About

Ahad, 31 Julai 2011

Giler penat shopping...!!

Salam....

Shopping..shopping...shopping...

Penat wehh....

3 hari Padini wat sale, 3 hari la aku shopping...tu x kira dekat parkson lagi...pun ader sale...

Letih...

Nak upload gambar, tp banyak sangat...sampai x larat nak upload....

Paling banyak, aku borong t-shirt r...untuk sanak saudara wat raya ;)

Haishhh, mmg penat...bukan setakat penat badan, tapi penat poket gak...

Habis kering...!!!uiihhhh, bahaya tol sale2 nih...!!!

Kena puasa la lepas nie...

Salam Ramadhan yer :)




glitter-graphics.com Photobucket

Khamis, 28 Julai 2011

PDI Sale gilew2 punyer ah....!!!

Salam...

Tengah hari tadi kuar p bandar sat...ader urusan cikit...

Sambil tunggu member settlekan urusannyer dekat bank, kitarang pergi ECM....memandangkan bank tu bersebelahan jew ngan ECM...alang2 terlanjur kat sana n lama plak member nak settle kat bank tu...

Da masuk ECM, jalan2 kat parkson, pastu masuk r PDI...Gilew ah, sale...untuk T-Shirt lelaki..murah gilew..mmg murah r...sempat aku grab 5 helai..cuba tengok berapa inggit jew satu??

alamak cam xnampak jew....

Satu helai t-shirt RM 9.00 jew..mana nak dapat beb...!!!Bley buat raya... :)

Pas balik office, bagtau kat member office, katanyer mmg dier dapat msg dari PDI, katanyer ader sale..start 29-31hb julai...3 hari jew...eh, esok la kan..tapi mungkin dier da start hari nie, secara xrasmi kot :) tapi mmg murah r...

Lepas tu nak booking jaket..pun harga RM 9.00...Abg cashier yang bagitau, pas tu nak g r tengok barang..tup-tup, pekerja kat situ bagitau stock tu da habis...hohoho...da ramai yang da amik..gilew ah...

Esok pagi2 nak g serbu lagi la..cz sok ader stock yg laen lak....




glitter-graphics.com Photobucket

BBQ cancel..apa daaa....

Salam...

Alahai, baru je beria-ia nak membuat BBQ petang nie...da cancel da...

Baru je berangan-angan duk kibas ayam, ikan sambil dibuai angin sepoi2 bahasa kat tepi pantai...alahai...

Terpaksa tunda hari ahad...tambah ramai org sikit....bagi meriah sikit..memandangkan ader yang nak balik kg la, ader yg nak naek kl la meeting kat sana...so, xleh la proceed petang nie...

Tuanda pun tunda la..asalkan sebelum puasa buat..hehhehe...

Seb baek ayam xbeli lagi (^_^)...

Sat g tengahhari nak pergi bank..nak survey sal loan ASB...ada sape2 taw x??



 Photobucket

Misi dilancarkan: BBQ

Salam....

Hari nie saya ader misi penting untuk dilaksanakan....

Hehehe...petang nie nak wat majlis BBQ...Urhm...bestnyer...

Nak join??jom la...

Kat pantai balok ek...kat tepi2 pokok rhu tu...yang mengadap pantai tu..jemput2 la datang...xramai pun orang2 nyer... :)

Buat pun memandangkan minggu depan da start puasa...tu rancang wat makan2 sambil menghirup udara pantai....

Petang nie da nak bakar, ayam xperap lagi, usahkan perap, beli pun belum lagi...keh..keh..keh...

Menu:

2 Ekor Ayam



1 kilo ikan



3 Pakej sosej



Tembikai



Orange Jus



Tu je, simple kan??ader sape2 nak sponsor??sila la....hehehhe...


p/s: semua gambar dr google




glitter-graphics.com Photobucket

Rabu, 27 Julai 2011

Susah nyer adobe photoshop nie...!!!

Salam.....

Saya baru mendownload adobe photoshop dan excited mencuba....

Tapi mmg hancur..apa pun xboleh...

Memang xreti...serius, TIDAK RETI....ye, mmg kedengaran agak pelik, tp tu la kenyataannyer..so, sesape yg da terro jgn gelakkan saya yer...al-maklumla, saya budak baru belajar.... :)

Tekan situ x dapat, tekan sini x dapat..haisshh, camamna la nak guna menda nie..nak crop pun xdapat...tengah dok klik situ klik sini, teringat satu tutorial dari adik come lote tu...




sebab hari tu ader terbaca kat tuto dier sal wat header transparent...dan lam tuto tu dier ajar melalui adobe photoshop la...so, terus refer tuto tu...

Fuhhh.....buat yang simple jew...tengok la kat bawah nie:

ok x?

Xtaw nak letak kat mana, so letak kat bawah, ganti signature...so, da xder signature da sekarang nie...ader budak ciut miut jew...keh..keh..keh...

Excited nak wat header lak nie....dan still nak kena godek2 sampai hancur adobe photoshop....!!!



 Photobucket

Wordless Wednesday~3

Salam...

Sesi menjamu durian



jgn mkn kulit sudaa...

Burrrllpppp...opsss...kenyang suda...Al-hamdulillah...



Selasa, 26 Julai 2011

Nonconforming Report (NCR)

Salam...

Jom tutup NCR??

Sape2 yg xtaw apa tu NCR, meh baca...kalau x taw terus tekan X, eh silap, baca perenggan bawah...NCR tu ketidakpatuhan produk...membawa maksud kerja2 yang dibina ditapak bina tidak diconstruct mengikut spesifikasi yang telah ditetapkan....sama la cam tidak memenuhi kehendak piwaian (cam salah eja jew..sila betulkan sendiri)....atau pun bahawa mudahnyer xikut format....ok, bley faham x?

So, sekarang nie kat tapak projek aku nie, ader banyak giler NCR yang telah dikeluarkan oleh JKR...Xkira la dari aspek kualiti ke, safety ke, environment ke, semua sekali kena....

NCR2 nie bila dikeluarkan perlu la ditutup..sebelum ditutup, perlu la diperbaiki terlebih dahulu...n kena pastikan agar NCR tersebut tidak lagi berulang...

Jom, tolong saya...kiter tutup semua NCR...Bukan setakat banyak malah tertunggak...da lama giler dikeluarkan sampai ke hari ini belum ditutup..

Haisshhh....pening2...cam mana nak dibuatnyer nih....??



Isnin, 25 Julai 2011

Heran ngan Maybank2u...

Salam..

Tadi bukak email...

Dapat lagi email dari maybank2 u.....xfaham beyul la...tersangat muskil....

Bila masa lak aku ada akaun maybank...usahkan maybank 2 u....maybank saja pun xder....

Xhabis2 suruh aku confirmkan or aktive kan akaun...nak aktivekan akaun per nie...



So, aku try r klik pada link tersebut...sebelum2 nie aku ignore jew...malas nak layan...sbb mmg xder kaitan....tp da berlambak sgt..so, klik jew la...


Cuba tengok dekat address yang aku highlightkan tu...kenapa bukan adress dier maybank2u???

Nampak sangat menipu kan??

Haisshhh, dunia sekarang...cukup2 la nak hantar email palsu....buat semak inbox aku jew....




Saya sangat mengantuk....

Salam....

Masih dalam mood yang xstabil...still sakit hati ngan singa jadian tu...

Tangisan semalam masih bersisa lagi....mata pun da bengkak2 da...

Semalam, sampai jew umah kul 7.20p.m, terus call chenta hati...dengar suara dier, terus nangis....mmg xleh terima r singa jadian tu wat kat aku...huhuuhu....really2 need your shoulder....

semalam lak, pas tido kul 10p.m, terjaga kul 2.00a.m, pastu terus xleh tido...puas pusing ke kiri ke kanan, ke tangah, semua skali ah...still xdapat tido ngan lena..kalau tido pun, just terlelap....kepala plak duk teringat lagi betapa sakit hati...memang sakit hati r....

Haisshh, tolongla...pergi la jauh2...da xnak ingat...tp macam mana kalau setiap hari kena berdepan dengan singa jadian nih...memang hampeh r....

Arrgghhhh...ngantuk...best nyer law bley tido nie...



Ahad, 24 Julai 2011

GRRRRR......

Salam....

Saya sangat tension sekarang...


memamg mengbengkak sangat lah...memang sakit hati....

Nasib baek la tahap kesabaran masih ader...kalau tidak memang lebam la aku tumbuk...!!! dan nasib baek jugak aku seorang perempuan..kalau lelaki, serius aku tumbuk...!!!!

Xpayah la nak berlagak giler la...ingat aku heran kew???boleh blah la...

Ingat ko besar sangat kew nak tengking2 org??memang hampeh r...

haishh, law ikut kan hati tengah mengbengkak, macam2 perkataan buruk aku nak taip kan sini...

Memang singa jadian rrr.....ko, kalau xder rasa hormat kat orang laen, jgn harap la aku nak hormat kat kau...!!!




Alhamdulillah...rezeki hari ini

Salam...

Selamat pagi semua...

Saya baru balik dari sarapan pagi...

Bulrrpp....kenyang...alhamdulillah...

Makan roti sardin ngan tea o....

Technician JKR belanja...mekasih yer...nanti belanja la lagi :)



Sabtu, 23 Julai 2011

Nak autograph saya kew??

Salam...

Cuba tengok nie


Tebal x??

Kesemua sekali aku kena sign..setiap muka surat ok....

Hari khamis yang lepas, da start sign, tp baru cikit, baru bape pages jew....

so, hari nie kena habiskan...pastu nak bg kat PM lak sign..n Esok baru bagi kat JKR untuk check...

Ader sape2 nak tolong sign kan...



P/S: Menyesalnyer wat sign nama panjang2 n terbelit-belit...kalau wat huruf N jew mesti cepat jew habis....




Pagi-pagi da masuk KEM

Salam....

Pagi nie saya masuk kerja lewat cikit...al-maklumla dari Jaya Gading, umah abg mie...bukan sebab dari sana tu yang lewat...tp sebab pergi hantar anaknyer, ain masuk kem motivasi....kem untuk dak-dak UPSR, PMR & SPM, di masjid makmur....dekat je ngan umah...bersebelahan ngan Navy :)

Masa pendaftaran kul 8.00-9.00 a.m, kul 8.30a.m baru sampai kat masjid tu..sampai2 da ramai da yg siap daftar..program tu sampai esok pagi....Kiranyer 2 hari 1 malam la...

Aktiviti mmg banyak la...aku pun da lupa da ain baca semalam...yang aku ingat, ice-breaking, kami berjaya, qiamullai, ntah pe ntah lagi..alaa, aktiviti biasa la bila kiter join kem motivasi..cam kiter sekolah-sekolah dulu... :)

Da settle kat situ, baru la abg mie datang hantar aku kat office..sampai kat office, jumpa en aizi..bukan senang nak jumpa ngan en aizi, cz dier slaulu kat site..so, sempat la tanya sal NCR, tp nampak gayanyer xleh tuutp lagi laaa.....haishh..banyak tol masalah.....urhm....xpe la..KIV dulu...

So, fail claim da menunggu, bye..bye...




Khamis, 21 Julai 2011

Adoiii, bersepah nyer meja anak dara

Salam....

Penat2....

Rehat jap...update entry la....

Baru nak release tension sat...daripada duk mengadap segala kertas2 yang ader, fail2 yg tertimbun, gambar2 site, nombor2...hadoyai....


Aku pun xtaw nie meja kerja ke meja makan ke meja bergosip....entahla..kata orang biarla tempat kerja bersih, kemas n tersusun....tapi meja aku?????

bukan xnak kemas..tp mmg xsempat...

Sekarang ngah prepare untuk interim..mmg mcm nie..tu baru tunjuk 1 meja..meja kerja staff laen pun jadi mangsa....xcampur ngan meja drawing lagi....bila nak wat claim, kena refer fail sebelum2 tu..banyak data nak tengok balik..haisshhh, mmg pening...

Sape2 yg amik QS tu, mmg tabik spring r...sampai melepasai had kenyal spring...hahha...sekarang baru aku faham kenapa meja QS mmg bersepah..sebelum nie aku duk kutuk dak QS....Siap suh diorang kemas sikit meja...ha, skrg amik ko....

Da penat...tp da nak settle..tinggal double check jew...



Selama pagi semua....

Salam....

Selamat pagi semua....mulakan hari anda dengan senyuman...bersemangat ok... -(^_^)/

Korang sume da sarapan lum??jom la join kiter sarapan....mee goreng ngan tea o...sedapnyer...sampai menjilat jari..eh, pinjaam tredmark kfc plak...

Pagi nie mmg sampai awal kat office..kul 7.30a.m...da lama giler x sampai awal kat ofis...hari nie buat pecah rekod lagi sekali cz semalam tido umah abg mie..so, pagi nie datang ngan dier...tu yang sampai awal...

Ok la, nak sambung makan mee...mee goreng kat kedai je taw..hahhaha...jemput2...



Ahad, 17 Julai 2011

Rumah da ader perabot :)

Salam....

Perabot rumah da ader...

hehehe...

Bukan beli, tapi dapat percuma...al-maklumla dapat durian runtuh...

Banyak la aku punyer berangan..bertuah la law dapat percuma??saper nak bagi???

Tengahhari tadi, tuan umah datang umah...so, dier keluarkan perabot2 dier yg sebelum nie, duk tersimpan lam bilik stor..dier bagi kitarang guna..baek kan??

Sebenarnya da lama da dier nak keluarkan perabot2 tu cuma xberkesempatan jew...so, hari je masa yang sempat... :)

Dapat la merasa duk atas kerusi...xder la duk atas lantai gitu jer..meniarap depan tv...tv pun da ader rak tv..law x sebelum nie, letak jew kat atas simen gitu tu...haisshh, sedey sungguh kan??



ader meja makan skali..yeay...

peti ais nie aku beli sendiri..ni la harta yang aku ader

jimat elektrik taw... :)




klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp