About

Ahad, 12 Disember 2010

25 Random Things About Me??

Kena tagged oleh Afraliza. Excited nak buat..al-maklumla first time kena tagged..hahaha...giler jakun..kih..kih..kih...tapi, punyer la lama nak siapkan..hahaha...no idea weh..sampai 25 perkara..hahhahaha....

urhm, nie la 25 random tuh...(sampai cair otak dok fikir....)

  1. Nama penuh Norma Azura Ismail...di beri nama oleh kakak aku yang sangat teruja dengan citer Azura..lakonan oleh jamal abdillah dengan ogy...hahhaha...masa tu tengah meletup citer tu, terus nk letak nama adik dier Azura..jd, terhasilla, Norma Azura Ismail...
  2. Sangat tension + xsuka + meluat + etc, bila orang panggil aku dengan nama Azura...atau dengar lagu Azura tu..maigrain terus kepala....hohohoho...
  3. Nama pangillan Zue (ringkas dan senang) hehehhe...sebenarnyer nak dipanggil ngan nama zura, tetapi my bestfriend lak xleh sebut huruf R, dengan jayanyer...katanyer susah, zue je la lagi senang n pendek...so, kekalla dengan Zue...tapi bila masuk kat tempat kerja sekarang, semua orang panggil aku dengan Norma...hoohoho..Norma pun Norma la...
  4. Anak kepada pasangan Ismail b Hamat dan Che Mah bt Salleh..mempunyai 2 orang abang iaitu Kamaruzaman b Ismail dan Muhamad Zamli b Ismail, dan seorang kakak dengan nama Rusliza bt Ismail...Ada 2 orang abang lagi dan seorang kakak...Satu orang abang belah mak saya iaitu Rafie b Adam..Seorang lagi abang bernama Azmi b Ismail dan seorang lagi kakak bernama Radziah bt Ismail, adalah sebelah ayah
  5. Telah ketiadaan ayah pada 19 April 2006..masa tu saya final exam semester last diploma...
  6. Ader degree in civil engineering, tp bila masuk keje (still dalam bidang engineering), rasa macam xtaw apa pun...hahahha...cam nk jadi clerk jew kat situ..boley???
  7. Umur sekarang da 25 tahun, baru jew dapat lesen L motor...belum ader lesen kereta...!!!dan memang xreti bawak kereta...!!!bawa motor pun untuk jalan kampung sahaja n bukan jalan highway yang ada banyak kereta...!!!!
  8. Sangat suka makan cokelat..xkisah la, kek coklat kew, ice cream coklat kew, coklat cadbury ke....
  9. Sangat cepat gelabah + cuak + kelam kabut + (apa ek perkataan yang sesuai-yang menyatakan ke arah tu)
  10. Pernah kena rotan dengan Sir (English Teacher)..sebabnyer x siap kerja sekolah...masa tu di tingkatan 2..dalam kelas tu 5 orang je kena roatan, aku sorang jew perempuan...sakit giler wei...Sir guna rotan yang panjang tu n rotan ditapak tangan...!!!
  11. Pernah meniru buku latihan masa mid-year exam..masa tu darjah 5...siap kantoi dengan cikgu lagi...nasib baek cikgu xamik tindakan ;)
  12. Xpernah ponteng sekolah, samada sekolah rendah, sekolah menengah..tapi start belajar ponteng sekolah masa belajar diploma..hahaha, ponteng kuliah....!!!
  13. Selalu xpergi sekolah, masa sekolah rendah..bukan ponteng cz xpernah ponteng (sudah dinyatakan diatas) tetapi sebab selalu asthma...sangat teruk masa sekolah rendah..sampai xperlu bagitahu dekat cikgu reason xpergi kelas..asyik MC jew....
  14. Sangat lemah dalam matematik...bab pengiraan memang hancur..!!!!memang xreti nk congak2..kena kira guna calculator...walaupun pengiraan yang sangat simple...sebagai contoh nyer: 5+17...hahhaha...sifir memang xpernah hafal...!!!klau hafal pun sifir 2, sifir 5...hahaha...
  15. Sangat suka makan mee bandung..law pergi kedai makan, mesti akan order mee bandung..pilihan laen, nasi goreng kampung or tonyam....
  16. Suka minum milo ais...!!!
  17. Suka pergi mandi air terjun berbanding mandi di pantai...sebab takut ombak tarik..hahahha...lagipun air masin, melekit..tu yang xbest...!!!panas pun panas...law kat air terjun, redup jew..nyaman jew..best jew...tapi suka bersiar2 di tepi pantai..lebih2 lagi tengok sunset d tepi pantai...wah, so romantik...(eh, ader kena mengena kew??
  18.  Seorang yang tersangat sensitif + emosional + panas baran + etc...silap cikit, asyik nak mengamuk jew...pastu nangis, nangis n nangis....
  19.  Sangat penakut...masa sekolah dulu, nak pergi dapur pun kena orang teman..xhairan la, sekarang da besar, duk umah sewa seorang diri pun, bley nangis :) hahahha....
  20. Sangat takut pada pacat...walaupun rumah di kelilingi hutan (kawasan kampung yang ader kebun) yang sememangnyer banyak pacat
  21. Ada 2 ekor kura-kura – sebagai bantal peluk....1 warna biru dan 1 lagi warna hijau..yang selalu dibawa kemana-mana adalah yang biru cz beli sendiri... ;) sejak degree, sampai sekarang masih setia menjadi bantal bucuk..!!!
  22. Ader orang cakap aku xsuka makan sayur...!!eh, suka pew..saya suka makan sayur sawi, kangkung, kacang panjang, bendi, kubis, kailan ikan masin (eh, sayur gak kan)...ha, kan makan tuh...!!!
  23. Xpernah masuk apa2 acara sukan..!!sangat teringin masuk acara lumba lari, bola jaring, futsal, etc yang boley bersukan..
  24. Selalu berangan melancong ke tempat2 yang best..!!!seperti ke bali, ke taj mahal, ke eifal towel, ke hawai, ke....(dah, dah..cukup2....lebih2 plak aku nih)..!!!
  25.  Mempunyai cinta hati dan sangat setia pada cinta hati nyer...(doakan kami kawin tahun depan yer J)
Okeh...!!!selesai sudah...!!!

Sekarang nak mencari mangsa laen lak...okey... ;)

Saya mau tag: 


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

0 terbaik dari ladang:

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp