About

Ahad, 27 Mac 2011

Celcom, Maxis, Digi

Salam....

Hajat di hati nak tukar dari prepaid ke postpaid...(top-up ke line)...tapi xtaw lak nak tukar ke apa?? antara maxis, digi or celcom...yang mana lagi menjimatkan??skrg guna celcom...maxis pun ader gak...tapi xbanyak..lebih kepada family semata-mata....

Membuat pengiraan sebegini rupa pun sampai berhari-hari, berminggu-minggu, berbulan-bulan, bertahun-tahun (erk, amik masa tahun demi tahun kew)...sudahnyer sampai sekarang, duk guna prepaid) *sigh

Mulanyer fikir kalau tukar ke line, baek tukar skali ngan hp...amik mana2 plan untuk beli Blackberyy...kan bley bayar sedikit demi sedikit...memandangkan poket yg xberapa tebal, jd xleh la nak lemparkan sedebuk duit atas meja pekedai n terus bawak balik...kena la sign aggrement terlebih dahulu...hohoho....

Tapi banyak plak pakej yang ader...terus pening nak wat keputusan...yerla, mesti la nak cari yang menjimatkan dan sesuai dengan persekitaran..ceewahhhh....

Pastu kan, bley plak dihasut agar xperlu lagi beli hp baru..guna aje hp yang skrg, bukan nyer da rosak pun...simpan duit dulu...beli Black berry, tahun depan aje..boley terus letak sebagai hantaran perkahwinan, kan kew jimat tu..kata orang 2 in 1...Bajet mmg kawin tahun depan...macam ia jew, padahal angin pun xtertiup apalagi pokok dah bergoyang...kah kah kah...

Adoiii, cheq da pening duk berfikir...bukan makin nampak jalan, makin banyak bintang2 yang keluar adala...hohohoo...bila la nak dapat kerja yg bley dapat gaji yg lumayan...xder la terkial2 macam nie...nak beli RM 10, sampai 1000 kali kena berfikir...!!!

✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

6 terbaik dari ladang:

pena rozie berkata...

Baik pakai maxis punyer line sbb byk kelebihan....

amny.. berkata...

pakai semua je senang..:)

NoRMa aZurA iSMaiL berkata...

pena rozie: yer kew??untuk pakej berapa?

amny: semua kew?bley, amny bayar bil saya??

pena rozie berkata...

Pernah tanyer member pakej paling murah Rm30. Murah dah tu....

ardinihumaira berkata...

dni tunggu upax n youthpax habis dulu baru dni tuka postpaid sebab skang masih under 25 hehehe :D

NoRMa aZurA iSMaiL berkata...

rozie: oh, yer kew??rm 30 jew...murah gak ek

dni: hehehe...tu la, upax n youthpax memang bley saving gilew kan??mmg jimat

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp