About

Jumaat, 11 Jun 2010

Kedatangan KSN ke TEMAN

9 Jun 2010….

Tepat kul 2.15p.m, KSN (Tan Sri Mohd. Sidek b. Hj. Hassan) sampai ke tapak TEMAN bersama ngan rombongannyer…tetiba rasa bangga lak…ye laa, org tahap dewa-dewa turun mencemarkan duli (perggh, cam golongan di raja lak),dtg di tempat kiter keje…tol x??

                                             persediaan menyambut kedatangan KSN

                                                  menuju ke bilik meeting

pastu di sambut la ngan penuh kehormatan oleh pihak FAMA…then di bawa ke bilik meeting…semua kelengkapan di susun oleh pihak FAMA sendiri..kitarang pihak kontraktor sekadar menyiapkan tempat dan latar belakang…

TAPI, Nampak jew cam simple kan??hakikatnyer….TERSANGAT LA PENAT….kitarang bkn sekadar sediakan tpt, tetapi kena siapkan bilik meeting tu…laluan…tempat makan…toilet…etc yg berkaitan…namapun ‘LATAR BELAKANG’ jd kitarang la yg bertungkus lumus di sebalik tabir…
2 hari sebelum kedtgan nye, sibuk membersihkan segala kekotaran di hadapan bilik meting(terutamanyer)…xnak ader walau 1 sampah…di luar blok kena kemas (potong semua rumput2 yg x di ingini), bilik meeting lak di tambah ngan tikar getah n tampal cermin (bg gelap ckt), dan mcm2 lg la…
Yg menambahkan kepenatan adalah disebabkan byk perkara yg perlu di buat…adoii. Apa la ayat aku nie…aku yg menulis n membaca nie pun da pening da….

Camnie, sebelum KSN dtg pd 9hb jun tu, kitarang ada meeting bulanan pd 8bh jun dan meeting bulanan di semerak pd 10hb jun…ha, tu yg menjadi kepenatan yg teramat…bila ader meeting bulanan, faham2 jew la…kena siapkan report…print…fotocopy…binding…+ persiapan utk menyambut KSN…(Ha, cam tu la ceritanyer) dan disebabkan semua tu jugak la, tiga hari berturut2 aku blk jam 10p.m….berani jgk kan??sorang2 drive blk umah (dr kubang tin la)…takut wei, tp mungkin da biasa jd takut ku da berkurang la….

Berbalik kepada kisah kedatangan KSN….

Situasi di bilik meeting…


Mula2 skali pihak FAMA negeri Kelantan (Ketua Pengarah : Dato' Mohamed Shariff Abdul Aziz memberi penerangan pasal teman…


pastu pihak JKR K.L lak, Datuk Amir memberi penerangan tentang perancangan fasa seterusnyer..di mana aka nada byk lg pembangunan di kawasan tunjung nie…ye la, lgpun kawasan nie akan jd Bandar baru tunjung…



Pastu, sesi penyerahan cenderahati dr pihak fama kepada KSN dan majlis menjamu buah-buahan… J
Ader air kelapa, buah limau, mempelan, murtabak, tembikau, apa lg ek???





Pas da siap menjamu selera, diorang gerak ke tapak, meninjau kawasan projek…aku x turut serta…ntah sapew yg iring pun xtaw…pihak FAMA jew rasanyer…pastu, aku, wani, bos n kak add(wakil jkr) bergerak ke umah Ir. Shariefudin…pg makan kenduri anak nyer…kenduri kesyukuran sempena majlis menyambut menantu….

(gambar di bilik jamuan)~untuk kitarong jew~



Citer x tamat lg…nie nk citer sal kejadian hari meeting bulanan tapak TEMAN…pada 8 jun 2010….pepagi la bos sampai, en.nizam sambil bwk kueh-muih n 1 raga gelas n pinggan…cam nk pg picnic la… J sbb nyer xder org nk sediakan makan minum masa meeting…jd bos beli jew la n tukang susun n sediakan air adalah aku…selain kuih-muih, bos beli gak Nescafe n susu 2 tin…hehhehe…bkn aku sorang yg bancuh air, tp aku minta tolong ngan site supervisor.Din namanyer..hehehehe..lagipun aku n dier jew yg x masuk meeting…aku wat air Nescafe, din wat air Nescafe susu..hahahha…en. shapawi lak aku bg tugas untuk jd tukang rasa…bila dier kata kurang manis, aku tambah gula, bila dier kata da sedap, kaw..baru laa bley di hidang…
10jun 2010, sebagaimana aku bitaw td ader meeting di semerak…pg la sana…aku x masuk pun..sekadar jd bodyguard jew..hahahha..pg maen internet jew…dan inilah hasilnyer..hahaha....ari nie keje half day jew…cz pas meeting pg kenduri umah hawa…pg ngan kaktie… n janji nk pg skali ngan yah n mama...nk jumpa kat melor or gunung...hoohoho...hawa, tunggu yer..ptg nie kitarong sampai...sediakan nasi tu n lauk...lapar nie....:)

nie lak pic sebelum majlis utama berlangsung... :)





p/s:byk lg gambar yg nk di muat turun...tp da malas nk upload..jd ni je la yg dpt di tonton...

0 terbaik dari ladang:

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp