About

Isnin, 28 Februari 2011

fuhhh...lega...

Salam...

Semalam, saya pergi meeting kat K.T kan, untuk bahan..Al-hamdulillah...semuanyer berjalan dengan lancar...

Semalam gerak lam kul 10.00a.m...sampai sana kul area kul 12.00p.m...berdebar, xusah cerita la...pergi sekali dengan en shahril driver JKR..ingat nak suh en shahril yang present cz dier kan JKR...tapi bos dier lak suh aku gak yang present...memang berdebar, xterluah dengan kata2 r...bila dapat taw bukan R&R Perasing ajew yang terlibat, tapi semua pengurus besar pakej2 laen untuk LPT2 nie...

Pas mesyuarat start, di pengerusikan oleh Ir. Adnan, pengarah pembinaan...bila R&R Perasing amik alih untuk present bahan, en shahril yang membuka mulut...terus dibacakan nyer bahan2 yang terlibat..mulanyer katanyer dier akan past untuk aku..mungkin dilihatnyer aku tidak yakin, itu yang diambil alih...kitarang ader 5 bahan semuanyer..masuk bahan ke 3, barulah dier bagi kat aku...padahal x susah pun, just baca jew..apa yang dah ditulis...

Memandangkan juga bahan yang kitarang pohon sudah lengkap dimana semua syarat2 telah dipenuhi, jadi proses kelulusan tu berjalan dengan lancar..sebarang pertanyaan juga tiada...memang sekejap sahaja lah...sebab memang tiada masalah...fuhh, memang legalah...pastu, baru la bley makan makanan yang di hidang..padahal, sebaik masuk da dihidangkan dengan keropok, goreng pisang, goreng ubi...tapi tu lah, cuak punya pasal, terus jadi kenyang...hahhaha...

pas da siap yang kitarang nyer, kitarang mintak izin untuk balik dulu..masa tu da kul 4p.m..takut la plak sampai malam...bila da kuar dari bilik meeting, col nuar, rupanyer dier pergi basuh kereta, xsiap lagi..tunggu punya tunggu, dekat kul 5p.m gak, baru gerak pulang...

Dan kul 8.00p.m gak sampai ofis..da dicampur dengan benti untuk makan n solat..so, terpaksa la tinggal motor kat ofis n nuar hantar sampai ke umah sewa...

Apa2 pun, syukur, semuanyer settle...tinggal lagi 2 bahan, terpaksa hold dulu..xbawak masuk meeting sebab ader problem cikit...xkukuh untuk menyokong untuk dapatkan kelulusan..daripada terpaksa berjawab dengan pengarah, lebih baek hold dulu..kena buat test dengan supplier terlebih dahulu n dapatkan report yang letest, barulah selamat untuk dibawa ke mesyuarat :)

Erm, sekarang nie aku da rasa, alami dengan sendirinyer bagaimana prosedur untuk dapatkan kelulusan sesuatu bahan...memang teliti...setiap syarat kena penuhi, barulah perjalanannyer lancar n tiada masalah...cara menulis keterangan untuk menyokong permohonan juga harus dititik berat...perlu ditulis dengan betul dan senang difahami n membawa maksud..yang paling penting, haruslah mengikut spesifikasi, lukisan pembinaan dan bill of quantity...di sokong dengan sijil sirim or laen2 certificate yang diiktiraf... :)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 27 Februari 2011

debaran sudah terasa...

Salam....

Alamak...saya sudah berdebar...dada da berombak-ombak nih...dup..dup..dup...da mula cuak dah nie...da x senang duduk dah nie..

Hari nie kan, saya kena pergi ke K.T, mengantikkan en. naza yang xdapat datang...huhuhu...nak kena present depan bos2...da start cuak da...

PM pun dari kelmarin call, semalam call lagi...aduhhh, semacam jew...cam teruk jew meeting petang tadi....eh, bukan kew PM call cz nak tanya aku pergi dengan apa..kan aku ader motor jew...xkan nak merempit lak...hhahaha...aku cakap Ng nak bagi keretanyer n tukang bawa adalah driver JKR...pergghhh, hampeh tol la aku nih kan, da kerja tp still xleh bawak keta..menda kecil macam nih pun, xleh nak handle sendiri..still mengharapkan pertolongan orang laen...

Lepas tu boley plak berangan nak kerja tempat laen...xpun, kerja dengan consultant..padahal kerja dengan consultant lagilah...nak kena ader kenderaan sendiri...senang nak deal menda tu menda nie...*sigh...haihh...macammana la ek, hidup aku nih...!!!

Eh, xnak la merenung nasib yang sedih2...okeh, sekarang zue...tarik nafas dalam2..cuba relax, okeh...?everything gonna be rite..dah..dah..don't be soo depress...semua keperluan aku da sediakan..nanti masa meeting, just baca jew kan...??

Bila lagi nak blaja berdepan dengan pihak atasan..kutip ilmu tu...blaja meningkatkan kebolehan diri...yes..!!!Urhm. sebenarnye aku still confius lagi nak pergi dengan apa..ntah datang ntah tidak driver JKR hari nie..Ng pun x sampai lagi...hari khamis dier balik K.L, xtaw la, hari nie datang awal ke tidak...

Bley x, tetiba berharap, mesyuarat ini di tunda???(hehehe)

cam pelik jew muka aku nie..cuak sangat kew??


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 26 Februari 2011

Dalam x sedar...

Salam...

Sedar x sedar, hari nie da 26hb...maksudnyer lagi 3 hari je yang tinggal untuk bulan nie....hah, 3 hari jew lagi..???aku terperasan tu semalam la..masa bosan2 kat rumah..terpandang la kat calander...nah, amik ko...!!!

Asalnyer aku ingat lagi seminggu, boley plak xsedar yang bulan nie just 28 je dan bukannyer 30 or 31...barulah serabut kepala otak duk fikir hal kerja...!!!banyak gilew wei aku kena siapkan sebelum hujung bulang....

Lagipun, setiap hujung bulan, aku kena siapkan report bulanan dan report QA/QC...selalunye kalau da tinggal 2 hari, 80% da siap..nie, 1% pun xsiap lagi...ayooorkkk...!!!

Xpew, xpew..kuatkan semangat..pelan2 zue..don't worie, mesti dapat settle kan jugak.. :) tu la, da terhantuk baru nak tergadah...*sigh...

Ok la, cheq nak siapkan kerja...xnak lalai lagi...dengan reinforcement yang belum disiapkan lagi...esok da la kena pergi K.T...Meeting kat sana...wakil en.naza, cz katanye xdapat pergi...cuak lak rasa nak kena present depan bos-bos...kecut perut aku...

Apa2 pun, semua tu boleh mendatangkan pengalaman untuk aku, jadi just do it...ambik jew segala cabaran tuh...!!!kan??


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 24 Februari 2011

Saya Join FaceBlog




Tujuan Faceblog ditubuhkan:

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH
(copy dari faceblog)

so, JOM PAKAT2 KITA JOIN...kita sama2 memeriahkan FACEBLOG macam kita memeriahkan FACEBOOK

 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

sowie...take care ye

salam...

sebaik turn on handphone, masuk mesej dari dier; (off hp cz xder bateri ye)

dier: "P Gua Musang, n KL pas 2"

aku: "Kenapa xbgtau, pergi KL, law x, bley pg KL gak, esok kan cuti"

dier: "Baru tahu pagi tadi"

aku: "K"

Terus bagi ayat xpuas hati n merajuk...!!!haissshhh, kenapa jadi gini ek??mungkin sebab da 2 hari aku duk sakit hati dengan dier..padahal menda kecil jew kan??

Tapi tu la...okey, aku mengaku, yang aku nie sensitif n emosional terlampau...!!!

Urhm, sebenarnyer xnak cerita sal emosi2 nie...cuma nak meluahkan apa yang aku terfikir sekarang nie...dengan apa yang telah aku buat sekarang nie...

Bila aku kenang balik apa yang aku bagi maklum balas tu, aku tersenyum sendiri...Mesti dia akan terfikir "ai, semua nyer salah...bagitau salah, xbagitau pun salah"...kan??betul x??cepat angguk kepala....

Padahal, aku jugak yang bgtahu kat dier, kalau nak pergi memana or wat pe2 kew, bgtahu la kat aku...tu yang bila dier kena ke K.L, dier bagitahu kat aku..Tapi aku bagi respon sebaliknyer plak....mesti dier fikir, "baek xyah bagitahu terus"...urhm, tapi kan, kalau aku tahu dier pergi K.L, tapi x bgtahu kat aku, sure aku lagi mengamuk..yes...!!!

Memang buat orang akan confius or serba salah kan??Adoii...tergelak lak bila aku ingat balik...patut la, sebelum nie dier pernah bgtahu kat aku, "kalau dier bgtau pun aku akan sedih, tp bila dier xbgtau, aku sedey gak" pastu apa patut dier buat???

Itulah diri aku...jadi nak xnak, kena la terima gak kan??maaf la, bukan sengaja jadi camnie, secara spontan yer...ok la, saya minta maaf yer..

sila drive keta elok2 yer..biar selamat sampai n selamat pulang...take care... :)


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 23 Februari 2011

Mari Kita Pakat2 Belajar....

Salam...

Saya sudah penat...Yes, saya sudah penat, teramat penat...!!!

Hari nie dan hari2 sebelum, xhabis2 lagi duk mengira reinforcement (besi)...penat dowh..penat teramat...otak pun da terasa ketepuan..kepeningan, kepenatan (of course la, law badan penat, otak mesti penat kan)

Hari nie bos bagi tempoh masa 2 hari untuk aku siapkan kerja-kerja mengira besi nie..hooohhh...mana cukup dowh..mampusss...!!!ader sape2 nak tolong kira x??da xlarat nak kira nih...!!

Mula2 aku ingat sampai footing jew..da bley menarik nafas lega da, cz setakat footing n stump, cikit jew...sekali bos bagitau sampai ke ground beam...dan tengahhari tadi lak sehingga ke slab...adoiii...mati den...

Sekarang, baru siap sampai ground beam, slab langsung xsentuh lagi..itu pun baru siap untuk 1 bangunan...ader banyak lagi bangunan yang belum siap di kira...ini pun da buat bersama sorang dak praktikal..kalau kira sorang2 mau, baru sampai tahap footing lagi kot...dak praktikal wat untuk surau...bila dicampur dengannyer da siap 2 bangunan..ok la tu kan...tapi tanpa slab yer...tolong..tolong..banyaknyer nak dikira lagi nih...

untuk yang tidak faham apa yang saya ceritakan nie, bley tengok gambar yer...hari nie kita blaja tentang structure sesebuah bangunan

footing dan stumps

nie footing dan stumps..kiranya tapak kepada bangunan...ini untuk bangunan yang rendah macam 1 tingkat jew taw..kalau yang tinggi2, kita x guna footing, kita guna piling...


ha, gambar kat bawah nie plak ground beam...beam yang bawah sekali, pada tanah yer..lam bahasa melayu dipanggil RASUK
ground beam bersama formwork


ha, nie la besi yang saya kena kira...
sekarang, kita tengok gambar slab plak yer..dalam bahasa melayu di sebut PAPAK


ha, nie la besi2 untuk ground slab...(yang saya xsempat kira lagi tu)....Besi2 nie selepas di susun mengikut drawing dan kesesuaian ditapak, akan di konkrit..hasilnyer seperti mana yang korang semua duk berjalan, berbaring kat rumah korang tu..sambil2 tengok tv ke..makan nasi ke..eh, ader lagi ke yang makan nasi atas lantai ek??mesti atas meja kan...??

sebenarnyer saya xreti sangat nk mengajar nie..sebab tu la kot, saya apply DPLI or KPLI xpernah dapat..mungkin memang saya xder bakat.. :)

(Semua picture saya amik dari google..sila kredit kepadanye) :)


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 22 Februari 2011

Bercuti di Snake Island

Salam...

Hari tu saya ader janji kan nak update aktiviti masa cuti maulidur rasul kan??bley klik SINI...maaf la, cz da berzaman da...Da berhabuk n berlumut hijau da...hehehe...sowie eh..kebetulan bz ckit...banyak kerja yang perlu disiapkan (da cakap bz, tp cakap lagi banyak keje yang perlu disiapkan..adoyaiii...bukan sama kew)

Okeh..sebenarnyer hari tu kitarang, satu office pergi ke Pulau Sg. Ular...Opps, bukan satu ofis, tapi beberapa kerat jew...PM, Pak cik Halim, Atieq, Azli, Husny, Aku n Aizan...yang laen ader hal tersendiri...Pulau Sg Ular nie kecik jew...n xder orang pun...Bukan cam Pulau Redang, Pulau Tioman, Pulau Perhentian or Pulau2 laen yang se-Gah namanyer..Pulau nie kecik jew...dan x popular pun..Law ader orang singgah pun hanyalah nelayan2 jew...bila rasa penat duk kat laut menangkap ikan, singgah la kat pulau nie kejap...

Kalau kecik jew untuk apa kitarang pergi sana kan??Bukan untuk bercuti kew??hehehehe..ye la, bila sebut pulau, of course la pergi BERCUTI kan...memang kitarang pergi bercuti, tapi untuk aku dan aizan jew..yang lain2 tu ader agenda yang lagi best dari bercuti...Sebenarnyer, diorang pergi MEMANCING...Aku n aizan jew sibuk nak ikut sekali...sekadar ingin bergambar...

Kitarang pergi naek bot jew..bukan feri or kapal yang besar2 tu yer..bot kecil jew..sekali naek, 4 orang jew...memang sangat mendebarkan masa naek bos tu..dari jeti ke pulau tu...masa bot tu rempuh ombak, memang terasa sangat...xtaw nak cakap cammana..hanya orang yang alami jew dapat faham..keadaan laut masa tu xlah damai sangat...laut still bergelora tapi xlah teruk sangat..tapi budak penakut macam aku nie, memang pucat gilew la muka...mujur x nangis pun mujur :).dan juga mujur x PENGSAN..!!!

sekarang, kiter layankan gambar2 yang aku snap kan sana...banyak sangat gambar, penat plak nak tunggu 1 persatu..jadi setakat yang termampu je la ek?













masak nasi


masak ke tidak, nasi aku nie









Anggur pulau..(sedap..masam2 manis rasanyer)

da nak balik


Kitarang kat sana dari kul 8.00 a.m hingga kul 3.00p.m..kul 3.00p.m da gerak balik cz air da nak pasang..nanti bahaya lak..tu balik awal..masa balik, xder la berdebar sangat..mungkin disebabkan air laut yang tenang dan tidak bergelora..jadi perjalanan smooth sahaja..alhamdulillah..akhirnyer kami saelamat pergi dan selamat pulang :)

Oh, ya..kata pergi memancing, tp xder gambar ikan pun...hehehehe...bukan xdapat, memang xambil gambar..hohoho...nampak sangat x berminat pada ikan2 tu kan??diorang dapat 3 ekor ikan..aku xtaw la nama ikan tu apa..3 ekor ikan yang berlainan..1 kerapu rasanyer..pastu ader yang berbintik2..tp ikan2 tu xbawak balik umahpun, terus bakar kat situ jugak..dan jadi lauk untuk makanan kitarang tengahhari..sedappp sangat..kan ikan segar..manis jew rasanyer..best..best...rasa cam nak pergi lagi, tapi bila mengenangkan macammana duk atas bot tu, rasa da xnak...takutttt.....!!!


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 17 Februari 2011

tolong...kenapa nie??

Duk tengah membawa blog member2...yang dekat ruangan ruang pembacaan..tengok saper yang update cerita baru..tu memang rutin aku, mesti baca info terkini..komen ke x, tu laen cerita...tengah duk scroll tu, perasan satu nama nie...cam pelik jew..xpernah nampak pun semalam...bila masa plak aku follow blog nie??memang confius tersangat la...

Tanpa lengah kan masa terus bukak untuk baca cerita dier, kot2 la aku yang terlupa..namanyer KEHIDUPAN BARUKU SELEPAS KUALA LUMPU

Sebaik buka, camnie keluar paparan dier:

kan aku salah seorang follower tu

Haih, pening ah..bila plak aku follow nie...seingat-seingat aku, memang xpernah follow dier...pastu ader banyak gak cerita yang dier update, tapi bila buka, semuanyer jadi camtu....lagi satu, kalau betul aku follow, xkan, sebelum nie aku langsung xperasan akan nama tu..xpernah ader kat ruangan senarai pembacaan..memang xlogik la law aku follow sebelum nie...memang pagi nie jew nama blog nie wujud...kenapa ek??

Pastu aku nk remove la dier, tapi cammana nak buat ek??ader sesiapa yang boleh tolong bagitahu??


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 16 Februari 2011

sssyyyoookkk woo maen hujan...!!!

Pagi nie semangat bangun pagi2 nak datang kerja....pas siap bersiap segala bagai, bawak kuar motor n gerak pergi ofis..

Sampai kat pertengahan jalan, hujan turun...mula2 xlebat sangat..pastu sampai kat traffic light, makin lebat...xkan nak benti motor..matikan enjin...n amik bj hujan..yer la, bj ujan kat lam takungan bawah kusyen motor..da la keta kiri kanan belakang...hohohoho...lagipun, da basah da pun...biar la..alang2 da basah...so, teruskan gak laa...

Pergi depan lagi, lagi lebat hujan yang turun, memang basah lencun ah..sampai ofis, drop by beg then balik umah semula...hahahaha...kelakar tol..!!!da terpaksa mandi lagi skali n bersiap lagi sekali..hampeh tol...baru jew bersiap lawa2..dengan baju bunga2 lagi..last2 tshirt biasa jew..ha, amik ko...!!!

Oh, yer aku nak update sal aktiviti cuti semalam..kan semalam cuti maulidur rasul...nanti ek aku update, law sempat hari nie, aku updated hari nie, law xsempat esok lusa lah yer..kerja banyak nak kena siap kan..ok.. :)

gambar x puashati...

 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 13 Februari 2011

Second Blog

Hari nie saya telah membuka blog baru...Tapi bukan sebab saya nak tutup blog nie yer..tidak sesekali...saya sayang giler kat blog nih..!!!banyak kenangan pahit manis ngan blog nie...

Blog ke dua yang saya buat tu hanya untuk blog contest, means that selepas ini, contest2 yang akan saya join saya akan guna blog baru tersebut...Blog ini hanya untuk kisah suka duka saya sahaja..tidak akan ada pencampuran lagi selepas ini yer...hehehe...

Sebenarnye saya nak buat 2 halaman...1 untuk cerita saya, 1 untuk contest..saya kan suka join contest, walaupun sampai sekarang xpernah menang lagi..xpew, mungkin belum ader rezeki lagi...saya nak buat 2 halaman, stil lam 1 blog..tapi xpandai lak nak buat..kena amik masa untuk belajar n berguru...so, jalan singkat yang saya fikir setakat nie, just buka 1 blog lagi..Senang kan??

So, lepas nie, sapa2 yang rasa nak join contest2 yang saya join bley la klik SINI..(buat masa sekarang still maintenance lagi yer) biasala baru buka...upgarade dari semasa ke semasa akan di buat...yer la, saya xder masa banyak sangat untuk menngadap blog 24 jam, sbb tu saya upgrade cikit2...kan??

"gambar tiada kaitan, ye"

✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 12 Februari 2011

Maulidur Rasul GiveAway


Sape2 nak join bley klik pada banner yer..

Syarat senang jew...Tapi ader soalan yang perlu di jawab..

Jawapan saya D

Tarikh Tutup: 14 Feb 2011

 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

"Kome nak Tak?"

Saya join ini:


"Haku nak! Kalo korang pun nak, datang blog Mak Qaiser nih."

Law sesaper nk join...sila la rajin2 kan diri klik link di atas or klik pada banner...syarat pun tersangat la senang...

Dateline: 15 Feb 2011 


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 10 Februari 2011

Bila la kesah nie nak BERAKHIR ek??

Saya nak update enrty...walaupun pagi tadi da update..xpew la, pagi tadi saya cerita sal kisah semalam..petang nie saya nak cerita sal kisah hari nie..banyak cerita tol kan??al-maklumla, saya nie memang suka bercerita n memang banyak cerita (padahal kekadang jew, law x, berhabuk blog..sampai ke sudah x update)...

Cerita nie memang saya nak kongsi gak..xkira, ader orang nak baca ke x kew, tapi saya nak kongsi gak..saya nak buang, biar x terbuku lam hati nie...seyes...!!!sebenarnyer nak update pagi tadi lagi, tapi bila memikirkan paras gula lam darah, eh gula kew??bila memikirkan tekanan darah still ditahap yang tidak menentu, jadi saya tangguhkan dulu..orang kata, biar sejuk dulu..and tunggu bley bernafas dengan baek dulu...ok, sila tarik nafas...

Pagi tadi, pas bosan duk kira besi..(ha, jangan xtaw, pekerjaan sekarang..nak jadi bisnesswoman nih...jual besi beli besi)hahahha...lawak je k...bukak fb jap...tengok2 apa yang best..pastu rasa macam xder yang best, so tutup la..nak sambung wat keje...tapi tangan bley plak pergi taip search: mohd lokmannul hakim....buka la page si dier...maka bermula la episod duka pada hari ini...benar2 mengguris hati ini...uwwwaaaa...manyak sedey maaa....hadoiiii.....

Mau x panas hati, cuba tengok gambar nie:

sila besarkan untuk lebih menghayati
Sebelum nie saya da wat entry pasal kisah Si Gadis B nie..law rasa pening2 n xfaham, bley la refer SINI...Mungkin boley faham kot apa yang aku rasa...memang la bukan nyer BIG PROBLEM...tapi tu la..entahla...aku still tertanya-tanya kenapa ek si Gadis B perlu hantar komen2 sebegitu..Si Gadis B da clash dengan balak dier ke??then cari balik yang ini...*Sigh

Yang si dier tu pun satu hal..aku da suh si dier remove Si Gadis B, tapi x remove lagi..siap bagitau lagi kat aku, law aku remove, nanti dier add balik...x ke menyakitkan hati??ha, komen Si Gadis B yang hari tu, aku gak yang delete..xleh tengok..buat hati aku sakit...

Lepas aku baca komen Si Gadis B nie, laju je air mata nie mengalir..laju gak tangan nie capai tisu n lap..taw lak malu kat staff2 yang ader..hehehe..seb baek diorang xperasan..fokus pada kerja katakan....pastu laju lak aku hantar mesej kat si dier...mesej xpuas ati n sakit hati...no respon o.k...!!!

Nasib la kan, dapat gf yang macam gini..huhuhu...aku da blaja nak berubah, blaja bersabar, blaja kawal emosi..don't be tooo emosional...tapi menda2 gitu perlukan masa...n i need supported...n kalau rasa apa yang kita buat nie ader orang yang akan berkecil hati, kenapa perlu diteruskan??salah kew kalau aku fikir camtu?bukan bermaksud apa yang aku nak tu yang tu harus diikuti...*sigh...

Tadi pas keje, aku buka balik page si dier (da taw ader benda yang menyakiti hati, tapi pergi cari jugak kan)..tu la salah satu masalah aku...tapi yang BEST nyer, komen tu da xder...YES..!!aku heppi...X kisah la..yang penting bila aku tengok komen tu da xder, bley buat aku tersenyum n mewaraskan akal fikiran aku...

That's all... :)

Choww, mau pulang...

Tapi, jalan still bz di waktu begini..al-maklumla, aku kan perempit terhandal..tu kena tunggu time jalan clear, baru boleh memandu...ngeh..ngeh..ngeh...

p/s: bley plak ditukarkan dari saya ke aku...punyer la sakit ati kat komen tu...pas upload komen, terus dari saya bertukar jadi aku...dowwhh, hilang kesopanan n keayuaan...


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp