About

Jumaat, 3 September 2010

Kuantan

Hari nie keluar Bandar kuantan..oh, kuantan...!!!!sangat2 rindu akan tempat nie…yea la, 3 tahun aku duk sini..belajar di KPTM Kuantan..setiap hujung minggu, datang Bandar…giant…kuantan parade…mega mall…complex teruntum…benteng…parkson…mydin..etc…banyak sangat kenangan yang da terlakar kat kuantan nie…satu2 terbayang kat mata saat aku lalui tempat nie..oh, rindu sangat2…!!!!


Kul 10.15a.m, aku naik bus kat depan umah abg mie..first tempat aku pergi, kat complex teruntum..masuk butik avon..hhehehe..tu matlamat sebenar pergi..nak beli minyak wangi…1 jer beli..x banyak barang macam selalu..yer la, sekarang nie aku beli untuk kegunaan aku sendiri jer..nie dier minyak wangi yang aku beli..sebelum nie xpernah lagi guna, tu yang try beli..best juga bau dier..lagipun ader offer..dapat murah ckt… J

ha. nie la minyak wangi yg aku beli.. :)

Pas da siap beli minyak wangi, da xtau nak pergi mana…so, jalan-jalan jer la…mengimbau kembali kenangan pahit manis kat sini…ceewaahh….!!!

Pergi kuantan parade..jalan2 kat situ…xbanyak perubahan…lebih kurang sama jer..kedai2 yang ader kat situ pun kebanyakan x berubah tempatnyer…pusing2 sambil mencari beg sekolah…yea la, nanti pergi kerja, aku nak beli motor..mesti bawa beg sekolah..senang cikit…tapi setakat usha jer…hehehe..compare2 harga…

Da bosan usha beg sekolah, masuk the store jap..tengok2 t-shirts, xder plak yang berkenan…pastu jalan2 ke parkson n mydin..sambil2 singgah kedai2 pakaian..nak beli seluar untuk pakai kat umah abg mie…boleh la gilir-gilir cz aku bawak 1 jer…hehehe…lawak kan??pas da siap shopping tu, abg mie call, katanyer dalam kul 1.00p.m angah sampai n abg mie akan pergi amik pas zohor…jadi aku la pergi teman dier dulu…mulanyer ingat nak bawa dier balik dgn bus jer kalau barang dier cikit..tp abg mie bgtau dier dtg amik, cz nak beli tiket..xper la..balik dgn abg mie jer la..senang…

So, sebelum pergi terminal makmur, aku singgah dulu dkt the store yang berhampiran dgn terminal…beli barang makanan untuk bawa balik untuk irfan n aien…hehehehe….sampai kat terminal, berpusing-pusing mencari angah..yea la aku x tau bus apa yg dier naik, platform mana yg dier turun, pakai baju apa, kat mana biasa dier tunggu…bila call kak yah, katanyer angah da sampai, tp aku xjumpa lak..mana la plak aku nak cari nie…

Pas da berpusing-pusing 2 3 kali n duk naik turun 2 3 kali, akhirnyer jumpa la dgn dier…sama2 nampak..kebetulan tol..aku perasan dier, dier perasan aku..duhhh, baru hilang penat n risau…kul 2.30p.m,  abg mie sampai..bincang punyer bincang, akhirnyer abg mie amik keputusan hantar sendiri angah ke sekolahnyer di batu rakit n x jadi beli tiket bus…

Sebelum sampai umah, abg mie singgah amik along dulu kat SEMSAS…perrgh, lain tol alon..dgn tingginyer..dgn jerawat nyer…hehhe..da besar kan…bukan setakat along, angah pun da lain..ain, irfan pun da semakin besar…ye la..da berapa tahun x jumpa diorang..mesti la da semakin besar..aku pun da berapa umur skrg..oppss, bukan sentiasa muda remaja kew..hhahaha…gelak bangga….



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

0 terbaik dari ladang:

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp