About

Selasa, 22 Februari 2011

Bercuti di Snake Island

Salam...

Hari tu saya ader janji kan nak update aktiviti masa cuti maulidur rasul kan??bley klik SINI...maaf la, cz da berzaman da...Da berhabuk n berlumut hijau da...hehehe...sowie eh..kebetulan bz ckit...banyak kerja yang perlu disiapkan (da cakap bz, tp cakap lagi banyak keje yang perlu disiapkan..adoyaiii...bukan sama kew)

Okeh..sebenarnyer hari tu kitarang, satu office pergi ke Pulau Sg. Ular...Opps, bukan satu ofis, tapi beberapa kerat jew...PM, Pak cik Halim, Atieq, Azli, Husny, Aku n Aizan...yang laen ader hal tersendiri...Pulau Sg Ular nie kecik jew...n xder orang pun...Bukan cam Pulau Redang, Pulau Tioman, Pulau Perhentian or Pulau2 laen yang se-Gah namanyer..Pulau nie kecik jew...dan x popular pun..Law ader orang singgah pun hanyalah nelayan2 jew...bila rasa penat duk kat laut menangkap ikan, singgah la kat pulau nie kejap...

Kalau kecik jew untuk apa kitarang pergi sana kan??Bukan untuk bercuti kew??hehehehe..ye la, bila sebut pulau, of course la pergi BERCUTI kan...memang kitarang pergi bercuti, tapi untuk aku dan aizan jew..yang lain2 tu ader agenda yang lagi best dari bercuti...Sebenarnyer, diorang pergi MEMANCING...Aku n aizan jew sibuk nak ikut sekali...sekadar ingin bergambar...

Kitarang pergi naek bot jew..bukan feri or kapal yang besar2 tu yer..bot kecil jew..sekali naek, 4 orang jew...memang sangat mendebarkan masa naek bos tu..dari jeti ke pulau tu...masa bot tu rempuh ombak, memang terasa sangat...xtaw nak cakap cammana..hanya orang yang alami jew dapat faham..keadaan laut masa tu xlah damai sangat...laut still bergelora tapi xlah teruk sangat..tapi budak penakut macam aku nie, memang pucat gilew la muka...mujur x nangis pun mujur :).dan juga mujur x PENGSAN..!!!

sekarang, kiter layankan gambar2 yang aku snap kan sana...banyak sangat gambar, penat plak nak tunggu 1 persatu..jadi setakat yang termampu je la ek?













masak nasi


masak ke tidak, nasi aku nie









Anggur pulau..(sedap..masam2 manis rasanyer)

da nak balik


Kitarang kat sana dari kul 8.00 a.m hingga kul 3.00p.m..kul 3.00p.m da gerak balik cz air da nak pasang..nanti bahaya lak..tu balik awal..masa balik, xder la berdebar sangat..mungkin disebabkan air laut yang tenang dan tidak bergelora..jadi perjalanan smooth sahaja..alhamdulillah..akhirnyer kami saelamat pergi dan selamat pulang :)

Oh, ya..kata pergi memancing, tp xder gambar ikan pun...hehehehe...bukan xdapat, memang xambil gambar..hohoho...nampak sangat x berminat pada ikan2 tu kan??diorang dapat 3 ekor ikan..aku xtaw la nama ikan tu apa..3 ekor ikan yang berlainan..1 kerapu rasanyer..pastu ader yang berbintik2..tp ikan2 tu xbawak balik umahpun, terus bakar kat situ jugak..dan jadi lauk untuk makanan kitarang tengahhari..sedappp sangat..kan ikan segar..manis jew rasanyer..best..best...rasa cam nak pergi lagi, tapi bila mengenangkan macammana duk atas bot tu, rasa da xnak...takutttt.....!!!


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

2 terbaik dari ladang:

afraliza berkata...

waaaa..sonotnye ronggeng2..ade Pak Halim lagi tu..kem salam kat dia ye..

NoRMa aZurA iSMaiL berkata...

ok..nanti zue sampai kan :)

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp