About

Selasa, 11 Mei 2010

pengajaran baru... :)

ari nie cam biasa, sambil menyiapkan report mingguan, sambil melayan kebosanan, masuk blog jap....da lama rasa x jenguk blog...x menulis...bkn busy tp line tenet slow...hik..hik..hik....
xtaw nk tulis pe sebenarnyer nie....tghari td, tengah mentari tegak di kepala, kuar dr ofis, pg tgk IKRAM wat test CBR n FDT...p cari ilmu ckt...huhuhuhu, panas tol, habis terbakar rasa....bkn setakat rasa, mmg itam la...hohohoho...xpew la, ilmu nyer pasal...nanti putih kan blk...pakai fair n lovely...hahhahaha....mmg da terbukti da kehitaman, si dier pun da kata yg aku da itam, 'dak itam' katanyer, da sama kulit da ngan dier...hohohoho....dier kutuk aku, xpew, nanti aku putih kan blk...tgk la nanti....hehehe ( boleh kew???mcm la sebelum nie aku tergolong lam kategori putih....hhhahahaaha,,,)

nk share kisah minggu lps 6 mei 2010, bersamaan hari khamis....kisah nie terjadi pada kul 6.30pm, masa tu ngah bersiap-siap untuk balik....aku yg sememangnyer da hbs berkemas, biasala tunggu masa utk blk jew..huahuahua...terus keluar untk pakai kasut...samapi kat dpn pintu, tiba2...(cam suspen la plak, tp mmg suspen la jgk) tiba2, telinga ku terdengar sesuatu....bunyi kuat cam meletup...tp xla kuat sgt...bunyi cam org tgh hack cement pun ader...aku kalih ke DB, cz ari tu da bunyi cam tu masa ujan ari tu....tgk kat DB, mmg tol bunyi dr DB....bunga2 api pun da kuar, n kuar api, DB da terbakar...punyer la terkejut, aku terpacak jew kt c2, xder usaha utk menyelamatkan diri...huhuhuhu...cuak giler...panic la katakan.....

pastu, bos kuar sambil menjerit 'lari..lari...'masa tu br terfikir utk menyelamatkan diri...tp x lari pun, sekadar menjauhkan diri dr kawasan DB tu jew....api semakin kuat, da bakar ke wayar yg dkt DB, riso sangat law sambar partition sebab partition tu memisahkan DB ngan ofice...hhoohoho......(fhm2 la kan law api melarat ke ofice)~xnak fikir daa......pas bos kuar, qc/qc n qs lak kuar...sebelum tu diorang duk kat dpn pintu~tengok 'bunga api' kot n panik gak, jd tgk jew la....detik mencemaskan tu plak di tambah ngan ketiadaan 'alat pemadam api'....mmg kelam kabut laa.....

pihak consultant lak kuar cz dgr bunyi bising, terkejut gak diorang n xtaw nk wat cammana, nk simbah air takut melarat...then col supervisor elektrik, dier la tolong memadamkan api dr terus merebak....mujur ader dier...seb baek dier x blk lg....law x, (xnak bygkan gak...!!!)....Pas api padam, punyer la bau tengik+hangit,menusuk-nusuk idung samapi 2 hari kekal lagi baunyer...tempet tertutup katakan...n  disebabkan kejadian tersebut juga, hasilnyer 2 hari ofis ketiadaan electrik...xleh wat keje, tp xder cuti kecemasan nyer..hoohohoho....

keesokannyer dtg ofis, melanguk jap, sambil menceritakan detik cemas semlm n mengutuk sesiapa yg terlibat lam kejadian ~(paling kuat kutukan kepada resident engineer-mechanical n electrical,cz dier pun lari gak, bkn nk g tolong padamkan api)...hahhahahaa....cian dier kena kutuk.....selepas habis sesi penceritaan n sesi kutukan n soal jwb, barulah wat kerje....tp bkn keje lam ofice tp wat keje luar, pg IKRAM, bayar duit utk wat testing FDT n CBR...sebelum tu, sempat lg pg window shopping di Mydin Mall...hahhahaha...waktu tu tengahari, pas lunch, mkn kat nasi kak wook....

~~moral of the story : sediakan payung sebelum hujan >>>> ALAT PEMADAM API MESTILAH ADA DI  TEMPAT KERJA

0 terbaik dari ladang:

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp