About

Ahad, 17 Oktober 2010

LAPTOP BARU

Ari nie datang keje, merempit dengan aizan..sampai depan ofis, tepat2 kul 8.00a.m…da siap park, En Mat, dtg hulur laptop..katanyer suh aku guna cz kalau ader kerja yang terpaksa buat kat rumah, aku still boleh buat kat rumah..dan bagi desktop computer yang aku guna pada Azli…Mulanyer En Mat nak bagi pada Azli, tp Azli xnak cz da ader laptop sendiri..tu dier bagi kat aku..aku plak, da org bagi amik jew la…
Rezeki jangan di tolak kan??kan?? tu aku amik jer…padahal aku pun da ader laptop jer..bukannyer En Mat xtaw, cz aku selalu bukak, online katakana…tp entah la…tu yang aku amik jugak…hhehehe…xper la…

So, sekarang, aku da ader 2 laptop…mula terfikir kat mana nk simpan..xkan nk bawak 2 -2 laptop ke ofis, da la naek motor jew…nak tinggal kat umah sewa, riso lak…bilik da la xleh di kunci…so, cammana???*sigh….

Terfikir gak nak bawak balik klate laptop aku tu, tp bila fikir balik, kat umah xder orang nk tolong bukak kan..ye la, xkan xnak bukak langsung..nanti rosak lak..aku lak jarang2 balik..*sigh…mengeluh lagi…

Tapi kan, rasanyer rumah sewa aku nie selamat…lagipun, pintu utama da kunci da..sliding n grill..mesti da selamat kan..tawakal jer la..rasanyer ok jer..InsyaAllah, xder kejadian yang tidak diingini akan berlaku…amin..

Huhuhuhu…lawakkan..pasal laptop jer…sampai camtu sekali fakir…kalau kena pegang duit 1 juta, xtaw la cammana??hohoho….law 1 juta aku simpan bank jer, xyah pegang…banyak tu, kang aku yang habiskan..bukan nyer orang yang x dikenali..hahhaaha…

Aku bukan aper, aku kan orang susah…bukan jenis orang senang..nak apa2 terus dapat..tapi aku bukan camtu…bab duit memang payah..kena berjimat-cermat..so, bila da dapat tu, kena la jaga betul2..pada aku 1 ribu tu da banyak da..bape lama nak boleh kumpul untuk dapatkan 1 ribu tu…da law laptop mau 2 ribu lebih gak..tu yang aku jadi camnie..perkara2 yang melibatkan duit nie, aku risau semacam jer…xper la..pengalaman mematangkan kita kan..pada aku, bukan senang nak dapat, bila da dapat, memang aku jaga betul2 n saying betul2…

Ha, nie dier gambar laptop baru aku…enjoyzzz……


ha, nie beg dier...HP tu...hehehe... ;)

ader kipas skali...bagi sejuk...
nie plak..pelapik keyboard...


ha, nie la laptop nyer...compact..bkn HP...beg jew HP
pentium jew nyer...
tikus xder la palk..tp xper..guna jer tikus aku..xpun, tangkap jer kat umah aku..hahahaha...ader kew??xder rasanyer setakat nie... :)




✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

0 terbaik dari ladang:

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp