About

Sabtu, 2 April 2011

Tutorial: Cara letak icon YM dalam Blog

Salam...

Tadi blogwalking... :)

singgah blog ajuera-story....saya jumpa satu tutorial..tutorial biasa jer..tetiba terasa nak letak gak...hehehe...so, saya pun follow la step yang di ajarkan oleh nyer...dan hasilnyer:


ader 3 icon je yang ader...so, saya pilih yg bawah skali la..cz bila try yang laen, alahai...kecil tol...so, pilih la yg no.3....huhuuhu...tapi kan cuba tgk yang cikgu punyer, cantik kan??



kepelikan pun bermain2 la kat otak aku yg sempit nih..ke dier edit sendiri??tapi dalam toturial dier x dinyatakan lak yang dier adit sendiri...try tekan2 lagi, rupa-rupanyer ader banyak lagi...bila scroll down bawah lagi...hampehhh tol..seb baek x malukan diri lagi, pg tanya owner...hahahha....

so, aku pilih la yang ini...dalam banyak2, berkenan pada yang ini...


comel yer kan??ceria jer...apa lagi, jom YM... (^_^)

So, sape2 yang nak letak gak icon YM kat blog korang, bley la klik SINI yer

selain daripada tutorial nie, ader banyak lagi tutorial yang di ajar oleh nyer...jenguk lah yer :)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

4 terbaik dari ladang:

@juera berkata...

waduh2 tetiba jd cikgu lak i ni..hehe..apa pon thanks link my blog..sesama blogger harus tlg mnlg kn..TQ TQ..i follow u..

amny berkata...

hoho..menarik tp xte nk bwat ke x..^^

Nur Syafiqah Yunus berkata...

wah..tunjuk ajar ku sifu la..hahaa

Latest entry:
http://puteridaman.blogspot.com/2011/04/xhabis2-nk-kritik-yuna.html

ardinihumaira berkata...

rindunya ngan YM sebab tahun ni tak buka langsung lagi ;)

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp