About

Khamis, 20 Mei 2010

:'( kesedihan yg melanda

Minggu nie minggu kesedihan yg aku alami...kenapa la bertimpa2 aku terima...pas 1, 1 lagi perkara yg menyedihkan yg aku alami...da la aku nie sensitive org nyer....lagipun, bkn setakat sedey jew, perlu mengeluarkan modal skali...da la skrg nie ujung bulan....skrg da pokai, bln dpn pun still pokai lg walaupun lum dpt gaji...da taw da, cz da wat kira2....perbelanjaan keluar lg byk drpada duit masuk...cammna 2??dgn arijadi anak saudara ujung bln nie..kenduri sepupu, 2 org...kwn2 lg....hohohooho...mmg byk pengeluaran wang tunai...dan tertangguh la lg hajat di hati untuk wat lesen....tinggal yg tu jap, aku nk cite perkara yg menyedihkan yg aku alami terlebih dahulu....


em, kisah yg pertama:
                      handphone rosak....
          ~handphone samsung aku yg plg aku sygi rosak...!!!sound problem.....da x dpt nk dgr lagu, dgr radio n semu yg berkaitan ngan bunyi....slalu tik...tik...tik... bunyi msg, skrg da bisu da...nk wat col kuar or masuk pun da x dpt....da x dgr....bunyi da x kaluar...kdg2 dpt dgr, kdg2 bisu terus...sedey2....baru 2 tahun pakai...da serik nk pakai handphone slide lg...!!!ader org ckp law hantar kedai baiki, kena pandai cari kedai....rm 50 da bley dpt...tp law xpandai, mau pg rm 150....


kisah yg kedua:
                      computer site office rosak....
            ~electrik kat site office slalu blackout...hasilnyer computer yg aku guna da xleh nk buka...window xnk  kuar...katanyer ader file missing or corrupt lam window system32....pagi td hantar kedai...slalu nyer kena format kan???tp harap2 x kena format cz byk file yg x wat back up...aku tanya tuan kedai, katanyer kena tgk dlu atas kerosakan, law x teruk, bley la wat back-up...tolongla bley wat back-up...!!!yg plg ptg skali, yg x wat back-up adalah gambar2 projek...then, report mingguan, dan dokumen2 laen yg berkaitan....mcm trip pasir n summary premix td aku da wat blk...yg tu xpew la, bley wat blk...cam drawing, xriso sgt cz duk lam D, slalu nyer yg dlm D, xpew law format pun...yg dlm C jew yg plg riso..berharap sgt, kerosakan x teruk, n sume dakumen dpt di selamat kan....doakan-doakan n amin-amin kan.....


kisah yg ke tiga:
                     motor rosak.....
              ~nk dtg keje ari isnin, 17/05/2010, masa bwk moto kuar dr rumah, tetiba dgr bunyi pelik dr motor...rupa2nyer tali meter putus...tambah 1 perkara lg yg rosak pada motor aku 2...sebelum nie, bateri da xder, da kena tukar...pastu, pe yg bocor ntah...aku pun da lupa apa yg mat bgtaw kat aku...katanyer rm 50, da bley da...wat beli bateri, minyak pelincir (cz da lama x tukar), tali meter, gam, etc...tp pepagi td, masa nk turun pg keje, sepupu aku bgtaw, bateri shj da rm 40, law rm 50 mmg x cukup...sekurang2 nye kena prepare rm 100....

kisah yg ke empat:
                    facebook siDIER....
              ~YG nie yg PALING memberi EFFECT kat aku...!!! yg plg memberi KESAN KESEDIHAN yg paling ketara…pg tadi aku bukak facebook si dier…bukak tu, papan profil dier keluar…tersentap tangkai jantung n ati aku…kat primary photo dier, dier letak gambar dier ngan sorang pempuan…aku x kenal sapew pempuan tu…tgk dr lokasi gambar tu, cam kat tpt keje…mungkin gambar pekerja kat tpt dier keje gak….tp, aku kan sensitive orgnyer…cammana aku bley terima….knp dier ltk gambar org tu, dan bukannyer gambar aku…law dier mmg xnak letak gambar aku pun, aku x kisah, letak la gambar DIER jew kat c2…xpun gambar dier ngan umi dier, xpun gambar dier ngan kawan lelaki…BUKAN GAMBAR ngan PEMPUAN LAIN…xkisah la pempuan tu da KAWIN PUN…!!! Hati aku tertanya kenapa…KENAPA… kenapa….dan rasa SEDEY SGT2…bila da sedey, mmg airmata xdpt aku tahan…dan sampai skrg aku masih memikirkannyer…KENAPA DIER WAT CAMTU…SEDANGKAN DIER TAW AKU XLEH TERIMA PERKARA CAMTU…!!!      

0 terbaik dari ladang:

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp