah faham lak..bukan penat maen tapi penat gelak..kelakar habis...

Kitarang booking, kol 11p.m hingga 1 a.m...lewat gilew, cz penuh..yang tu jew yg ader..da nak gak, so amik jew la...orang pun x ramai semalam, 7 orang jew..4 lelaki 3 perempuan..tu yang dapat maen badminton gak..law x, just jadi penonton jew la... :)

Da maen 5 minit, da penat da..tangan pun da rasa sakit da..urat da kejang da..nampak sangat mudah lembik..bangun pagi nih, lagi la terasa lenguh2...haissh, kena pergi berurut nih..hahha....gempak jew lebih....

P/s: Semua gambar di ambil dari GOOGLE (^_^)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 12 April 2011

Jom ke pejabat KWSP

Salam....

Tadi kan, kiter pergi pejabat KWSP...Yerla, lam slip gaji, setiap bulan, gaji dipotong...tapi xtaw masuk ke x lam akaun...law xmasuk, kiter yg naya...hehheehe...al-maklumla, penyata akaun xsampai kat rumah..bermula dari tahun lepas lagi...ha, da 1 tahun 3 bulan da...

Pas da settle, ingat nak wat la yang dapat amik no.pin kat kiosk dier tu..nanti senang, just semak kat website jew...tapi lupa, kena tukar IC terlebih dahulu..hehehe...cip IC da xdpt nak baca...start hari daftar kwsp lagi, sampai skrg, x tukar2 lagi...lalalalalalalala...

Pastu tengah duk tunggu turn tu, kiter baca la satu maklumat nih...tu yang nak share nih...

Tajuk dier: Langkah Mudah Membuat Penamaan.....

alamak, da ader orang tunggu untuk balik la...kan sekarang datang ngan orang JKR...Kena r punctual balik...nanti la ek, kiter berkongsi maklumat tu...maklumat tentang cara-cara untuk menamakan nama pewaris bagi tuntukan KWSP, selepas kiter meninggal dunia....ha, korang da masukkan lum nama pewaris??kalau belum, nanti baca ek yang akan saya post...sila tunggu...

Babai, nak merempit... :)

✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 10 April 2011

Brodband slow la plak....

Salam...

Hari nie kiter bley berjumpa di malam hari :) nak taw kenapa??

malam nie, saya guna broadband roommate...Aizan??no..no..no..salah okey..sebenarnyer rumah kiter da bertambah ahli..Sabreena, namanyer...merangkap site engineer...hehehe..best...best...da bertambah orang untuk bersembang-sembang di rumah..xder la kebosanan tahap cipan....yes..muuuaahhh....wink..*wink...hati berbunya-bunga di taman bunga...

Tetapi, huk..huk..huk..seronokan telah di tarik balik...line slow la plak kat umah nie..lembap cam siput..ke 30km/j kat umah nie ek?? dowhh, mana pemancar celcom nih??baru jew nak jadi pengomen tegar di blog2...hadoiii....camamna nih??

Layan MENTOR jew la...jommm...


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 9 April 2011

Barang Free dari AVON

Salam...

Semalam keluar bandar..memeang x lepaskan peluang..al-maklumla, minggu lepas da xdpt keluar...minggu nie memang xlepaskan peluang la..lebih2 lagi keluar bagi mengubat hati yang lara...ish..ish..ish..bukan xnak berkongsi, tepi biarla kedukaan reda terlebih dahulu..sekarang emosi masih di tahap down, nanti entah apa2 yg aku tulis kan...

1 Jam 40 minit tunggu kat bus stop semalam...memang angin satu badan la...nak jew angkat punggung balik umah...tapi pantang lak, da pakai comel2, balik tangan kosong..set masa ngan bus da tepat da..tapi disebabkan sebuah lori pembancuh simen yang block jalan, terus xsempat nak tahan bus..terus terlepas bus...so, tunggu la bus laen...itu yang delay sampai 1 jam  40 minit....hati yang bengkak, bertambah-tambah bengkak r...tengok tel yg sunyi sepi, bertambah sayu di hati...

Da sampai bus, tengahhari...lebih kurang kul 1.00p.m...punyer la panas...dari terminal makmur ke pejabat pos..jauh giler....memang penat n kepanasan la..habis cair mekap walaupun xmekap..hhehehe....pas da settle, pg butik Avon...Avon ngan aku memang xleh dipisahkan :)

Yang bestnyer, dapat hadiah free...ngan barangan promosi dengan harga yg cukup murah...

dapat FREE dengan pembelian

RM 1.25
RM 1.25

Lepas tu kat Kuantan Parade ade Expo Pengantin..Wahh, rasa xsabar nak kawin...cantik2 yang dipamirkan...dengan gubahan pelaminnyer...dengan pakaian persalinan....pintu gerbang perkahwinan...banner....kad jemputan....memang best la cuci mata...rasa nak kawin cepat2...dan pilih yang mana2 yang cantik di mata....tapi tu la, saper yg nak kawin ngan saya?..ader x?? *sob..sob..sob...(sambil lap air mata)

Tema dalam lautan...pelamin kerang, hantaran kerang..etc

saya suka yg grey tu

comel x??



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 7 April 2011

Penipuan SMS masih berleluasa

Salam...

Pagi-pagi lagi dapat 1 sms..ingat kan dari yg tersyg..tetapi lain pulak yg muncul...sms nie berbunyi:

Congratulations!
Simcard Anda B'jaya Menangi Cabutan B'tuah
RM 20.000,-00
Dari Peraduan 
"SHELL" M. BHD.
No siri: 882547
Sila Call Office:
012-.......
"ORIGINAL"

Orang sekarang, macam2 hal...semata-mata untuk duit...sepanjang umur aku yg ke-(tuuuttt), xpernah lak tau berapa rimggit agaknyer yer, RM 20.000,-00...Ke masa sekolah2 dulu, aku tertido time cikgu mengajar lam kelas? =)

Yang paling baek tu, siap mention ORIGINAL lagi tu...hehhe...pasti kan ORI, baru beli...


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 6 April 2011

gambar2 kemalangan

Salam....

Okeh, hari tu da janji nak upload gambar yang roomate/housemate accident kan...hari nie, janji telah ditunaikan...jadi, xnak cakap banyak, jom layan..!!



















Nie entry sebelum, klik SINI ye... (^_^)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 5 April 2011

Isnin, 4 April 2011

Mari menjamu selera

Salam...

Update entry yang da basi...yang da tinggal tulang...hhhehe...pagi tadi, kul 10.30a.m, ader mmeting bulanan dengan JKR...kali nie xramai yang datang..hanya kitaorang sahaja...pengarah pun xturun..wakil2 TNB, HODT K.L, BOMBA, etc, semua x turun...

Xbanyak yang ditelingkari, yang bertegang urat, yang ber...., kiranyer average smooth la...xder la panas punggung....tp yang paling xbest nyer, bermula bulan ini, saya kena amik alih sepenuhnyer untuk handle material approval..dengan menambahkan kegerunnan adalah, untuk present di depan pengarah di K.T, bermula bulan ini, saya sendiri yang akan present, tiada lagi wakil JKR seperti sebelum ini...uwaaaaa....mau nangis la macam nie...

Dan lagi satu, sekali lagi perubahan format untuk material approval...hadoii, masuk kali nie da 4 kali perubahan yang di alami...hohooho...macam2 format..lepas nie kalau xlulus gak xtaw la...ngeh..ngeh..ngeh...

Pas da habis meeting, kitarang menjamu selera di kedai pinggan besar...memang besar la...macam dulang da...letak nasi, nampak cam sikit jew..cz xsampai separuh pun dari pinggan tu...yer la, kan pinggan besar, tu nampak nasi cikit...padahal sampai penat duk telan nasi, xhabis2...hohohooho


alaaa, cam x nampak lak tahap kebesaran pinggan nih...

hehhe, gambar pun blur jew, almaklumla pakai hp cikai...

simple jew lauk amik, ikan keli goreng belada ngan tempe goreng bilis...banyak sangat lauk sampai xtaw nak pilih apa..lepas tu, ader 1 mangkuk sipu sedut..bestttt....!!!

erhm, macam best jew layan gambar makanan..ha, nie ader 1 lagi gambar makanan


opps, da tinggal tulang..hahaha, saje je nak penuhkan ruang...ini kat tempat laen tau, kat area jeti..pengkalan bot...dekat beserah..nama kg pe ntah..da lupa..org, kuantan, tolong namakan tempat nie.. (^_^)


da makan nasi, kena la ader air nyer..kang tercekik, susah lak...


ok la, bu bye, nak pergi beli makanan...lapar lak upload gambar makanan, walaupun gambar yang di upload xder la begitu menyelerakan...jom, pasar malam balok perdana...nak pergi beli nasi kerabu...orang kelantan wei, mana bley dipisahkan dengan nasi kerabu.... :)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Accident

Salam....

Pagi nie pepagi lagi saya da di kejutkan dengan satu berita....roommate saya accident....dier call, memula xfaham, apa yang diberitahu, kali ke-2, terus tersentak....berderau darah....

Yer la, setakat nie bagi saya, mmg dier terror bawak kereta...memang cekap la...sebab tu saya terkejut sangat bila dier bagitahu dier accident....bila dier bagitahu dier ok, alhamdulillah.....xcakap banyak, just inform dier accident, saya pun xtanya banyak cz faham situasi dier...

Pas siap bersiap, n memang nak gerak awal, hari nie....sampai kat traffic light gebeng, tempat yang aizan bgtau yang dier kemalangan, masa sampai situ, nampak, banyak kereta n motor park tepi jalan...dengan kereta penarik tu...pastu nampak gen2 nyer kat tepi jalan....da masuk lam semak tepi jalan...naseb baek bukan tepi jalan tu gaung....

Saya pun stop kejap...sempat la jumpa aizan n tanya macam mana bley terjadi...yerla, dier dari arah yang bertentangan, tapi macam mana plak kereta nyer bley masuk semak di laluan saya...dengan kata laen, dier cross jalan la....

Rupa-rupanyer, dier elak sebuah lori yang datang dari arah bertentangan...maybe pemandu lori tu tertido ke apa kew sampai masuk jalan yang di lalui oleh aizan...disebabkan nak elak orang laen, dier yang jadi mangsa....

Naseb baek la dier x apa2..syukur sangat..kereta pun, xder la sampai remuk redam....tapi tu la, bila dengar accident, da rasa mengigil...aku yang tengok je pun, da mengigil2...bawak moto tadi pun, rasa da x seimbang da...

nanti, aku upload gambar yer...aku x tangkap terus plak tadi...tapi nampak kakak aizan ader amik gambar....


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 3 April 2011

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

1st time join...tetiba rasa takut lak...theee...theee..theee


Saya JOIN...!!!


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp