About

Khamis, 3 Mac 2011

i wish......

Salam...

Esok CUTIIIIII.....seronok kan, bila sampai hujung minggu...walaupun cuti hanya lah 1 hari sahaja..tapi 1 hari tu la yang di tunggu-tunggu dari awal minggu...haihhh, macam mana nie, asyik fikir cuti jew...kalau asyik nak cuti jew, xyah la kerja kan..kan..kan...??

Apa maksud hari cuti sebenarnyer...??pada korang la...bukan kew kalau cakap esok cuti maksudnyer esok kita akan berehat di rumah, bley bangun lambat...bley mandi lambat.... dan tidak perlu bangun pepagi, bersiap-siap, dan pergi ke tempat kerja?? just duk rumah, lepak2 depan tv, pe orang kata, manjakan diri...

Tapi, rasanyer x ramai yang buat macam tu..kebanyakan nyer kalau hari cuti jew, mesti kita manja kan diri dengan keluar membuat aktiviti...macam kuar bandar untuk shopping, keluar berkelah ke air terjun ke pantai ke, tasik ke...buat majlis kenduri ke....pergi tengok wayang ke, pergi jungle trucking kew...dan macam2 aktiviti lagi...

Ha, betul x??pastu balik da aktiviti tu, badan da penat...pastu fikir, esok nak bangun pagi2 n pergi kerja...mungkin di sebabkan tu la kan, hari first kerja, kita jadi x semangat...urhm...Tapi kalau difikirkan sebalik nyer, time cuti tu la kita nak kuar membeli barang dapur or barang keperluan kan??yer la,hari laen busy dengan kerja kan, hari cuti jew tiada komitmen dengan kerja...yo dok???

Kan best law cam nie....macam yang saya tulis kat bawah nie...cuba baca.....

"Saya nak umumkan di sini...kepada semua penduduk Terengganu... :) Tapi aku orang Kelantan, okey...Tapi sekarang tinggal di Pahang...eh, apa kaitannyer???Sengaja membelit2kan ayat jew aku nie kan...hehehhe....

Yang sebenarnyer aku nak umumkan esok adalah Hari Pertabalan Sultan Terengganu, dan merupakan hari cuti umum....ngeh..ngeh..ngeh...korang kan macam aku, sangat suka bila dengar cuti...Esok jumaat, memang da cuti da kan...??dan di sebabkan cuti umum ini jatuh pada hari jumaat, so, di forwadkan ke hari sabtu...kiranyer hari sabtu adalah cuti umum...Pengistiharaan ini juga hanya kepada korang yang bukan kerja kerajaan ok...sebab sesape yang kerja kerajaan, memang da cuti hari sabtu...so, tiada keistimewaan buat mereka tentang hal ini...hehhehehe....."

Seronok x??dapat cuti umum nie??korang da bley merancang da nak kuar jenjalan...ha, daripada 1 hari dapat 2 hari...1 hari berjalan, 1 hari berehat kat umah...rehatkan badan...

urhmmm.....bahagian berangan or angan2, paling BAEKKKK punyer....harap2 impian jadi kenyataan...kata2 merupakan 1 doa, kalau tulispun jadi 1 doa jugak kan???

* i wish........ :) (nak cuti 2 hari)....jom la sama2 wat wish, biar jadi kenyataan....


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

0 terbaik dari ladang:

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp