About

Selasa, 30 November 2010

Last day...

Last day bekerjasama untuk projek R&R Perasing.... :(

Hari nie En Mat @ Project Manager berkhidmat untuk projek nie @ berhenti...agak terkejut jugak la...walaupun sudah mengetahui yang dier nak berhenti...kalau di ikutkan tarikh sebenar, dijangka dier behenti pada 15 December..tut..tut..hari nie last..patutla semalam x datang n katanyer pergi K.L...rupa2nyer menguruskan apa2 yang berkaitan di HQ...

Erhm, tetiba rasa sedih lak..yer la, 2 bulan gak bekerja sama dengan dier..dapat tunjuk ajar daripada dier..dier pulak suka mengajar, n senang untuk bertanya..kalau xfaham, memang dier akan ajar...xder la nak marah2 xtentu pasal..tp tu la...xsemua yang menyenangi sikap dier..dan ader jugak sikap dier yang perlu di ubah..rasanyer kitarang di projek R&R Perasing jew la yang tahu jew yer... ;)

sementara PM dapat ganti, En Azlam akan mengambil alih..sebagai Pemangku Projek Manager...so, sesaper nk isi borang, boleh la yer..hantar resume...

Planning buat makan2 dengan Pak Cik Halim..pergi makan ikan bakar at Tanjung Lumpur..or steamboat...bila usulkan pada En Mat, katanyer xnak, cz nak balik kelantan tengahari...xstill sampai malam..last2, buat makan tengahari jew...di Restoran Noriz..ok jer makanan kat situ..memang sedap pun..lebih2 lagi diorang plak nak makan ikan baung..aku lak bley makan ikan patin..kat situ sedap k..masakan dier...hehhehe...cam promote jew...taw la, keje part time situ..hohohooho..

Begitu la nasib kerja dengan orang nie..bila diperlukan dipanggil..bila x diperlukan dibuang..dan kita sebagai pekerja juga ada hak untuk memilih..bila kita merasakan sesuai, kita boleh terima dan jika dirasakan tidak sesuai, kita boleh memohon untuk behenti...



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 29 November 2010

dah lepas 2 hari... :)

2 hari sudah berjaya ditempuhi..ceewahhh...hahha..macam apa jer ayat...first day memang hampeh gilew r...siap mata berair-air lagi..bukan sebab kena asap ke, kena marah ke kena apa kew...tp memang rasa sebak gilew...xtaw la kenapa..padahal aku sendiri yang wat keputusan..sepanjang waktu bekerja tu, duk berfikir untuk berhenti...duk fikir segala macam hal..!!!memang tepu gilew n jemmed je otak...hhohooho...

last-last, bila da pukul 1.00a.m, dan bersiap sedia untuk balik, bley plak, xterluah sepatah kata pun,segala bagai yang duk fikir..punyer la nak mintak berhenti..da xnak buat part time da..tapi bley plak x cakap..apa kes???pastu, sebelum balik, terus dapat gaji..seronok nyer rasa...cam hilang segala kepenatan, keletihan, ketidakselesaan, ke....an,.....barulah rasa betapa susahnyer mencari duit...tapi, time perabis tu, xingat plak..hahahahhaa....yerla, keje sekarang nie di bayar sebulan sekali dan dibank in kan..itu yang x terasa sangat...hohohoho....

pastu semalam lak, bila datang, semua teman2 sekerja, senyum jew..hahha..yer la, semalam beria, xtaw la nak datang ke x..nak fikir dulu..dengan reaksi muka yang xleh blah..dengan mata sekejap2 berair..hahhaha..lawak la...sangat lawak...hohoho...pastu cakap la kat diorang, yer la, korang juga yang cakap, try dulu 2 or 3 or seminggu or sebulan dulu..baru tengok cammana..ini x, baru sehari, dah ngaku kalah da...itu yang still terpacak kat sini...

hari ke-dua nie, rasa ok cikit..xder la huru-hara dan kelam kabut, etc yang berkaitan...hehhehe..kira bley sesuaikan diri la sedikit-sebanyak..hahaha...tapi yang paling best sekali, bila da cakap kat kak zan tu (tuan kedai) yang aku xnak jd cashier..memang xnak..so, katanyer biar dier yang handle..n law dier xder, memang anak nyer, along yang kena..sebab memang aku xnak..yang laen, kali boleh buat, tapi yang tu memang aku angkat tangan...!!!

bila teringat balik, banyak yang kelakar..tu baru kerja 2 hari..law aku da kerja sebulan, mesti lagi banyak yang lawak2 n boleh tergolek bagai bila ingat balik...dengan bawak dulang berisi air, sampai terketar-ketar..bawak dengan penuh berhati-hati sampai jalan slow giler n teragak-agak...boley lupa apa orang pesan n xtaw nak hantar kat meja mana...pastu bley tanya tukang buat air n tukang masak, nak hantar dekat mana??hahhaha...tertukar-tukar jenis air yang orang order...bila orang suruh aku tolong ganti buat air, dier cakap teh ais satu, tapi aku nak tuang teh terus n nak letak air batu...hahhaha, da la amik gelas salah, gelas untuk letak air kosong....sepatutnyer aku letak susu dulu, then bancuh teh...tapi bley plak aku tertukar antara teh o ngan teh susu..hahaha...ader ke logik???pastu bila da siap kemas, xsabar-sabar nak balik sampai orang mintak tolong untuk basuh pinggan mangkuk, muka da berubah n keruh gilew..hahahha....


 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Sabtu, 27 November 2010

Belajar :)

Hari ini belajar mengubah cursor n sparkle pada cursor... ;) comel..!!!sangat suka...hehhehe...belajar dari blog http://tutorialuntukblog.blogspot.com/ pada tajuk "jadikan cusor anda berkilauan"...new learning...heehe..nak mencantikkan blog katakan..suka sangat masukkan gadget..hohoho....pastu try buat yang masukkan salji pada blog..tetapi yang itu tidak berjaya...blog jadi hange n lebar gilewww...hohoohho...xtaw la mana salahnyer..xpew, keep learning...

sebelum nie hari khamis belajar ubah yang kat url tu..letak gambar..."tutorial meletakkan favicon di blog"...yang ini aku belajar dari http://tehanurfateha.blogspot.com/...pastu try buat jugak cara2 letak divider selepas post..tapi yang itu mendukacitakan sebab xberjaya...da cuba banyak kali tetapi tetap tidak berjaya..yang itu sebab tidak berjaya lagi tempat yang betul untuk paste...sebab tu xmenjadi...

so, sesape yang nak belajar benda baru n mengubah or menghias blog, boleh la refer blog2 yang saya nyatakan di atas..hehhehe...banyak sangat yang boleh di tukar..itu dan ini...cuba bergantung pada tahap kerajinan dan keinginan kita jew...saya nie budak baru berblog, itu yang excited nak tukar itu ini, masukkan itu ini...cz bila masuk blog org n tengok, cantik nyer..tu yang excited nak buat jugak... :) biasala, manusia kan sukakan kecantikkan dan benda baru...nice jew...


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

part-time work

Setelah berkira-kira dan berfikir-fikir...nekad buat keputusan...!!hehhe...confirm buat part time...semalam pergi jumpa taukeh kedai...aku wat part time di kedai makan, tu jumpa taukeh kedai...

kerja start pukul 5.00p.m hingga pukul 12.00p.m..tetapi nak kemas2 lagi, mau pergi pukul 1.00a.m gak la...dibayar sebanyak rm15 selama 9 jam...kalau kerja da lama dapat la rm 20 sehari...tu yang menjadi masalah, cz aku kerja sekarang pukul 5.00p.m baru habis kerja...tup tap tup tap, mau pukul 6.00p.m gak sampai umah..tu semalam aku mintak nak masuk pukul 7.00p.m n kalau boleh datang awal, aku masuk pukul 6.00p.m...gaji???xtaw la nak kira macam mana...hasil perbincangan semalam, datang petang nie untuk mencuba boleh ke tidak dulu..sebab dier takut aku penat..siang malam kerja...takut x larat...lagipun, pengalaman pun aku xder langsung...hihiihihi...akupun terfikir gak, takut xlarat jew..hehehhe...kalau ikutkan si dier pun, memang xbagi...riso aku xlarat... :) thanx sayang...

xpew la, aku fikir, cuba dulu..kalau xlarat, tarik diri la...lagipun memandangkan sebelum nie, belah malam, duduk kat rumah, asyik bosan jew..xtaw nak buat apa..pastu tido awal...kadang2 kul 9.00p.m da lentok...gilew awal...hahhahahaha...

so, sekarang, saya akan kerja dengan gigihnyer...bley dapat duit lebih... ;)



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 25 November 2010

sijil SIRIM

Sijil SIRIM oh sijil SIRIM...report kelulusan aku kena dibaiki lagi...haihhh...

pepagi lagi kena panggil dengan en naza, eh silap: dipanggil oleh en naza; menyatakan aku kena baiki lagi report kelulusan bahan...yang telah di luluskan adalah bahan no 9 n no 11...bahan no 10, 12,13,14,16-19 perlu dibaiki....kali ini berkaitan sijil SIRIM...dan kena settle kan sebelum petang ahad...isnin diorang nak bermesyurat di K.T...haiihhh...(da 2 kali haiihhh dah nie)

so, call la company tu...tapi x berjaya nak amik sijil SIRIM lak..kena emas kami yang handle..(sowie, xnak cerita kenapa n apa kaitan nyer yer-cukup la begitu sahaja)...yang dapat hanya 1 company jew..ok la tu...

pastu call en faizal ,jurutera(bahagian kualiti) di K.T..tanya cammana nak bukak website SIRIM...terima kasih yer en faizal diatas segala tunjuk ajar..dapat informasi sedikit..ilmu..ilmu.. ;)

pastu yang selebihnyer menunggu sijil SIRIM difax oleh pihak yang berkaitan...hohoho...kalau xdapat gak sebelum petang ahad, kata en naza, settle jew yang mana ader...!!!tapi x mendapat kelulusan la...entah la, sebelum nie cakap kelulusan bersyarat kalau x sempurna, kali nie xleh lak kelulusan bahan..reject terus...eh, en naza tadi sebut reject kew???tapi kalau bukan reject, bersyarat pun bukan, habis tu nak guna status pe??



 
 ✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 23 November 2010

GILER..GILER..GILER....

Bengong...!!!

hah, sorry la..memang hati tengah menggelegak tahap giler...memang tahap meletup da nie..memang hangin sangat....!!!!

Jenis x faham bahasa betul la...!!!aku da cakap, wrong number, wrong number lah...!!!!xpayah nak memain!!!ke sememangnyer ko tu giler???

dari pukul 5.30p.m lagi duk col, bila aku angkat, bila aku tanya nak cakap dengan siapa, boleh memain pulak..buat2 cakap bahasa indon la, dieleg siam la, cam sindrom down la...!!!hampeh tol...!!!pastu boleh plak faham bila aku cakap salah nombor n wrong number, boley plak cakap, oh, ok...maaf...lepas tu x sampai 5 minit call balik n buat perkara yang sama...!!!memang sakit hati lah...

aku bagi kat atieq, siap atieq da marah2...pastu dier cakap, sowie...then call balik...!!!memang gilew kan...sampai la kul 7.00p.m, aku bagi kat en aizi..then en aizi cakap, boley x jangan kacau lagi, saya suami dier...pastu orang giler tu boley plak cakap elok-elok dengan en aizi....bengong tol...pastu baru xkaco..fuhh, aman...!!!!kul 7.15p.m, dapat 1 mesej dari celcom...ader panggilan dari nombor tu..aik, xhabis2 lagi kew???pastu baru xcall, mungkin dier call, tapi xdapat kot, sebab tu dier stop...aku memang hangin giler...

ini nombor orang gila tu 0128879505....nasib ko la...memang aku promote gilew kat sini...bengong punyer orang...!!!

ha, hari nie balik kerja lewat cz menyiapkan report kelulusan bahan...yes, kelulusan bahan....pembaikian nyer...hehhehe...kul 3.30p.m tadi pergi kemaman..balik ofis kul 5.05p.m, ingat boley terus balik rumah...sekali en naza suh settle kan terus then nak hantar ke K.T pagi esok..so, xder pilihan laen...stay la sampai malam...okey sudah penat..saya mahu pulang...



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 22 November 2010

godek-godek...

hari ini duk godek-godek blog..heehehe...pastu tambah cikit2 gadget...hehehhe....so, ader untuk yang latest la..signature nie..entri yang lama2, xtaw la nak masukkan macam mana...xkan nak copy n paste satu2...pengsan dulu la wei...hohoohoho....

pastu mula la rasa bosan lak dengan wallpaper nie..so, terasa nak tukar la...tetapi still dalam perancangan...tengok la dulu..kalau kerajinan terasa, akan aku tukar..biasala aku...tapi yang ini paling lama rasanyer aku pakai pada blog nie...hhehehe...

seriusly kalau tahap kerajinan aku teramat tinggi, memang aku akan tukar hari ini wallpaper blog nie..xpun esok kew lusa kew..xkisah la minggu depan kew, bulan depan kew...asalkan tahap kerajinan n keinginan tu menebal...okeh...!!!!


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 21 November 2010

cuti raya da habis....

hari ini kembali bekerja seperti biasa..cuti hari raya sudah habis yer..jadi kena la semangat bekerja semula..dan bukannyer memberi alasan sudah tiada mood untuk bekerja kerana ingin balik kampung..sudah cukup la istilah berehat...ngeh..ngeh...

urhm, hari ini x banyak kerja yang aku buat..sekadar submit report kelulusan bahan yang dibaiki kepada en naza kerana katanyer ingin pergi ke K.T..jadi terus bagi..tinggal 3 bahan hold dulu..yang itu tunggu sehingga dapat sijil SIRIM yang latest..yang sekarang sudah expired..tadi dah call C.K.Lee untuk mintak sijil SIRIM yang baru...dan mesti submit ke K.T sebelum 29hb...

so, aktiviti aku hari ini selain wat kelulusan bahan tu adalah update blog..hahaha..surf intenet la..hahhaha...sampai da xtaw nk bukak apa...pastu sempat lagi keluar pergi bandar..pc fair..bersama sudilah n aizan..sudilah nak membeli charger laptop nyer yang sudah rosak..aku nk mengekor jew...hahhaha...opps, bukan..ader tujuan sebenarnyer..nak pergi beli bateri hp...bateri handphone sudah rosak..tidak boleh charge...da la time duit xder..last2 habis gak 50 inggit...beli bateri 20 inggit, beli cover laptop 20 inggit...pastu dapat 3 hadiah free, tu yang beli cover laptop tu...dan itu lah satu sebab mengapa seronok membeli time pc fair nie..banyak dapat free gift...hehheehe....

oh yer, semalam aku sampai kul 10p.m lebih2...lam area tu la..punyer la lama kan??bajet sampai kul 8.00p.m lagi..tapi nak buat macam mana, jem punyer la teruk..sumer orang nak balik ke bandar semula..itu yang jem gilew...hoohoho...naek bus semalam kul 2.00p.m di melor..of course la dier yang hantar kan...kitarang kuar kul 10.00a.m...jalan2 di pantai bachok kejap..balik lam kul 12.30p.m...pastu kul 1.40p.m dier datang lagi untuk hantar ke stesen bus di melor... ;)

separuh hari gak dapat dating...sangat seronok..yang paling seronok apabila dier sudah berkira-kira untuk membuat perancangan untuk berkahwin.....wahhh.....so sweet...sayang sama kamooo...xsabar nyer nk kawin..walaupun masih belum diketahui bila, tapi sekurang-kurangnyer perancangan ke arah tu sudah ader...so, kena kumpul duit banyak2 dengan kadar yang segera...segera???boleh kew???



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 17 November 2010

Rayer korban

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...

Makan daging korban cikit2 jew taw..nanti darah tinggi..kan ader yang pitam..hehehehe....
Padahal, aku baru jew lepas melantak 1 mangkuk sup tulang rusuk..hheehhe..best woii..sgt delicious, sampai menjilat 10 jari...ngeh..ngeh..ngeh...

Hari nie kat umah aku selain sup, kitarang buat daging bakar..1 jenis, 1 jenis bakar letak garam kunyit, lagi 1 jenis bakar tawar, then cicah dengan kicap yang telah digaul bersama bawang n lada..perghh..sedap...lagi hidangan ialah daging goreng biasa...n last skali air asam..itu untuk perut lembu...tapi yang itu aku xmakan...sowiee....

Ha, semua hidangan adalah daging..xder ayam, ikan, sotong, udang, etc...tanpa sayur mayur juga..hanya daging...!!! dan sangat sedap + seronok bila makan beramai-ramai..bukan ramai mana pun 2 hidangan jew...family aku, abg ma,pastu sepupu2 aku..kak za belum datang lagi, abg in pun belum datang lagi..maybe petang2 cikit...

Dan menambahkan lagi rasa puas hati balik kampung rayer ini adalah kerana my mum buat ketupat lemak letak kacang di dalamnyer..perggghhhh, memang my favourite la...hehehehe...

Ha, semalam lak, hampir kul 10 p.m gak la aku sampai kat rumah..bertolak dari kuantan lam area kul 3.00p.m..agak lambat ca kitarang singgah kat K.T dulu..pergi makan keropok kat tepi pantai bersebelahan lapangan terbang K.T...jumpa member atieq kejap...urhm, semlm atieq hantar aku kat depan umah terus..asal nyer nak dier yang amik aku, tapi dier xleh amik, ader hal..so, cancel jumpa..tu yang atieq terus hantar aku kat rumah.....so, xder la istilah dating dengan nyer...urhm, xpew esok bley lagi...lusa kew...banyak masa lagi...




✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 16 November 2010

Balik kampung rayer korban..

Esok da raye...tapi aku hari nie masih berada di ofis..masih bertungkus lumus menyiapkan kerja yang xtahu bila berjaya dihabiskan..wakakaka...bajet banyak jew kerja nyer..hahahaha..padahal tengah boring xtaw nak buat apa..tu yang duk kalut update blog..hehhehe...kerja tu ader, tapi xla banyak sebagaimana yang digembar gemburkan..sekadar membaiki report kelulusan bahan nie jew...baiki lagi...hadooiiii...bila nak settle nie...???xpew, yang nie last...cz bercakap sendiri dengan juruteknik yang handle kelulusan bahan nie, yang duk di Kuala Terengganu..Head Office..bukan salah menda pun..typing error..tu jew...kesilapan diri sendiri..so, xleh nak mengamuk2 xpuas hati la...tu yang tidak membebel-bebel panjang lebar tu...hehhehe...

Mood untuk bekerja pun xseberapa hari nie, almaklum la, semangat untuk balik kampung lebih tinggi..kan hari nie hari membuat ketupat...kalau ader kat umah sekarang, confirm duk kalut tolong my bonda wat ketupat...duk uli kelapa bagi banyak santan keluar..xpun duk ara pulut untuk di kukus kali kedua..semalam plak mesti duk bungkus tapai..n kemas rumah yang sangat berselerak itu..buang sawang yang sangat banyak..xserik2 buat sarang kat umah aku, walaupun selalu aku rosakkan rumahnyer...duhai sang labah2 yang xkenal erti putus asa..urhm, kena contohi nih...bagus kan???

Tadi telefon abg ma, katanyer dah ader kat kampung..dohh, lagi la semangat nak balik kampung..terasa kemeriahan nyer..yer la, ramai berkumpul..adik beradik sumer berkumpul..time raya jer..abg mie lak x balik, katanyer nak wat aqiqah irfan kat sini..lagipun xder cuti..yerla law cuti sehari 2 hari jew, balik xbalik..badan xdan habis penat, da nak drive balik...huhuhu..aku laen la..ader driver...duk cokoh jew kat atas kerusi sampai krem bontot..hohooho...bayar rm 32, ringgit dapat la..oppps, baru teringat..yang sebenarnye aku belum beli tiket bus lagi untuk datang sini..ngeh..ngeh...law xder cammana???

Xpew, try si dier tengok dulu..hopefully ader..law xder, nanti fikir jalan laen..yang seronok nyer, en mat telah memberi kelulusan untuk aku masuk kerja pada hari ahad.... J sangat seronok ok....!!! Semuanyer gara2 aku memprotes..wah, sudah pandai protes, baru sehari dua kerja kat company nie...hohohoho..yang sebenar nyer ramai yang mintak cuti panjang untuk raya haji...tetapi bukan disebabkan cuti raya tetapi ader hal laen..macam en mat sendiri, dier hendak ke K.L, jadi die cuti sehingga hari selasa...en azlam lak ingin ke melaka ader perlawanan bola sepak anaknyer, hari isnin baru masuk ofis, da begitu juga dengan atieq, ader kenduri di kelantan..tu yang aku boleh balik dengan nyer pada hari ini, bersama bakal tunangnyer juga-tatiey, merangkap housemate aku...ha, disebabkan ramai yang bercuti, aku cakap la kat en mat, ramai yang cuti, saya pun nak cuti jugak la...!!!hehehe, sebenarnyer, sajer je cakap..mana taw untung sabut timbul J pastu terus che mat cakap, awak cuti sampai sabtu jew la..hari ahad awak datang kerja..lagipun hari ahad, JKR da ader..nanti bila dier tengok ramai yang xdatang kerja, nanti bising lak...ha, kan..da untung...!!!yes...!!hari sabtu cuti lagi...terus suh si dier beli tiket malam sabtu..elok2 sampai pagi ahad, terus datang kerja..macam selalu la.....wink..wink..wink...

Ha, sekarang lak sajer kuatkan suara cakap xleh balik lagi..en mat xbagi...atieq ajak balik sekarang, bley sampai awal..sudilah n azli pun dok tanya pukul berapa nak balik..itu yang kuatkan suara, cakap en mat xbagi balik lagi..jadi kena kerja dulu..hehehe..ader udang di sebalik mee nih...!!!hahhaaha..apa punyer anak buah daa....pastu en mat kuar dari bilik nyer...katanyer macam mana dier nak bagi kitarang balik cz JKR pun xbalik lagi..dan katanyer kalau nak balik awal pun tunggu la JKR balik dulu..maksudnyer selepas kul 3.30p.m la..hari khamis, JKR sampai kul 3.30p.m jew..en mat pun semangat nak balik kampung gak, tapi terpaksa tunggu...JKR ader..cam sedey jew bunyi kan??xpew la..kul 3.30p.m pun still awal gak kan..xpun, mana taw sekejap lagi JKR da balik..diorang pun mesti nak balik beraya gak...

Urhm, jadi..SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA KORBAN..MAAF ZAHIR DAN BATIN..hati2 memandu..ingatlah orang yang tersayang...aku xkorban, tapi abg ma amik 1 bahagian..so, dengan seronoknyer hari raya esok, saya ingin buat sup tulang rusuk n gear box...pergghhh, sedap tuu...!!!jap2 adakah saya??hahahahaha...mesti la my bonda..aku tukang kacau jew n tukang makan..nyum..nyum.nyum...




✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Ahad, 14 November 2010

meeting bulanan

hari nie datang ofis dengan kemengantukan yang teramat-amat...mau x, sampai umah sewa kul 4.40a.m...tido jap..kul 6.00a.m, da bangun balik...kat atas bus semalam, xdpt tido sangat..tido jap..tersedar..tido..terjaga...hohoho..ha, pagi tadi sikit jew nak terlepas..law tidak turun bandar kuantan la gamaknyer..padahal aku da jaga n duk tengok ke arah luar tingkat bus tu..tp ntah la macam mana, terlelap sekejap..tengok2 da xtaw kat mana...ingat da terlepas...tengok lagi sekali, ader petunjuk gebeng-kawasan perindustrian..hah, da nak sampai..terus cepat2 pergi kat driver bus..n tunggu kat tangga bus...selamat jugak akhirnyer...law terlepas, xtaw la nak kata apa, dengan kredit tel ader 30 sen jew..hahaha..bahaya tol..baru merasai kepentingan kredit lam telefon... :)

pas da sampai ofis tu, en mat tanya macam mana nak baiki isi lam slide..ader yang perlu baiki sedikit...boley plak aku terus tekan pada presentation n nak edit gitu jew..hahaha..pastu bila xdapat, bgtahu kat en mat, xdapat nk tukar..hahhaa..pastu baru perasan..memang la xleh edit lagi..kena end kan dulu presentatation..punyer la aku mamai...

pastu agak banyak gak la tukar lagi slide presentation tu..tambah isi baru..tukar itu..tukar ini..tukar warna background sikit...yang mana gelap2 tu..yang xnampak tulisan tu..sumer tukar...tapi bukan majoriti la..minor jer...still mengekal kan background n themes yang asal...dan untuk slide last sekali yang gambar kura2 tu en mat suh tukar..katanyer xsesuai..kan org kata projek lambat cam kura2 kew??hahaha...law nk letak gambar binatang, pilih yang membawa maksud cam penyu kew, lambang terengganu..law kelantan-kijang..ha,camtu..last2 kosongkan..pastu tulis jew, sekian terima kasih..guna background warna solid jew..simple....

kul 2.30p.m, start meeting bulanan..di pengerusikan oleh Ir Syed Abdul Rahman...en mat present kemajuan projek sekali dengan kualiti...memang xder sebarang komen berkaitan slide..malah dipuji cantik..perrgghh, bangga jap..tengok la sapew yang wat...hahhaha....yang laen cam biasa, EMP oleh atieq n safety oleh pak cik halim...JKR xpresent apa2 cam selelu, cz laporan kualiti da dipresent kan..cuma pengerusi mintak letak kan gambar untuk sebarang NCR...nanti boley dicompare kan dengan gambar dari pihak JKR..katanyer kebiasaan gambar dr kontraktor lawa-lawa jew-menutup kerosakan..tp law JKR punyer, nampak la defect sana, honey comb sini, crack situ..hahhaha...standard la kan???

kiranyer segala aktiviti berjalan lancar..tiada masalah...meeting pun sekejap saja..xbanyak isu yang berbangkit dan bermasalah..katanyer kontraktor performance bagus...perrghhh..dapat pujian kali nie..projek pun ahead...bagus..bagus...


✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Jumaat, 12 November 2010

mau studyyyyyyyyyyyyy..........

buku mTest, sudah ader...photostate dari tatiey...boleh la wat latihan soalan2 mTest cz ader banyak sangat latihan...semuanyer sebanyak 5 set...ader 4 bahagian; 1-matematik, 2-english, 3-analitikal, 4-verbal...tp masa test ader 1 lagi bahagian iaitu insak..

duhhh, sempat kew nak khatam kan sumer nie..otak da la sudah berkarat..sumer nie plak lebih kepada IQ test..hahhaa..mau jew aku rebus 1 buku nie beserta jawapan..then minum air nyer..law buat begitu, berkesan x??? ngeh..ngeh..ngeh...

urhm, nak cerita hal semalam la...hal balik kampung

semalam aku sampai kul 9.30p.m...kat jertih...cepat kan sampai...bertolak dari tempat kerja kul 5.30p.m..sebenarnyer kul 5.00p.m lagi, tapi selepas ditolak pergi isi minyak n patah balik ke rumah pak cik halim kerana keciciran beg duit nyer...cari punyer cari rupanyer termasuk lam beg pakaian yang telah diletak kan di dalam bonet ketera..hahahha....

sampai cepat cz melalui jalan jabor-jerangau...melalui bandar mukhtafi billah shah...memang cepat...kereta x banyak, memang xkan ader jammed, kecuali time ray...cuma jalan ikut sini agak bahaya sedikit cz jalan ikut bukit..jadi faham2 jew la...

sampai jertih, tunggu lam 5 minit dier sampai..sampai awal cz aku col dier dari setiu lagi..suh dier terus gerak..kiranyer perjalanan amik masa sejam lagi..ok la, baru sama2 sampai..sbb dari peringat ke jertih pun amik masa 40 minit..da dekat2 1 jam...tu suh dier gerak awal...hasilnyer berkesan, xperlu tunggu lama2 n masa bley dijimatkan ;)

so, masa sekarang masa dating dengan nyer...hhehehe...gatal tol..pergi minum dulu..pastu pusing2..cam biasa la..pusing2 tok bali..untuk balik umah...kiranyer jalan jauh untuk balik ke rumah..law nak dekat, hanayalah melalui jalan pasir puteh sahaja...

sampai di rumah pada pukul 1.30a.m...hehhee...lama kan??seronok sangat...dating katakan..al-maklumla, da lama xjumpa....hohoho...sempat study mTest skali lagi...al-maklumla, dier first time dapat mTest tu..aku kali ke-dua..pengalaman da ader...tu boleh turunkan kepadanyer....pastu yang lagi seronok tu, pergi test nanti jugan dengan dier...walaupun tempat peperiksaan tu laen2...so, dier hantar aku dlu, then baru pergi ke sekolah dier lak..pas exam dier datang amik aku, then kitarang akan kuar bandar..beli hadiah kawin n pergi kenduri kawin...judin n pasangan nyer di pangkalan chepa..dengan kata laen satu hari plok aku akan dating dengan nyer....

1 lagi, katanyer malam esok dier nak hantar aku naek bus kat tesco...itupun kalau dier dapat hantar...law x, naek kat melor je la, kat melor...harap2 dapat la..bley lama2 lagi dengan nyer..bukan senang nak dating selalu nie.. ;)




✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 11 November 2010

slide presentation...

1 hari kelmarin di campur dengan semalam sampai kul 2.00a.m, tp stil xsiap lagi slide presentation aku nie...!!!duhhh...penat dowh wei...tu la byk sangat...da sampai 140 lebih slide..hahhaha...giler x?nie present nak habis sampai kul berapa nie??ngeh..ngeh..ngeh...

tinggal nak masukkan slide qa/qc lagi cikit...da xlarat sangat nk habiskan semalam..n da sempat da lawa2 kan ia cikit..nanti bila da habis masukkan maklumat, nk pas kat en lan lak..nak masukkan bahagian planner...CPM, S-CURVE etc...pastu setel...urhm, en lan tengok background, katanyer da ok..da cantik.. ;) seronok dengar..hehehehe..pastu katanyer nk belajar wat hyperlink...coz aku hyperlink kan semuer tajuk2, gambar bley zoom in n zoom out...yerla diorang nak tengok gambar besar2 pastu suh compare kan..so, kena zoom kan la..huhuhu....tu yang slide sampai 100 lebih..banyak dengan gambar...

nie background yang aku guna...

ini sebagai muka depan

bahagian isi kandungan

separator

untuk bahagian table...yang boley melindungi corak bunga2 tu...
background arah pandangan gambar


aku letak untuk rekod pekerja, mesin etc
bahagian planner n schematic

the end..hehehe kura2 tu :)
nie la slide2 yg aku buat 




da hampir selesai da nie..cikit lagi..pastu bagi kat en lam n then en mat..law ader perubahan sayer baiki pagi ahad jew la yer en..mau balik kampung..or en lam jer baiki ;)

dan kena siap kan sblm kul 2p.m..nak wat reherseal lak...nak balik kampung lagi..ingat nk balik kg awal..kul 3.p.m kew..bley x??kelmarin bincang balik ngan en khairul...tetapi tengok gaya en khairul, macam xsempat nak siapkan kerja jew...da la tiket bus x beli..mujur ader pak cik back up kan..boley la balik dengan pak cik..

akan turun di jertih lagi..n terpaksa la menyusahkan org itu untuk datang amik n beli tiket untuk datang ke kuantan semula...sabtu malam...ahad ader meeting ngan JKR, law tidak, confirm aku amik MC...gabung dengan cuti raya haji terus....

✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 10 November 2010

akhirnyer...

fuhhh....

akhirnyer report QA/QC berjaya jugak di print n photostate...setel gak akhirnyer..tinggal nak wat 10 salinan n  binding jew..tp rasanyer binding di kedai..sebabnyer sgt tebal..ok..!!!cian kat aizan nak binding..da la 10 salinan...tebal2 lak tu...hantar binding jew senang..sekali ngan report projek, kemajuan, safety, trafik n environment...so, apa yang ingin dibuat pada hari ini???

pergi intai2 kerja en lan sbg planner, tetiba dier mintak untuk wat slide presentation...sebelum nie dier yang buat, tapi katanyer xsempat..banyak menda nak buat lagi...so, tugas tu diambil alih oleh aku....urhm..mula terfikir nk letak background pew ek??adakah berbunga2 macam slide safety bulan lepas??yang akhirnyer menjadi gelak ketawa ahli mesyuarat sebelum memulakan presentation??

so, memulakan dengan search intenet untuk mencari theme slide yang menarik n sesuai digunakan...en mat lak minta suh sediakan sekali slide QA/QC - combine sekali dengan kemajuan kerja...sebelum nie QA/QC pihak JKR yang present, tp kali nie en mat suh kiter sediakan juga..sbb bulan lepas maklumat berbeza di antara pihak kontraktor n JKR...tu yang en mat suh wat slide untuk QA/QC gak...sekurang-kurangnyer kiter boley fight balik... :)

bila dok survey..mmg banyak sgt theme n background..sampai xtaw nk pilih yg mana..alih-alih save jew yg mana yang berkenan..nanti time nak make-up slide, baru pilih...sekarang siapkan dulu, isi kandungan slide terlebih dahulu....



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 9 November 2010

mTest

dapat taw keputusan KPLI  sudah keluar..terus excited bukak website..www.emoe.gov.my...

hasil nyer.............




baru mTest...pastu ader temuduga lak..mTest pun belum tentu lepas lagi..cz SANGAT susah, k...hohoho...sebelum nie pun da pernah dapat, tahun yang lepas rasanyer, tp setakat mTest jer la...

urhm, jangan cepat berputus asa yer norma azura...!!!usaha dulu yang penting..mana la taw, kali nie ader rezeki...

tetapi yang lebih utama sekali sekarang nie, sebenarnyer tengah kepeningan untuk balik ke kampung...malas pun ader..penat badan rasa...

13hb mTest di kelantan...
14hb meeting tapak JKR di gebeng, pahang
16hb - nak balik kampung lagi - kelantan
17hb - raya haji

huhuuhu...kelantan ke pahang macam dekat jew nak ulang alik kan??naek bus amik masa 5-6 jam jugak...tu yang duk berfikir...sakit kepala rasa...bukan masalah besar, tetapi da cukup serabut kepala...

Mulanyer ingat nak MC jew, tetapi bila fikir balik, xkan lama giler sampai 4 hari...13hb, 14hb, 15hb, 16hb...lama tu..confirm2 kontai MC beli...nak combine rayer....hhehehe...

Lagi satu perkara yang aku duk berfikir nie, untuk menduduki mTest...!!buku ujian mTest, aku sendiri da lupa mana ntah letaknyer..hohoho..yer la, da taw ujian SUSAH, xkan xnak study sebelum masuk exam...!!!

Aduhh..cammana ek??tapi tu la, cam xder pilihan laen jew...huhuhu...

si dier pun dapat panggilan gak.. tapi xsama tempat la plak..xdapat pergi test sekali...





p/s: good luck yer..!!!



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Khamis, 4 November 2010

sailor moon

bosan giler hari nie duk ofice..PM xder, bercuti..so, faham2 la cam mana reaksi anak2 buahnyer...memang akan bersenang lenang...time ader bos jew baru nak kelam kabut...ha, tu la yang kebosanan melampau nie...hhehehe...wat report bulanan...update cuaca guna autocad..dapat ilmu baru...yes...!!

bila da bosan, sampai maen tenet pun da bosan..bukak you yube...taip sailor moon..perrrghhh, ader banyak 2 result...teringat balik zaman2 kanak2...sangat suka akan kartoon nie..minat giler...pastu dok berangan ader pakwe sekacak memoru...eh, cam salah jer aku..ala, yang lempar bunga ros merah tu setiap kali muncul untuk menolong sailormoon..uiiish, sgt hensom...!!!


dengan kuasa bulan,
akan menghukummu...!!!

video

ngeh..ngeh..ngeh..teringat lagi dulu-dulu, memang hafal giler lagu nie...siap dengan aksi dier lagi..pastu law rambut panjang cikit, terus nak ikat toceng 2, ala-ala gaya sailormoon..memang fanatik giler lah...hohohoho



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Rabu, 3 November 2010

mood bergambar

hari nie bangun tido agak lambat..bukan terlajak tido tetapi disengajakan..hehhe..yerla, kunci jam semangat2, bila jam bunyi, tutup n bukan terus bangun, tetapi tunggu jam bunyi lagi..bila jam da bunyi, tutup then tido lagi..'sat ek, lagi 5 minit nak bangun'...sampai la jam da penat berbunyi n  tangan da penat nak off..hehe...bangun2 da kul 6.30a.m..barula kelam kabut..dengan baju yang belum disidai etc...hohoho...

da siap bert-shirt n jeans, aizan tanya nak pergi ngan pew...law nak naek kereta pun boley jugak..urhm, ok gak..kot2 ujan petang nie xder la perlu menunggu hujan reda dulu...boley la tukar pakai kemeja..hajat di hati dari semalam lagi nak pakai kemeja, tapi da pagi nie bangun lambat, fikir nak tuang minyak lagi, nak jemur baju lagi, terus sarung t-shirt jew..senang...

pastu aizan bagitaw balik, xjadi pergi dengan kereta, nak merempit...ok la..tp cakap kat dier lambat cikit la sampai ofis cz nak isi minyak bagai...pastu da settle sidai baju, masuk umah, katanya confirm pergi dengan kereta cz balik nanti nak terus pergi kat pasar malam...terus tukar baju kameja..hahhaa..tang tang tu jugak...

da siap semua, sebelum naek kereta, sempat lagi bergambar..hehhe..mood berposing pepagi hari...xpernah2 lagi...selalu, keluar rumah, terus masuk kereta then pergi keje...

pinjam keta sat noo...

nie pun lagi satu jadi model keta

nie la aizan nyer...bersama keretanyer...


ha, nie da sampai ofis da....

hari nie jugak dapat RM 400.00..pemberian en mat..wahhh,seronok shopping..nk beli pew ek??urhm, baju, seluar, beg etc...dah..dah..xyah nak berangan..ko ingat dier bagi ko untuk beli barang2 ko ke??hahha..sebenarnya duit tu untuk membeli peralatan ofis yang da habis..kertas A4, rak file..etc..tapi, istilah shopping tetap ader la...!!sebab nanti pergi shopping gak barang2 ofis tu...kan??



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Selasa, 2 November 2010

berkenan....

pagi nie awal giler bangun n datang keje..kul 7.15a.m da siap untuk merempit..hehehe...entah la, semangat dari mana ntah yang bertiup untuk masuk ofis awal..ngeh..ngeh..sampai ofis kul 7.30a.m...terus masuk ofis JKR, untuk print..ha, maybe tu kot sebab utama datang awal..nk potostate kelulusan bahan...wat 1 salinan dulu...nanti bila toner photostate sampai boleh la wat lagi 6 salinan...

berdebar jew time guna tu..ye la, guna secara sembunyi2...bukan apa, law en. naza dapat taw nanti bising jer..mengalahkan mak nenek membebel...tu yang malas tu...hohohoho...pas da settle tu, print report kelulusan lagi...sebelum orang laen berebut nak guna...perghhh, sampai ke hari nie masalah printer x settle2 lagi...*sigh...

sambil2 sambung wat report kelulusan nie, online facebook lak..berkenan tol ngan 1 kemeja nie..nampak cantik..tp kena beli online la...

cantik kan??

ader banyak lagi, tp yang nie paling berkenan..tapi takut besar n xsesuai dengan badan lak...tetapi katanyer ader size...urhm, ingat nak beli la yang nie..berkenan..nampak comel..(model comel, tu yang nampak comel kot)hehehehe...

ader satu lagi,T-Shirt..menarik minat gak :)


yang nie aku da try pakai da..cz house mate yang jual..hehehehe...mula2 tengok kat website...pastu bagitaw kat dier...terus dier bagi..pe lagi, terus pakai r..betul2 muat kat badan..bila tengok cermin, biasa jer..x secantik model tu pakai...betul la orang cakap, orang law da cantik, pakai apapun memang cantik...!!!

oleh kerana hati da berkenan, aku akan beli gak t-shirt tu..x kira..tapi kat housemate tu, xcakap lagi, nk amik..fikir dulu..hehehe..sebenarnyer duit yang xder lagi...nak kira bajet dulu..takut terlebih ;)



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

Isnin, 1 November 2010

hangin tol...!!!!

duh..berasap rasa..pepagi da rasa terbakar da...sakit hati n geram tahap cipan r...

pagi nie datang kerja dengan motor...menbonceng dengan aizan..selalu belah pagi aizan yang bawak..tapi hari nie aku yang bawak..xkisahla saper yang bawak..that not the point...

masa nak masuk simpang T, kenderaan memang berderet-deret..cam biasa la, belah pagi kan..memang berderet tahap dewa...ader 1 proton exora tu bagi signal nk masuk simpang, dier setentang ngan aku...lori lak dari 1 lagi simpan tengah bersedia menunggu untuk keluar dari simpang..da aku tengok exora tu nak masuk simpang, so, itu la peluang aku untuk masuk simpang tu gak..simpang yang sama kan..so, aku pun membelok untuk masuk...then, boleh lak proton exora tu pergi ke tengah ckit, semata-mata nak elak jalan yang tengah diperbaiki..konon-konon sayang kereta la...dier x tengok ke aku yang kat sebelah nie..taw la motor jer...cepat2 membrek..law terlambat cikit, memang langgar keta dier r..memang cium r bahagian tepi depan kereta tu...aku nak elak ke kanan lagi, da xleh cz ader lori yang menunggu untuk keluar dari simpang tu...

memang geram giler ah...sakit ati sangat...consider la kenderaan laen gak..sama2 pengguna jalan raya kan???



✿.a.:* *.:a.✿ www.lifezheartyz.com ✿.a.:* *.:a.✿

klik..klik..

jom, sign up ChurpChurp