About

Jumaat, 31 Disember 2010

banjir dowh..!!

Asyik hujan jew...mesti nak sambut tahun baru nie :)

xtaw nak buat apa, so tulis blog la...tapi xtaw nak citer apa...bosan jew rasanyer...

Kat luar hujan mencurah-curah...turun ngan lebatnyer..habis r, banjir...da la semlam jalan ke ofice da naek air..nak kena beli perahu nie...hehhehe

Esok rancang nak keluar banjir...cuti kan...mesti nak meronggneg...ader sesaper nak tolong bawak x???urhm...ingat nak try naek bus...nanti senang cikit nak ke bandar...tapi still xtaw lagi macam mana...pukul barapa nak tunggu pun xtaw lagi..laluan dier pun xtaw lagi..

Tapi bila memikirkan hujan2 begini, bagaimana ya...???payung pun ngak ada....*sigh...jalan yang terbaek, tarik selimut n kroohhhh.......hahhaha...aktiviti yang paling syyyooookkkk di kala musim tengkujuh nie kan??hehhe...

kalau aku kat kampung sekarang nie, mesti boleh makan ikan darat..cam ikan puyu..haruan..keli...wahhh, sedapnyer...goreng garing2..xpun bakar tawar..cicah kicap...nyum2..sampai ke ibu jari jilat...dulu masa kecik2 dulu, mak aku slalu wat ikan pekasam...tapi aku x pernah lak try...xterasa nak try..cam xsedap jew...tapi ader orang cakap, mak aku pun cakap jugak, ikan pekasam nie sedap jew rasanyer...tapi tulah, aku x try gak..bukan apa, bila goreng ikan nie, bau dier tersangat la masyukk..itu yang sampai ke sudah aku x try tu...bau pun da x menarik..memang lansung x menarik untuk aku makan...hehhehe.....

p/s: sebenarnyer mmg xder idea untuk menaip n bercerita...tapi nak jugak menulis..tu yang ntah apa2 aku tulis..hehhe ;)



 
✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

2 terbaik dari ladang:

afraliza berkata...

wahhh sdpnye ikan keli goreng garing2..
ikan puyu tu rasa mcm mana ye?

NoRMa aZurA iSMaiL berkata...

ikan puyu tu kecik2..macam ikan sepat.. :)

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp