About

Selasa, 17 Januari 2012

Video Best...-Ongbak Rindu-

Salam....

Korang mesti da tengok video nie kan??

Law sape2 yg lum tengok g, bley la tengok...

Bley gak la wat senaman muka lebih2 lagi untuk awet muda..mmg terbaek....




camner??lawak x?? aku gelak xhengat dunia..hilang terus keSOPANan + keAYUan aku... :)

Layan kan lah yer................ :)


 

 - MiSz  ZuE

Ahad, 15 Januari 2012

ya ampunnn.................

Salam...

Da tahun 2012 weh............. (macam la semua orang xtaw, da 15hb kot...) ~ aku sorang yang baru terjaga dari tido nih...hehhehe...maaf yer....

Bukan baru bangkit dari tido, cuma da lama giler x hapdet blog....serius, lama giler....xtaw la, nape...nak kata merajuk, merajuk kenapa??nak kata bosan, xjugak....entah la..cari ilham kot...sampai ke sudah cari ilham xjumpa-jumpa..nah, sekarang, da xjadi diary g..semua kenangan pahit manis xdapat dicatat... (padan muka)

Xpe la, yang lepas tu biarla lepas..sekarang kita buka buku baru yer...

p/s: xder mood lagi nak berkongsi cerita...xtaw nk cerita apa nih weh...adoiii, apa sudah jadi ni???tolonggggggggggg.............................!!


 
 -MisZ ZuE-

Rabu, 28 September 2011

kerja x pernah nak habis..!!!

Salam...

Lamanyer x update blog..da bersarang ngan labah-labah dah..bukan da bersarang, da beranak pinak dah....

Nak buat cammana, bukan xnak lawat blog tp masa x mengizinkan....kalau la masa tu boleh di beli, nak gak aku beli...haisshh...

kueh gulung....

meja xder, meeting kat camnie jew la...


 Photobucket

Rabu, 24 Ogos 2011

Nasib hidup di Rautauan

Salam...

Cam pelik kan ejaan tajuk entry aku tu kan??salah eja ek??pastu camamana nak eja yg betul??

Tadi kan, waktu tengahhari, time lunch...kuar ofis jap..pergi kedai runcit..cari bahan2 nak wat agar-agar pandan....so, kena la pergi cari santan, gula, daun pandan....

google
Nak taw bape harga daun pandan nie?? 5 SEN SEHELAI....ader harga tu...so, kitarang amik 10 helai = 50 sen....haisshh, kalau kat kampung, amik kat belakang umah jew..berlambak ader...bila jiran-jiran tetangga mintak, bagi free jew...xpayah bayar pun...

Tapi kat sini, daun pandan sehelai pun da 0.05 sen...huhuhu..kat kampung kita pandang xder nilai, tp kat bandar bernilai :)

 Sbb tu la ader pepatah, ujan emas di negeri orang, ujan batu di negeri sendiri, lebih baek negeri sendiri kan??


 
 Photobucket

Wordless Wednesday~6

Salam....

 24 hari berpuasa....


Awal-awal pagi meja da jadi camni...da cam kapal pecah...

Tapi....kantoi, laptop berfacebook...cammana aku nak tekan mouse n tengok skrin pun xtaw...



 Photobucket

Hari TUA.....

Salam...

Semalam kan kiter bagitau yg kiter g meeting kat K.T....sampai sana lam kul 12.00p.m, awal lagi,terus singgah kat Mydin Mall...shopping dulu...Tergiler jap tengok keronsang...cantik2 sangat...Murah-murah lak tu..bling2 lagi..sangkut gak 2-3-4-5...last2, dekat rm 40 jugak melayang pada kerongsang saje..~hampehhh...

Pastu kul 2.30p.m masuk bilik meeting.tunggu punya tunggu kul 3.15p.m baru start...riso sangat takut xsempat balik, cz sabreena bgatau ader majlis berbuka dekat luar...makan steamboat.best nih, rugi x join...

Al-hamdulillah, kitarang punyer turn dipercepatkan, so kul 4.30p.m da bley gerak balik...kul 7p.m sampai ofis, terus g kedai steamboat...besst giler makan..kenyang giler ah...

Yang lagi bestnyer, ader surprise party...!!!semalam besday kiter yang ke...???...oh, terharunyer...mekasih semua..da tua-tua pun stil sambut besday lagi... :) X sangka tol siap ader kek lagi..ingatkan makan2 jew...

 Nanti upload gambar walaupun 2 3 keping jew..



Photobucket

Selasa, 23 Ogos 2011

Off to K.T

Salam...


 Hari ke 23 puasa...

Hari nie nak kena pergi ke K.T...Lagi 30 minit....ader meeting di sana....kenapala meeting belah petang..ingatkan belah pagi...

Jawabnyer berbuka pose di tepi jalan la hari nie..tapi harap2 sempat sampai kuantan balik la..kena bawak laju nih...oppss, ops sikap suda bermula hari nie..xleh speed-speed taw....sayangi nyawa... :)

Ok, lah chow...

p/s: xsabar nyer nak balik kampung.....


 
 Photobucket

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp