About

Selasa, 26 Julai 2011

Nonconforming Report (NCR)

Salam...

Jom tutup NCR??

Sape2 yg xtaw apa tu NCR, meh baca...kalau x taw terus tekan X, eh silap, baca perenggan bawah...NCR tu ketidakpatuhan produk...membawa maksud kerja2 yang dibina ditapak bina tidak diconstruct mengikut spesifikasi yang telah ditetapkan....sama la cam tidak memenuhi kehendak piwaian (cam salah eja jew..sila betulkan sendiri)....atau pun bahawa mudahnyer xikut format....ok, bley faham x?

So, sekarang nie kat tapak projek aku nie, ader banyak giler NCR yang telah dikeluarkan oleh JKR...Xkira la dari aspek kualiti ke, safety ke, environment ke, semua sekali kena....

NCR2 nie bila dikeluarkan perlu la ditutup..sebelum ditutup, perlu la diperbaiki terlebih dahulu...n kena pastikan agar NCR tersebut tidak lagi berulang...

Jom, tolong saya...kiter tutup semua NCR...Bukan setakat banyak malah tertunggak...da lama giler dikeluarkan sampai ke hari ini belum ditutup..

Haisshhh....pening2...cam mana nak dibuatnyer nih....??



1 terbaik dari ladang:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

as-salam..

dik, awak nyer shoutbox ada kat tengah²..akak x leh baca entri awak :(

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp