About

Isnin, 28 Februari 2011

fuhhh...lega...

Salam...

Semalam, saya pergi meeting kat K.T kan, untuk bahan..Al-hamdulillah...semuanyer berjalan dengan lancar...

Semalam gerak lam kul 10.00a.m...sampai sana kul area kul 12.00p.m...berdebar, xusah cerita la...pergi sekali dengan en shahril driver JKR..ingat nak suh en shahril yang present cz dier kan JKR...tapi bos dier lak suh aku gak yang present...memang berdebar, xterluah dengan kata2 r...bila dapat taw bukan R&R Perasing ajew yang terlibat, tapi semua pengurus besar pakej2 laen untuk LPT2 nie...

Pas mesyuarat start, di pengerusikan oleh Ir. Adnan, pengarah pembinaan...bila R&R Perasing amik alih untuk present bahan, en shahril yang membuka mulut...terus dibacakan nyer bahan2 yang terlibat..mulanyer katanyer dier akan past untuk aku..mungkin dilihatnyer aku tidak yakin, itu yang diambil alih...kitarang ader 5 bahan semuanyer..masuk bahan ke 3, barulah dier bagi kat aku...padahal x susah pun, just baca jew..apa yang dah ditulis...

Memandangkan juga bahan yang kitarang pohon sudah lengkap dimana semua syarat2 telah dipenuhi, jadi proses kelulusan tu berjalan dengan lancar..sebarang pertanyaan juga tiada...memang sekejap sahaja lah...sebab memang tiada masalah...fuhh, memang legalah...pastu, baru la bley makan makanan yang di hidang..padahal, sebaik masuk da dihidangkan dengan keropok, goreng pisang, goreng ubi...tapi tu lah, cuak punya pasal, terus jadi kenyang...hahhaha...

pas da siap yang kitarang nyer, kitarang mintak izin untuk balik dulu..masa tu da kul 4p.m..takut la plak sampai malam...bila da kuar dari bilik meeting, col nuar, rupanyer dier pergi basuh kereta, xsiap lagi..tunggu punya tunggu, dekat kul 5p.m gak, baru gerak pulang...

Dan kul 8.00p.m gak sampai ofis..da dicampur dengan benti untuk makan n solat..so, terpaksa la tinggal motor kat ofis n nuar hantar sampai ke umah sewa...

Apa2 pun, syukur, semuanyer settle...tinggal lagi 2 bahan, terpaksa hold dulu..xbawak masuk meeting sebab ader problem cikit...xkukuh untuk menyokong untuk dapatkan kelulusan..daripada terpaksa berjawab dengan pengarah, lebih baek hold dulu..kena buat test dengan supplier terlebih dahulu n dapatkan report yang letest, barulah selamat untuk dibawa ke mesyuarat :)

Erm, sekarang nie aku da rasa, alami dengan sendirinyer bagaimana prosedur untuk dapatkan kelulusan sesuatu bahan...memang teliti...setiap syarat kena penuhi, barulah perjalanannyer lancar n tiada masalah...cara menulis keterangan untuk menyokong permohonan juga harus dititik berat...perlu ditulis dengan betul dan senang difahami n membawa maksud..yang paling penting, haruslah mengikut spesifikasi, lukisan pembinaan dan bill of quantity...di sokong dengan sijil sirim or laen2 certificate yang diiktiraf... :)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

0 terbaik dari ladang:

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp