About

Khamis, 26 Mei 2011

Jom kiter menchecking-checking

Salam...

Semalam mencemarkan duli untuk turun ke site...heehe...Al-maklumla, sekali-sekala jew turun site...site jauh sangat ngan office, law x, mmg hari2 la duk site..bley cerahkan kulit yang sedia ada... :)

Turun semalam cz pergi check besi..comfirm kan sub-con wat kerja ikut drawing..kan salah pasang ke hapa kew...jom, layan gambar yg sempat aku snap...

pad footing

refer drawing

engineer sabreena n engineer azli

khusyuk berbincang

Itu la saje untuk kali nie...hehhehe...snap x banyak sangat...tu jew yg sempat...mulanyer nak tunggu sampai concrete sampai, tapi xsempat cz kena balik office, auditor dari ISO sudah datang.



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ http://lifezheartyz.blogspot.com/ ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 25 Mei 2011

Seluruh KUANTAN xder air???

Salam...

Saper org kuantan??betul kew hari nie seluruh kuantan xder air??sampai bila ek??haiisshhh, nasib baek umah ader tangki air..bley la guna lagi..tapi kalau amik masa 3-4 hari mau jugak kena tayammum....hehhehe...

Dah la semalam. maen syokkk lagi mandi, padahal air kat sinki da xder..ingatkan ader orang tutup paip kat luar...sampai 2 kali lak tu mandi semalam...al-maklumla, semalam kuar mengeluarkan peluh...memecahkan lemak...bagi kurus cikit....

Seronok gak sekali-sekali pecahkan lemak, bley la bagi cair cikit...tapi punyer la penat..sampai tercungap2...xterkejor den....hehe..bukan maen lumpa lari...tp maen badminton je pun....apa la nak buat lawan nyer pemain amatur, yg kiter la baru nak blaja pegang raket...tu yg duk penat kutip buah...hahahha




 
 ✿.a.:* *.:a.✿ http://lifezheartyz.blogspot.com/ ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 23 Mei 2011

Meh masak2 dengan DAPUR BUJANG

Salam...

Pertama kali nak tanya, SAPE SUKA MASAK??

Mesti ramai yg suka kan...walaupun x pandai masak, tapi mesti nak gak memasak n makan masakan sendiri...lebih2 lagi perempuan....yer la, memasak  n perempuan kan xleh di pisahkan...da sebati...

Kali nie xnak citer yg aku pandai masak sampai ikan jadi rentung or kisah aku dengan senduk sampai patah masa senduk nasi (hehehe...sila jangan percaya)...

Just nak share kan di sini blog untuk memasak or blaja memasak or blaja mencuba resepi baru....macam2 resepi ader....bukan setakat memasak siap skali dengan hiasan...alaa. yg ukir2 tu...bagi hidangan nampak cantik...memang taraf2 chef la....bila hidang kat tetamu tu, perrgghh kalah makan kat hotel :)

Nak try??jom klik banner

ensem plak chef 2 orrg nie kan

Ha, korang check tengok ek...mesti berkenan punyer...opps, bukan pada tuannyer tp resepi2 nyer...kalau pada tuannyer pun apa salahnyer, kan bujang lagi...nama pun DAPUR BUJANG

p/s: segmen tajaan: Dapur Bujang



  
 ✿.a.:* *.:a.✿ http://lifezheartyz.blogspot.com/ ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 22 Mei 2011

BENGONG...!!!!

Salam....

Arrrgghhh...

Betapa hati tengah membengkak...

Sangat sakit hati...geram giler...panas tol...!!!mandi ngan ice pun belum tentu bley sejuk nih...!!!

Xfaham tol dengan sesetengah org yg sangat berlagak dengan pangkat yg xseberapa tinggi...memang hampeh lah...boleh blahhhh la...

Xkemana la ko punyer pangkat kalau attitude tu xder....

Xpayah la nak berlagak ko tu bos..kalau pun ko tu bos, 0.0001% pun aku x respect....

Macam hampeh...blah laaaa...!!!!



✿.a.:* *.:a.✿ http://lifezheartyz.blogspot.com/ ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 15 Mei 2011

Baru 3 hari x update

Salam....

Urhm....da 3 hari x update entry n blogwalking...

Petang khamis balik umah abg kat kerteh...tu yg menyepikan diri...internet memang xder...huhuhuhu...terpaksa la berhenti rehat....

Pastu dtg pagi2 tadi...blokwalking jap...baca2 entry member2 n komen2....pastu baru tahu yg google cam ader gangguan...nak buka blog cam ader masalah...ramai rakan2 blogger yg kena....fuhhh, cam gitu sekali terlepas....saya langsung xtaw..baru 3 hari ilanh, da macam2 jadi :)

Blog saya xtaw la...tapi bukak pagi ni, ok jew...sesapa yg da masuk saya punya GA, boleh la check nama nyer..bukan di sini, tp di blog yg sepatutnyer (^_^)

Satu lagi kan, ok x background sekarang nie??mcm pelik jew saya rasa...yer la, da lama duk guna pinky, tetiba jd greenky la..hahhaha....



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 12 Mei 2011

Blog saya selamat dari virus MALWARE

Salam....

Tadi saya bukak blog DNI, pastu baca entry dier sal scan blog anda sekarang....yerla, sekarang kan da kecoh sal detect virus MALWARE...riso gak, dah la saya pengguna GOOGLE CHROME...kemungkinan dijangkiti lebih tinggi bg pengguna google chrome....seronok guna yg nie berbanding internet explorer or mozila...

So, try la scan jugak...mana taw ader virus tersembunyi ke....

Dan hasilnyer....



Hanya masukkan link blog kiter jew....

Kawan2 jom scan gak....

p/s: Kak Afra, try scan, kot2 boley solve....



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 11 Mei 2011

bertukar...!!!

Salam...

ha,da berubah da pun...cammana??ok x??

Ape yg berubah??x perasan kew??wallpaper blog nie la..da ubah da...warna pun da ubah..daripada pinky da jadi hijau...heheheehe....

Cuma header jew duk camtu jew..bila nak ubah pun xtaw...ingat nak ubah gak, tp lum jumpa lagi header yg sesuai...bosan kan, asyik sama jew..da berkurun da...

 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 8 Mei 2011

Terkena sengat TEBUAN

Salam....

Balik keje petang semalam, tengah duk syok2 bawak moto...tetiba rasa sakit kat paha...bila tunduk, sekor tebuan duk syok landing atas paha aku...memang meraung r sekejap...terus benti moto...n tangan nak tepis tebuan tu..tapi x kena...sakit punyer pasal..mujur sabreena ader..dier la yang tolong buangkan tebuan tu...

nie gambar aku search lam goole tau....
sakit memang sakit sangat...perit jew rasa..n berdenyut-denyut...gagahkan diri gak, bawak moto sampai umah..sampai umah, kaki rasa cam kejang jew..cam xleh jalan..punyer la sakit...pastu tengok2, memang da bengkak...n merah di sekeliling tempat kena sengat tu...

Mujur ader minyak panas...bley terus letak..bagi tahan cikit...tapi still berdenyut-denyut....sampai la pagi tadi..lam kul 4.00a.m, baru ilang rasa berdenyut-denyut...sekarang tinggal bengkak n merah2, x ilang lagi...sakit pun still ader lagi..kalau tersentuh, memang sakit ah...haissshh...x pepasal kan...

Tetiba rasa nak pakai protection yang betul2 yang boley halang dari kena menda-menda gini time bawak motor....


 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Jumaat, 6 Mei 2011

Jangkitan selesema????

Salam....

Achummm....Achummm....Achummmm...

Hadoiii...penatnyer...penat hidung....aik, hidun pun ley penat gak ek??

Teruk tol selesema petang nie...xbenti duk bersin...sampai perit tekak..sampai sakit kepala...kenapa ek??ke sebab kerajinan melampau kemas umah pagi tadi??xpun sebab keluar tengahhari tadi..kena panas...kan cuaca panas sekarang nie...

Tapi serius, da xlarat rasa nak bersin lagi...haishh, tercabut idung rasa...agak2 dari masa mukus datang, sampai banyak sangat...duk keluar2, xnak benti...haishhh....ubat da makan...nak kena buat pe lagi ek??

Achummmm.....


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 5 Mei 2011

Dowhhh....mata berpinar...otak kepeningan....

Salam...

Tolong...tolong...nenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenonenoneno................................................!!!!

google
oppsss...nie bukan kes kecederaan parah or ringan or yg seangkatan dengan nyer yer...jadi xperlu la minta bantuan ambulance seperti di atas...dan xperlu juga merasa risau...

Kepeningan mata n keserabutan kepala otak...dowhhh....rasa penat sangat...sangat...sangat...cam nak pecah da kepala nih...!!!

Tengah duk wat graph nie...saper terror, tolong ajar...plessss.....sebelum nie buat guna excell 2003, jumpa gak item2, sekarang nih da advance...guna Ms. Excel 2007, tp banyak pulak item2 untuk wat graph nih, aku x jumpa...haisssh, Ms. Excel jew yg advance, tp aku still di ceruk lama..x kew susah??

Tadi dah la duk menyalin nombor banyyyyyak gilew...2 pages nombor saje..da la ader 5 column...terkeluar jugak biji mata aku...sampai kan pejam mata pun stil nampak nombor...adoyai...fening...fening....


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 2 Mei 2011

Citer Citer Kampung....

Salam...

Wahhh...rindunyerrrr nak berblog...nak menulis entry...da 3 hari menyepikan diri...hhuhuuhu...rindu nak menulis n berblogwalking....tetiba terfikir 'alamak, nak taip pew nih'...hehehhe

Maaf yer, lama senyap..bukan merajuk or apa...kan kiter balik kg...kat kampung mmg xder tenet...terus keluar dari dunia luar....broadband???kalau ader, just jadi hiasan jew la kat umah tu...mau 1 jam tunggu, baru siap loading..itupun law siap...law x, sampai berjanggut la ko tunggu...

Seronok balik kampung...sampai kul 11.00p.m...memang lewat gilew..lam 1 jam gak la...mungkin jalan jem...tapi x sangat rasanyer...bus berjalan terlalu slow..entah lah....so confusing...hohoho...nie lah manusia kan...bila lambat marah..bila laju x puas hati..lebih2 lagi bila excident...lagi la mengamuk..pastu cammana??

Keesokannyer, bangun pagi2, terus ajak mak beli durian..yesss...!!!durian...sangat best....wuhuuuu...walaupun orang laen da lama makan, akhirnyer dapat gak makan...lebih2 lagi dapat makan durian dengan family...tu yang lagi feeling tu..mmg syyyoookkk r...

Semalam sebelum datang balik kuantan, pergi majlis kawin member....urhmm...makin ramai member2 yang da kawin...yang da ader anak...aishh, saper lagi yang tinggal??adakah aku??n aku??n aku??

Em, apa lagi ek aku nak bercerita??mesti da bosan kan nak baca...hehehhe...nak sambung cerita sal hal dating, malu lah plak..i kan pemalu..hehehehe....choww jew la kat sini ek..sambung blogwalking jew la... :)


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp